DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Jumbo in Wouw zit boordevol plannen

Wouw – Vorig jaar mei opende Supermarkt Jumbo haar deuren in Wouw.  Ruim een jaar later blikken filiaalhoudster Ramona Stok en haar rechterhand Ineke Broos terug op een roerige periode waarin veel is gerealiseerd. Maar vooral kijken ze naar de toekomst, want stilstaan is geen optie.

Toen Ramona de vraag werd voorgelegd of ze een Jumbo-filiaal op wilde starten in het voormalige C1000 pand in Wouw, hoefde ze niet lang na te denken. “Ik zag het meteen zitten”, vertelt ze stralend. “Maar het was wel heel pittig in het begin, want we hadden maar vier weken de tijd om alles voor elkaar te krijgen”, laat ze er wat serieuzer op volgen. “Samen met eigenaar Rolf Hoogkamer hebben we er flink de schouders onder  gezet en het personeel heeft haar volle medewerking gegeven. Gelukkig is het team dat hier werkt heel trouw. Het laatste jaar is ons personeelsbestand fors uitgebreid, maar bijna iedereen die hier al werkte, is gebleven. Daartoe behoort ook Irma Braat. Zij is ondertussen al 40 jaar in dienst! Ze is fantastisch met de klanten. Ze geniet van het persoonlijke contact en de klanten staan met liefde en plezier iets langer in de rij als dat betekent dat ze bij haar kunnen afrekenen. Dat zegt wel wat…” De jubilaris die toeluistert, lacht van oor tot oor. “Ik vind het werken hier zalig”, stelt ze vol overtuiging. “En Ramona en Ineke zijn net zo royaal en loyaal tegenover de klanten als tegenover hun personeel. Zij hebben niet alleen hart voor de zaak, maar ook voor de mensen om hen heen. Ik voel me zonder meer een bevoorrecht mens.”

Kwaliteit

Dat geen moeite Ramona en haar team te veel is, blijkt wel uit het vele werk dat ze al hebben verricht. “We hebben diverse verbeteringen aangebracht”, aldus Ramona en Ineke. “De wensen van de klant staan bij ons centraal. Dat klinkt cliché, maar we doen daar echt wat mee. Zo hebben we op verzoek een inpakbalie gerealiseerd en het aantal parkeerplaatsen vergroot. Bovendien blijven we onze service en producten ontwikkelen om onze klanten nog meer te kunnen bieden. Vanaf week 40 is er een pick-up point waar klanten hun on-line bestelde boodschappen kunnen afhalen. Op termijn willen we ook thuis gaan bezorgen. Bovendien komen er versbereide pizza’s in het assortiment. Daarbij willen we graag ons pand uitbreiden. Dat betekent namelijk meer comfort voor het winkelende bezoek én extra ruimte voor nieuwe producten. Kwaliteit vinden we belangrijk en we horen van onze klanten dat dit heel goed merkbaar is. Wij vinden dat het zo hoort. Sterker nog, we vinden dat het altijd beter kan. Dus blijven we daar aandacht aan besteden. Het doet ons deugd dat er zelfs mensen vanuit België hier naar toe komen vanwege ons overheerlijke oerbrood, de scherp geprijsde tapas, het verse gebak en het smoothie-apparaat. In het afgelopen jaar hebben we ervaren dat de klantenbinding in een dorpswinkel veel groter is dan in de stad. En dat geeft ons werk toch een heel persoonlijk tintje.”

Jumbo Wouw, Kloosterstraat 8, 4724 EE Wouw, 0165-303973, www.jumbo.com. Jumbo Wouw is 365 dagen per jaar geopend!