DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

20 jaar Merode Mode

Wouw – op 1 juli jl. was het precies 20 jaar geleden dat Resi van Merode de modezaak van haar ouders overnam. Toentertijd paste zij het assortiment aan. Zij ging dames- en herenmode, lingerie en nachtkleding verkopen. Haar ouders hadden een nog breder assortiment in huis, naast kleding bijvoorbeeld ook nog woningtextiel als handdoeken en beddengoed. Inmiddels is er veel veranderd.

Complete outfit

Het assortiment is ingekrompen tot damesmode en -ondergoed. Er is een koffiehoek in de winkel gekomen, met prachtig uitzicht op de Markt van Wouw; op de bovenverdieping bevindt zich Merode Outlet, waar kleding te vinden is met tot 70% korting; de zaak is tevens een Kiala/UPS-punt geworden en stomerijpunt met de mogelijkheid tot schoenreparatie. Resi: “Deze ontwikkeling is het gevolg van de crisis, de opkomst van winkelen via internet en de opening van outletcentrum Rosada in de afgelopen jaren. Wij focussen ons daarom op ons sterkste punt en dat is dat wij dames vanaf 25 jaar, met persoonlijke aandacht en een eerlijk advies, van een complete outfit kunnen voorzien. Kortom, wij kunnen iedereen leuk aankleden! Zo kunnen we vetrolletjes en ‘kipfiletjes’ bijvoorbeeld verhullen met de juiste pasvorm.” Ria, die al 16 jaar werkzaam is bij Merode Mode, en Resi hebben daarvoor de nodig ervaring. Resi: “Wij kopen in wat we zelf leuk vinden en waar we achter staan. Qua kleding hebben we merken als Angels, Geisha, Soyaconcept, S’questo, Tramontana, Marley, COJ, Poools, Moglie en Sophia Perla in huis; ondergoed is er van de merken Ten Cate, Triumph, Sloggy, Maiden Form en Alan Red; panty’s en sokken van Marc Marcs. Deze zomer hebben we veel jurkjes in de winkel, in alle soorten en maten. En ook de nieuwe najaarscollectie is heel vrouwelijk met kantjes, kraagjes, jurken en tunieken.”

Energie

Resi van Merode is 20 jaar lid van de Ondernemersvereniging Wouw en is en blijft een sprankelende onderneemster. Zo organiseert zij elk voor- en najaar speciale klantenavonden, waar groepen klanten gezellig, onder het genot van een hapje en een drankje, de nieuwste mode op hun gemak kunnen passen en eventueel met korting kunnen kopen. Het publiek wordt daarvoor via de mail en Facebook uitgenodigd. Iedereen is welkom! Sinds drie jaar organiseert Resi ook twee keer per jaar ‘In Wouw voor jou’, een gezellige dag met doorlopend modeshow, workshops, sieraden, make-up, nagelstyling, woondecoraties, styling, natuurlijke verzorging, aromatische oliën, beweegadvies en een hapje en een drankje. Zo geeft zij diverse creatieve ondernemers een platform in haar winkel, zodat het publiek met hen kennis kan maken. Resi: “Dat is erg gezellig en geeft de ondernemer energie! Wij hopen dan ook in de toekomst met Merode Mode nog een hoop klanten te mogen blijven bedienen.”

Merode Mode, Markt 29, 4724 BK  Wouw, tel. 0165-301609, Merode Mode is op Facebook

Openingstijden: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag gesloten. Gratis parkeergelegenheid.