DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Letselschade.com gaat voor slachtoffers tot het uiterste

Wouw/Papendrecht – Rini Withagen, directeur van Letselschade.com is inmiddels een bekend gezicht in de Wouwse Krant. In zijn graag gelezen columns schetst hij waargebeurde situaties waarbij Letselschade.com slachtoffers begeleidt om de geleden schade op de aansprakelijke partij te verhalen. In deze editie vertelt hij wat hem en zijn team motiveert om steeds het onderste uit de kan te halen.

“Om uitsluitend voor slachtoffers te werken is een bewuste keuze”, verduidelijkt Rini. “Zij staan bij ons centraal en ja, dat heeft zeker met een stuk idealisme te maken. Dat sociaalmaatschappelijk aspect vinden wij belangrijk. Dat voel ik niet alleen, maar elke medewerker van Letselschade.com. Iedere zaak behandelen we alsof het gaat om een naaste. Voor hen zou je ook diep door het stof gaan, dus mogen alle letselschadeslachtoffers dat van ons ook verwachten. We geven alles om het recht te laten zegevieren. Het is iedere keer weer een ingewikkelde puzzel, maar we slagen erin om in 98% van de gevallen een regeling te treffen. Ons doel is om de slachtoffers met letselschade terug te brengen naar een (financiële) situatie zoals die was voor het ongeval hun levens op z’n kop zette. Daarbij doorlopen we samen met hen alle procedures die daaraan gekoppeld zijn. Dus niet alleen het realiseren van de schadevergoeding, maar ook de benodigde medische onderzoeken, het inschakelen van deskundigen voor bijvoorbeeld omscholing of hulp bij re-integratie, voor  het opstellen van een financiële planning enzovoorts. Dus echt van A tot Z. En dat is geen overbodige luxe, want er komt heel wat bij kijken.”

Betrokken

“Bij Letselschade.com zijn we met 25 medewerkers, waarvan 10 experts, voor het merendeel juristen. Daarbij werken we permanent aan zo’n 1000 zaken”, licht Rini verder toe. “Zelf heb ik in het verleden zeer ruime ervaring opgedaan door te werken bij of voor verzekeraars wat een groot voordeel is voor onze cliënten. Daardoor weten we namelijk nog beter welke wegen te bewandelen en kunnen we over het algemeen goed inschatten wat we van een claim kunnen verwachten. Onze adviezen zijn reëel, iets waar letselschadeslachtoffers bij gebaat zijn. Hen is iets vreselijks overkomen en dus komen daar grote emoties bij kijken. Dat betekent overigens niet dat zaken ons niet raken. Die betrokkenheid stimuleert ons juist om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Dat geldt niet alleen voor het individuele slachtoffer, maar ook voor groepen slachtoffers. Zo zijn we onder meer betrokken bij de schadebeoordeling van de slachtoffers van het misbruik binnen de katholieke kerk en bij de slachtoffers/nabestaanden van de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Overigens hoeven slachtoffers van letselschade niet bang te zijn dat ze voor grote kosten komen te staan als ze ons inschakelen. De kosten vormen namelijk onderdeel van de geleden schade en dienen dus in beginsel te worden vergoed door de aansprakelijke partij. En als het anders is, melden we dat natuurlijk vooraf. Verder hebben we gemerkt dat men het soms moeilijk vindt om schade op iemand te verhalen als dit een bekende is of bijvoorbeeld de werkgever. Toch kunnen wij ook in die gevallen vaak bemiddelen, zonder dat dit de relatie hoeft te schaden. Uiteraard kan men met alle vragen hierover en over andere letselzaken bij ons terecht.”

Letselschade.com, hoofdkantoor: De Wederik 8, 3355 SK Papendrecht, 078-443440, regiokantoor Wouw: 0165-820219, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.letselschade.com