DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

60 jaar Heijnen Digitaal Beter

Heerle – Op 1 november aanstaande is het zover: ‘Heijnen Digitaal Beter’ bestaat 60 jaar! Om dit jubileum te vieren, geven de huidige eigenaren, René en Silvia Heijnen, vanaf die datum maar liefst  60 maanden garantie op al het wit- en bruingoed.

Het begon allemaal op 1 november 1956, toen René’s vader Piet de zaak begon in zijn ouderlijk huis aan de Moerstraatseweg in Moerstraten. Piet werkte samen met zijn broers Frans en Giel. In de zomer van 1963 verhuisde Piet met zijn gezin naar de huidige locatie aan de Herelsestraat in Heerle, waar de winkel werd ingericht met witgoed, kleine huishoudelijke apparatuur, televisies en heel veel lampen aan het plafond. Daarnaast kwam het installatiebedrijf. In het voorjaar van 1992 verhuisden Piet en zijn vrouw Annie naar de Esdoornstraat en werd de zaak overgenomen door René en zijn vrouw Silvia, die al langere tijd meewerkten. Vader Piet werkte vervolgens nog mee tot 1995. Oom Giel en oom Frans waren er toen al mee gestopt.

Ontwikkeling

Silvia Heijnen: “Bij ons gingen de lampen van het plafond en wij gingen ons, naast de verkoop van wit- en bruingoed, tevens richten op de verkoop van schotelantennes. Daarmee zijn we bekend geworden! In het begin hadden we één personeelslid: ome Frans. In 1998 verhuisde het installatiebedrijf naar industrieterrein Reinierpolder in Steenbergen, waar het de naam ‘Heijnen E-technologie’ kreeg. Dat bedrijf werd specialist in duurzame energie-installaties, zoals zonnepanelen. Toen is het bedrijf uitgebreid tot  35 medewerkers.

Het werd zo druk dat we in 2011 gefuseerd zijn met Stuij Installatietechniek uit het Zeeuwse Kapelle, waarna het bedrijf verder ging onder de naam ‘Heijnen-Stuij, Installatietechniek en Veiligheid’. Met de fusie haalden we bovendien extra expertise binnen op het gebied van verwarming. Sinds 1 maart vorig jaar is John Stuij enige eigenaar.”

Silvia vertelt verder: “Door de verkoop van het installatiebedrijf konden wij ons meer gaan ontwikkelen als investeerder in onroerend goed. Daarmee begonnen we eigenlijk ook in 1998, met de aankoop van een groot bedrijfspand op Reinierpolder in Steenbergen voor o.a. het installatiebedrijf. In 2007 investeerden we samen met aannemer Piërré Gorissen in een pand in Steenbergen waar we in no time de Boerenbond vestigden en vele andere bedrijven waar we heel blij mee zijn. Net na de verkoop van het installatiebedrijf kochten we op 10 april 2015 samen met Piërré, eveneens in Steenbergen, het voormalige schoolgebouw Maria Regina om deze te verbouwen tot de Reginahof . Een mooi zorgproject voor ouderen dat inmiddels af is en op 23 september officieel is geopend.”

Heijnen Digitaal Beter in Heerle is gebleven! Met de vertrouwde gezichten van Silvia, René, bedrijfsleider Auke van Muiswinkel en Jeroen Baerents. Silvia: “Het is in deze tijd uniek dat wij, als detailhandel, nog bestaan, maar wij bieden service en klanten verwachten dat ook van ons. Wij denken met de klant mee. Onze sterke punten zijn onze eigen installatie- en reparatieservice, niet te vergeten onze jarenlange ervaring én het feit dat je bij onze winkel gratis voor de deur kunt parkeren. Hebben we een wasautomaat of droger op voorraad, dan brengen we die dezelfde dag nog thuis. We zijn daarin sneller dan internet! Ook hebben we in de winkel een virtuele ‘shelf’, waarop we de scherpe prijzen van onze producten direct kunnen tonen. Die scherpe prijzen kunnen wij bieden dankzij ons lidmaatschap van de grootste inkooporganisatie van Europa: EP (ElectronicPartner). Vandaag bestellen is vaak morgen binnen, en nu dus met extra garantie!”

Heijnen Digitaal Beter, Parkeer voor de deur aan de Herelsestraat 121,  Heerle, tel. 0165-304050, www.heijnen.nl

Openingstijden: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 8.00 tot 12.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op maandag gesloten.

Reginahof

Heeft u een ‘WMO indicatie midden’, bent u de eenzaamheid beu en kunt u niet (meer) terecht in een verzorgingshuis? Dan kan Reginahof in Steenbergen dé oplossing voor u zijn. In Reginahof zijn appartementen te huur, waarin u zelfstandig kunt wonen; ook zijn er een gezamenlijke keuken en -huiskamer, waar bewoners met elkaar kunnen koken, eten of gezellig kletsen, maar dat hoeft niet. Dagelijks zijn er van 8.00 tot 20.00 uur in Reginahof gastvrouwen aanwezig, die de bewoners assisteren bij hun dagelijkse activiteiten. “Zeer binnenkort wordt dit uitgebreid naar 24-uurs aanwezigheid”, aldus Silvia Heijnen, die samen met haar man en Piërré medeverantwoordelijk is voor de verhuur. Tevens hebben zij de huidige vorm van zorgverlening gezocht, en gevonden naar het model van thuiszorg Ons Thuis uit Sint Willebrord:  in Reginahof bent u zelfstandig, maar niet alleen! Interesse? Neem dan met een gerust hart contact op met Kitty Thielen. Zij kan u alles vertellen wat u over Reginahof wilt weten: 06-13918940.