DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie al dertig jaar een begrip in de regio

Roosendaal – Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, luidt het gezegde. Maar wat als je dat niet durft omdat je je tanden het liefst verbergt? Of misschien geeft je gebit wel zoveel pijnklachten, dat het lachen je ondertussen is vergaan. “Zonde en onnodig”, vinden de specialisten van Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie.

Als iemand verstand van zaken heeft is het wel Ton Aarden, protheticus en directeur van de praktijk. Al 56 jaar zit hij in het vak. Dertig jaar geleden richtte hij zijn tandtechnische laboratorium aan het Venneveld op en ondertussen is dat uitgegroeid tot een tandheelkundig centrum waarin diverse vakdisciplines zijn vertegenwoordigd. “In onze praktijk zijn de patiënten absoluut geen nummers”, vertelt Anja Aarden, dochter van de oprichter. Samen met haar dochter Ramona, zus Nancy en Nicole zorgt zij ervoor dat alles achter de schermen soepel verloopt. “Wat wij vaak van de patiënten terug horen is dat de sfeer hier gemoedelijk en persoonlijk is. Dat werkt laagdrempelig, want een bezoek aan de tandarts is niet altijd een pretje, daar zijn we ons voortdurend bewust van”, verzekert ze. “Daarom nemen wij uitgebreid de tijd om patiënten voor te lichten en rustig voor te bereiden op een eventuele behandeling. Dat neemt veel spanning weg. Achteraf valt het dan altijd mee.”

Alles onder één dak

“Dat we een eigen laboratorium bij de praktijk hebben, is een enorm voordeel voor onze patiënten”, vertelt Ton. “Daardoor zijn onze protheses, bruggen, kronen en implantaten veel sneller klaar dan bij andere praktijken die dat niet hebben. Bovendien kan men hier al heel vroeg in de ochtend en in het weekend terecht voor reparaties. We beschikken over de modernste freesapparatuur en alle gebitsproducten worden tot op de millimeter nauwkeurig vervaardigd. Die precisie en de hoogwaardige kwaliteit die wij leveren vinden wij een vanzelfsprekendheid. Iedereen die hier voor een consult komt, kan rekenen op een eerlijk advies, of het nu gaat om kleine cosmetische behandelingen zoals het bleken van tanden of om meer ingrijpende behandelingen. Veel ellende kan voorkomen worden door de juiste mondverzorging. Naast periodieke controles door onze tandarts, hebben we daarom ook een mondhygiëniste in huis. En sinds kort beschikken we zelfs over een preventie-assistente. Deze functie wordt vervuld door mijn kleindochter Rylana. Het is dus echt een familiebedrijf”, lacht Ton niet zonder trots. “En over families gesproken, hele gezinnen zijn patiënt bij ons, dat is wel zo handig. Ons werk geeft veel voldoening. Het hebben van tandpijn, een nare mondgeur of schaamte voor het gebit kan iemands leven behoorlijk beïnvloeden. Als deze mensen onze praktijk verlaten met een stralende lach op hun gezicht is dat onze grootste beloning”, zegt Ton tot besluit.

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie, Venneveld 20, 4705 RR Roosendaal, 0165-527490, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.nieuwgebit.nl, openingstijden: maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur.