DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Mels Parket zet puntjes op de i

Steenbergen – Het gaat goed met Mels Parket aan de Warwickstraat 4 in Steenbergen, ondanks de recessie. Eigenaar Nico Mels heeft de oppervlakte van zijn showroom drie jaar geleden zelfs meer dan verdubbeld. Bij Mels Parket kunnen klanten de diverse vloeren uitgebreid zien, horen, ruiken en voelen. Kortom, klanten worden er goed geïnformeerd en dat spreekt aan. Na een positief gesprek in de winkel gaat Mels bij de klant thuis kijken: is de ondergrond voor de nieuwe vloer bijvoorbeeld vlak en niet te vochtig? Kortom, hij kijkt wat er nodig is om de vloer goed te kunnen leggen. Hij meet dus de vloer niet alleen in, maar zet de puntjes op de i. Bovendien kan de klant op Mels Parket terugvallen.

 

Onafhankelijk

Sinds negen jaar verkoopt Nico, als onafhankelijke zelfstandige, parketvloeren. Daarnaast planken vloeren, lamelparket, fineerparket, laminaat- en kunststofvloeren. Omdat hij écht vrij ondernemer is, dus niet gebonden aan een overkoepelende- of inkooporganisatie, kan hij elk gewenst merk leveren. Bovendien hoeft hij niet vanuit zijn voorraad te praten, want die heeft hij niet. Wel kan hij alles binnen een week leveren. Nico levert niet alleen de diverse kwaliteitsvloeren, maar legt ze ook zelf. Favoriet zijn bij Mels de traditionele parketvloer en de planken vloeren. Parket omschrijft hij als ‘stoffering van je vloer met massief hout’. Het leggen van traditioneel- ofwel visgraatparket is een arbeidsintensief karwei: de houten vloerdelen worden op een ondergrond van spaanplaat gelijmd, gespijkerd en daarna geschuurd en gelakt of in de olie gezet. Ook planken vloeren, zoals de eiken abdij- of kathedraalvloeren met oude uitstraling, worden verlijmd op spaanplaat. Nico: “De prijs valt vaak mee in vergelijking tot de doe-het-zelfzaak. Bovendien krijg je daar vaak veel minder uitgebreide informatie.” Tevens renoveert en onderhoudt Nico Mels bestaande houten- en parketvloeren. Een specialiteit van de zaak is verder het leggen van hout op vloerverwarming of vloerverkoeling. Nico: “Dit moet goed gedaan worden. De juiste ondervloer geeft alleen warmte of koude door en zorgt ervoor dat er geen vocht in het hout trekt.”

Mels Parket werkt zonder aanbetaling, maar het materiaal moet wel bij aflevering door de klant betaald worden. De rest van het bedrag kan men dan bij oplevering contant voldoen.

Mels Parket, Warwickstraat 4, 4651 SX Steenbergen, tel. 0167-561064 www.melsparket.nl

Openingstijden showroom: op vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, verder op telefonische afspraak.