DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Augustijns Keukens & Interieur maken van uw huis een paleis

Wuustwezel – De geschiedenis van familiezaak Augustijns Keukens & Interieur voert terug tot de 17e eeuw. Hielden de Augustijns zich toen nog bezig met het vervaardigen van houten wielen, inmiddels richten zij complete huizen in. In Noord-België zijn zij al decennia een begrip en steeds meer Nederlanders die zich in België hebben gevestigd, weten hun weg naar deze interieurbouwer te vinden. “De hoogste tijd dus om ons voor te stellen aan onze noorderburen over de grens”, aldus salesmanager Jorge Cools.

Het enorme pand aan de Kalmthoutsesteenweg herbergt niet alleen een grote showroom, maar ook een gigantische productieruimte van maar liefst 12.000 m². “Het houtbewerkingsatelier dat Jan Augustijns in de jaren ’50 oprichtte, groeide onder zijn leiding uit tot een volwaardige keukenzaak. Een verhuizing naar een grotere locatie en het aanbouwen van een toonzaal waren dan ook een logische vervolgstap”, vertelt Jorge over het ontstaan van de vestiging in Wuustwezel. “Anno 2017 zit zoon Jef aan het roer, geassisteerd door dochter Lotte, werken hier 110 medewerkers, is het keukenaanbod uitgebreid met complete badkamers, meubelen en kasten op maat en zijn er nog twee vestigingen bijgekomen: één in Aartselaar en één in Lochristi. Op de reputatie die we genieten mogen we best trots zijn. Kwaliteit en service zijn termen waar al snel mee geschermd wordt, maar wij durven te stellen dat wij op dit vlak echt onderscheidend zijn. Hier bevindt zich alle kennis onder één dak en omdat we een eigen productieruimte hebben, zijn we flexibel en onafhankelijk. Eigenlijk is alles wat we verkopen maatwerk. Geen enkele keuken of badkamer wordt in serie vervaardigd. Dat betekent dat iedere koper een unieke en originele keuken, badkamer of meubel bij ons aanschaft.”

Uitgebreid ontwerp

Augustijns Keukens & Interieur heeft nog iets bijzonders: als één van de weinigen in deze contreien heeft zij de licentie om Corian® te bewerken en te verkopen “Dit afwerkingsmateriaal is niet alleen vlek-, vocht- en zuurbestendig, maar het verkleurt ook niet en is slijtvast”, verduidelijkt de salesmanager. “Het is tevens uitstekend te combineren met de meer traditionele materialen als lak, folie en laminaat. Hoewel massief, is het toch een zacht materiaal dat door verhitting bewerkt en vervormd kan worden. Er zijn complete kunststukken mee maken”, verzekert Jorge. “Het is heel praktisch. Niet gek dus dat we talloze zakelijke projecten met dit bijzondere materiaal uitvoeren, maar ook voor de particuliere markt is het een uitvinding. Het oogt absoluut niet kil, maar warm en eigentijds. In onze showroom die zeven dagen per week geopend is, kan iedereen zich daarvan overtuigen. Onze verkoopmedewerkers, allemaal interieurarchitecten, denken graag met u mee. Allereerst inventariseren wij uw wensen, waarna een uitgebreid ontwerp gemaakt wordt in 3D. Een aankoop van een keuken of badkamer is een hele investering en dus mag u van ons alle aandacht en inzet verwachten. Onze inbouwapparatuur is van topmerken Miele en AEG. Uiteraard is er 10 jaar garantie op de kasten. En montage is inclusief. Dit geldt overigens niet voor de showroommodellen die we verkopen. Sommigen gaan zelfs met 70% korting weg. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen. Ons deskundige team en de koffie staan voor u klaar!”

Augtustijns Keukens & Interieur, Kalmthoutsesteenweg 193, 2990 Wuustwezel-België, +32 36696084, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.augustijnskeukens.be, openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Op feestdagen gesloten!