DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Simpel & Puur, voor wonen, lifestyle en creatieve workshops

Heerle – Sinds maart kent Heerle een nieuw atelier, dat elke woensdag- en zaterdagochtend en de gehele vrijdag geopend is: Simpel & Puur. Hier zijn allerlei creatieve workshops te volgen en woonartikelen te koop in Scandinavische, industriële stijl. De sfeer is tijdloos en een tikkeltje eigenwijs, net als eigenaresse Kristel Bastiaanse. Voor de Kerst zijn er o.a. houten kerstbomen; glazen stolpen, waaronder je bijvoorbeeld een rendier kunt zetten; glazen bollen met een kersttakje erin; en papieren zakken met een leuke print voor rond de voet van de kerstboom te koop.

Creatieve workshops

Het leuke aan al de spullen die in het sfeervolle winkeltje te koop zijn, is dat ze ook zelf te maken zijn in een van de creatieve workshops. Momenteel zijn de kerstworkshops en vooral de workshops handletteren erg in trek, maar je kunt ook bij Simpel & Puur terecht voor inloop- en themaworkshops, kinder-, tiener-, en vrijgezellenfeestjes en workshops voor grote groepen op locatie. Kristel speelt met haar workshops in op de vraag van de klant. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gecombineerd worden met een high tea, lunch of diner. Bij de inloopworkshop ga je, op afspraak, maken wat je zelf wilt. Kristel zorgt dan voor de benodigdheden. Op een themaworkshop wordt er gewerkt aan een wandbord of woonslinger, worden er klokken of kleine wandplankjes gemaakt, servies beschilderd of een fruitkist of krukje gepimpt. Kristel: “Het woord simpel uit Simpel & Puur staat ervoor dat het niet moeilijk hoeft te zijn om zelf aan de slag te gaan. Puur staat voor eenvoud en de natuurlijke materialen die ik gebruik. Een voorbeeld is de glazen bol gevuld met een kersttakje: hoe simpel kan het zijn? Maar je moet er wel op komen!”

Sinds maart van dit jaar is Kristel haar eigen zaak begonnen, naast haar werk als maatschappelijk werkster. Kristel: “Ik was altijd al bezig met wooninrichting en verzorgde creatieve workshops op locatie. In mei 2013 hebben mijn vriend en ik ons huis in Heerle gekocht. Begin 2014 zijn we er komen wonen en we zijn altijd aan het inrichten en het verbouwen. Nadat we onze schuur hadden aangepakt en er een verdieping op hebben gezet, is dit mijn atelier geworden. Ik begon met een webshop en workshops en nu is er dan de winkel bijgekomen. Simpel & Puur heeft nu alles in huis voor wooninrichting en lifestyle, van kant-en-klaar tot zelfgemaakt en alles wat daartussen zit. Dat maakt Simpel& Puur zo leuk!”

Simpel & Puur, Herelsestraat 52, 4726 AE  Heerle, tel. 06-29149654, www.simpelenpuur.nl

 

 

 

 

 

Handletteren

 

Handletteren is hot. Het is een mengeling van tekenen en schrijven. Je kunt er leuke ´quotes´ mee maken op (kerst-)kaarten, posters en etiketten, maar je kunt er ook servies mee beschilderen, bijvoorbeeld je eigen originele borden maken voor op kerstavond. Je kunt je tekst inscannen en uitprinten met de laserprinter. Dat blad leg je dan op je bord, waarna je eroverheen gaat met de EZ/transfer. Met de achterkant van een lepeltje druk je vervolgens de tekst aan waardoor deze op het bord komt te staan. Kristel Bastiaanse kan je er alles over leren: “Handletteren is creatief, verslavend en ontspannend. Je kunt er ook thuis echt mee aan de slag.”