DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kermisvoorpret met het lunapark van Chris Reemer

Wouw – Het tweede weekend van september is het weer kermis in Wouw. De jeugd van Wouw en omstreken kan zich alvast verheugen op de komst van hun hoofdattractie, het lunapark van Chris Reemer!

Het lunapark bestaat sinds 1919 en komt al vanaf 1934 elk jaar naar Wouw. Chris’ broer Jan is er zelfs geboren! In de loop der tijd is er wel het een en ander aan de attractie veranderd, weet de eigenaar te vertellen: “De familie Janvier, opa en oma van moeders kant, begon in 1919 met de cakewalk. Mijn vader bouwde in het constructiebedrijf van zijn ouders een brug voor het lunapark. Zo leerde hij mijn moeder kennen, met wie hij later het lunapark overnam. De basis van de cakewalk bestond uit een rollenband, de bruggen, een band naar boven en een tapijtbaan naar beneden. Opa voegde daar de rollenbaan met houten draaimat en de draaiton aan toe en mijn vader bouwde in 1966 een nieuwe tent om het geheel te overkappen.” Chris Reemer en zijn vrouw Monique namen in 1984 het lunapark over. “Wij voegden in 1987de draaischijven toe en vervingen in 1989 het draaiorgel door discolicht en -geluid. In 1996 kreeg de voorkant een facelift en kwamen de Sjimmy-trappen erbij. Nu werkt de attractie als volgt: Je kunt kiezen tussen een van de twee op en neer gaande trappen (Sjimmy-trappen) of de schuine lopende band om naar binnen te gaan. Eenmaal binnen kom je terecht op de eerste beweegbare brug en ga je weer terug via de tweede brug. Hierna volgt een looppad naar de achterzijde van het park, waar drie grote roterende schijven (de draaischijven) gepasseerd moeten worden, die in tegengestelde richting van elkaar draaien. En dan brengt het lastigste onderdeel van het parcours je naar de eerste verdieping: de schuine lange loopband. Eenmaal boven heeft de bezoeker een ruime keuze om weer af te dalen, namelijk via de tapijtglijbaan, de rollenbaan met houten draaimat of de grote draaiton.”

Nostalgie

Wil je een originele cakewalk zien en meemaken, die nog geheel in oude staat is? Die mogelijkheid biedt de familie Reemer sinds kort ook. Chris Reemer heeft namelijk een cakewalk uit 1915, ‘zoals opa ‘m kocht’, uit een erfenis kunnen kopen en de afgelopen 2 jaar opgeknapt in oude stijl. Haar nieuwe primeur had deze attractie op het nostalgische gedeelte van de Tilburgse kermis. Tijdens het Wouwse kermisweekend staat de nostalgische cakewalk op de nostalgische jaarmarkt in Bergen op Zoom!

Prijzen Lunapark in Wouw: 2 euro per rit, 4 ritten voor 5 euro, dagkaart voor 25 en weekkaart voor 75 euro.