DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De toegevoegde waarde van Adfinum B.V.

Roosendaal – Sinds deze zomer is assurantie- en financieel advieskantoor Adƒinum B.V. gevestigd in een mooie kantoorruimte aan Vijfhuizenberg 42 k in Roosendaal. Adƒinum wordt gerund door Richard Mol en Edwin van Wezel. Dat hun adviezen gewaardeerd worden, blijkt uit de gestage groei van de zaak sinds de oprichting in 2003.

 

Onafhankelijk

In oktober van dat jaar begon Richard Mol zijn eigen adviesbureau Adƒinum. Na zijn studie economie aan de universiteit in Tilburg was hij eerst vijf jaar werkzaam in marketing en marktonderzoek functies. Na het behalen van de nodige diploma’s begon hij in 2003 als zelfstandig financieel adviseur. Inmiddels is hij gecertificeerd financieel planner (www.ffp.nl). Richard begon met het geven van advies op het gebied van hypotheken, pensioenen, verzekeringen en financiële planning omdat hij van mening was dat er behoefte bestond aan begrijpelijk en echt objectief advies op financieel gebied. Adƒinum adviseert totaal onafhankelijk en bemiddelt daarnaast in een breed assortiment producten van vrijwel alle banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Naast objectiviteit streeft de adviseur er vooral naar om mensen begrijpelijk advies te geven: “Mensen moeten een goede afweging kunnen maken, want het gaat meestal om belangrijke beslissingen en aanzienlijke investeringen.”

Uitbreiding bedrijfsmatige activiteiten

Aanvankelijk hield Richard kantoor aan huis, maar na ruim een jaar betrok hij een kantoorpand aan de Kade in Roosendaal. In 2007 kwam Edwin van Wezel als compagnon in het bedrijf. Als zeer ervaren adviseur op het gebied van bedrijfsmatige risico’s en pensioenen was dit een welkome uitbreiding van de expertise. Edwin was hiervoor tien jaar als verzekeringsspecialist werkzaam bij een grote bank. Edwin is, als registeradviseur in assurantiën (www.raia.nl), onder andere gespecialiseerd in verzekeringen en pensioenadvies voor ondernemers, directeur grootaandeelhouders en collectieve regelingen voor werknemers. De beide ondernemers kennen elkaar overigens al vanaf de kleuterschool in Wouw. In 2009 kwam binnendienstmedewerkster Esther het team versterken en na de verhuizing naar het kantoorpand aan de Vijfhuizenberg eerder dit jaar, is Louise, eveneens als binnendienstmedewerkster, aan het team toegevoegd.

Begeleiding bij echtscheiding

Sinds drie jaar is Adƒinum ook een specifieke dienstverlening gestart als ‘Scheidingsmediair’. Richard: “Wij begeleiden partijen in het complete traject van een echtscheiding of verbreking van de samenleving. Vanuit een onpartijdig standpunt worden partijen geholpen om gezamenlijk afspraken te maken over onder andere verdeling van de huwelijksgemeenschap, alimentatie, ouderschapsplan, etc.. Een dergelijk gezamenlijk verzoek bevordert de afwikkeling van de procedure, komt de toekomstige verstandhouding ten goede en resulteert in substantieel lagere kosten dan wanneer er sprake is van een zogenaamde ‘vecht’scheiding.”

Klantrelatie

Hoe verklaren de heren de gestage groei van het aantal zakelijke en particuliere klanten in en om Roosendaal? Edwin: “Als tussenpersoon hebben wij duidelijk een toegevoegde waarde. Adƒinum is een kantoor, dat zich niet bedient van een ‘hit and run’ mentaliteit, maar waar men kan rekenen op een deskundig en goed overdacht advies op het gebied van financiën en verzekeringen. Wij zijn er voor een lange termijn relatie en willen klanten adviseren zoals we zelf geadviseerd zouden willen worden. We hebben een hoog serviceniveau: we zijn goed bereikbaar en we reageren snel. Daarom gaan er nauwelijks klanten bij ons weg, er komen er slechts bij.”

Adƒinum B.V., Vijfhuizenberg 42 k, 4708 AL Roosendaal, tel. 0165-397807, www.adfinum.nl