DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Streek & Beleving brengt boerderijgevoel naar de stad

Roosendaal – Sinds 2 maart van dit jaar presenteren 16 boeren en tuinders uit de regio met trots hun verse producten op hun eigen versmarkt, midden in de stad. De versmarkt met de naam ‘Streek & Beleving’ is te vinden in winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal.

 

De boeren en tuinders vormen samen met een slager, bakker, een traiteur en nog enkele andere deelnemers een coöperatie, die eigenaar is van Streek & Beleving. De deelnemers ondernemen alles met- en uit eigen middelen. Het bestuur heeft acht leden, onder wie Ronald Mies en Carola Hereijgers. Ronald: “Streek & Beleving brengt boeren en tuinders direct in contact met de klant. Dit biedt beide partijen voordeel: de klant krijgt, tegen een voordelige eerlijke prijs, een (h)eerlijk vers product en weet ook waar dat product vandaan komt; de boer krijgt, door directe levering aan de eigen versmarkt, een betere prijs voor zijn product omdat hij de tussenhandel kan omzeilen.” Carola: “Wij produceren niet alleen zo duurzaam of energiezuinig mogelijk, wij willen ook de consument met streekproducten in contact brengen, zoals bijvoorbeeld onze asperges uit omgeving Roosendaal i.p.v. ... asperges uit Peru. Ook dat is een duurzame ontwikkeling, want wat kost het niet aan energie om asperges uit Peru te importeren? Daarbij zijn er grootwinkelbedrijven, die met de slogan ‘ze zijn er al!’ suggereren dat het product afkomstig is uit eigen land i.p.v. uit een ver buitenland. Alle producten die bij Streek & Beleving verkrijgbaar zijn, zijn afkomstig van binnen een straal van 70 km rondom de versmarkt!”

Nieuwe impuls

Ronald: “Door middel van Streek& Beleving willen wij onze producten en het daarmee verbonden boerderijgevoel naar de stad brengen. Wij zijn trots op onze producten, die door de snelle levering altijd verser en beter van smaak zijn dan in de supermarkt, en we willen er graag over vertellen. Daarom zijn er op koopzondagen van 12.00 tot 15.00 uur regelmatig producenten op de versmarkt aanwezig om vragen van klanten te beantwoorden.”

Bij Streek & Beleving kun je terecht voor de mooiste verse ingrediënten voor elke maaltijd: aardappels, groenten, fruit, vleesspecialiteiten, eieren, vruchtensappen en brood; maar ook voor complete maaltijden gemaakt van verse producten of leuke, met locale delicatessen samengestelde cadeaupakketten. Tevens kun je bij Streek & Beleving gezellig koffiedrinken en eten: diverse broodjes belegd met ambachtelijke producten, een dagsoep of de warme hap van de dag. Carola: “Wij hopen ook dat onze versmarkt de binnenstad, samen met de klant, mede een nieuwe impuls kan geven. Het is eigenlijk een initiatief tegen de stroom in.”

 

Streek & Beleving, Biggelaar 22, 4701 RA  Roosendaal, tel. 0165-745035, www.streekenbeleving.nl

 

Openingstijden: op maandag t/m donderdag en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur; koopzondag, elke laatste zondag van de maand: 12.00 tot 17.00 uur.

De deelnemers:

Producenten en tevens leveranciers:

 

  • Sjef en Marian van den Nieuwelaar uit Roosendaal: varkens(vlees) en honing

  • Frank en Carola Hereijgers uit Lepelstraat: aardbeien en Brabantse Wal asperges.

  • Ronald en Jeroen (gebroeders) Mies uit Wouwse Plantage en Woensdrecht: allerlei tomatensoorten.

  • Peter en Anita Nouws uit Wouwse Plantage: (mini) komkommers.

  • Uijtdewilligen uit Nispen: diverse pepers.

  • Ad Siemons uit Roosendaal: eieren.

  • Henk en Marian Roefs uit Woensdrecht: varkens(vlees).

  • Jos Naalden uit Bergen op Zoom: varkens(vlees).

  • Kees en (dochter) Ilse Antonissen uit Rucphen: ros kalveren(vlees).

  • Frank en Rian Govers uit Halsteren: oesterzwammen en champignons.

  • Johan van Meer uit Bosschenhoofd: aardbeien.

  • De Kruidenaer (Christ en Jacqueline Monden) uit Etten Leur: (30 verschillende) kruiden.

  • Maurice en Karin Uijtdewilligen uit Roosendaal: rundvlees, aardappelen en asperges.

  • Corné Foesenek uit Schijf: vollegrondsgroenten.

  • Piet van Aert uit Heerle: rabarber en kleinfruit.

  • Fruvo (Martijn Vogelaar) uit Krabbendijke: appels, peren en vruchtensap.

 

 

 

  • Boerke (Bert) Schepers uit Roosendaal: gesneden groenten.

  • Patrick van Elteren uit Oud Gastel: slager.

  • Jan en Sofie Nagelkerke uit Oudenbosch: bakker.

  • Smaak en Sensatie (Sander en Evelien Embregts) uit Roosendaal: traiteur.

 

Allen werken zoveel mogelijk met grondstoffen uit ‘Streek& Beleving’.

 

 

 

  • Hendrik van Houten uit Etten Leur: marktmeester (=bedrijfsleider versmarkt).

 

  • Harry Langermans uit Roosendaal: adviseur.

  • ZLTO.