DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Coppens Uitvaartzorg, een familiebedrijf in ontwikkeling

Roosendaal – “De dood komt steeds meer uit de taboesfeer. Over het ‘afscheid van nu’ wordt veel meer nagedacht. Coppens Uitvaartzorg biedt mensen daarvoor alle mogelijkheden en ontzorgt van A tot Z én daarvoor en erna.” Aan het woord is Jeffrey Coppens, zoon van Kees en Anja, die 27 jaar geleden Coppens Uitvaartzorg oprichtten. Zeven jaar geleden koos Jeffrey ervoor om als uitvaartverzorger het familiebedrijf te helpen voortzetten. “Het werk als uitvaartbegeleider geeft enorm veel voldoening.” Sinds 2012 tevens als mede-eigenaar.

Rouwcentra

Samen met zijn ouders blijft Jeffrey de uitvaartonderneming ontwikkelen. Inmiddels beschikt Coppens over vier uitvaartcentra. Het centrum aan de Kloosterstraat in Wouw doet al 26 jaar dienst; de locatie in Roosendaal bestaat 17 jaar en is recentelijk verhuisd van de Vijfhuizenberg naar De Meeten; in mei 2014 is er een rouwcentrum aan de Veerkensweg in Oud Gastel bijgekomen en sinds begin vorig jaar een aan de Baai in Etten-Leur. Jeffrey: “In Etten-Leur zijn we nog druk aan het verbouwen, maar in november is er een open dag gepland. Het pand aan De Meeten in Roosendaal hebben we in 2015 gekocht en binnen een half jaar zelf verbouwd tot wat het nu is: een sfeervol gebouw met eigen aula, koffiekamer, opbaarkamer en 24-uurs familiekamer. De 24-uurs familiekamer is iets nieuws, in de regio is Coppens Uitvaartzorg een van de weinigen die dit biedt. In de familiekamer kunnen familieleden 24 uur per dag terecht bij hun dierbare overledene, die in de kamer opgebaard kan worden van het overlijden tot de uitvaart. De eigen aula is zeer geschikt voor een intieme uitvaart op kleine schaal. Omdat wij daar maar één dienst per dag houden is er bovendien geen enkele tijdsdruk.”

Persoonlijk

Bij Coppens Uitvaartzorg kun je terecht voor een compleet verzorgde uitvaart. Coppens kiest daarbij al 27 jaar voor een persoonlijke benadering, waarbij dezelfde uitvaartbegeleider de contactpersoon is én blijft voor de nabestaanden. Sinds vorig jaar heeft de uitvaartonderneming vijf uitvaartbegeleiders in dienst. De persoonlijke aanpak komt ook tot uiting in de organisatie van het bedrijf. Coppens heeft alles in eigen beheer: naast de eigen rouwcentra wordt er gewerkt met eigen rouwauto’s en kan er gezorgd worden voor kisten, urnen, gedenkstenen en -sieraden. Ook het drukwerk verzorgt de onderneming zelf. Coppens Uitvaartzorg kan dus iedere voorkomende uitvaart geheel binnen haar eigen organisatie verzorgen, tegen een eerlijke prijs!

Voor- en nazorg

Ook voor en na de uitvaart kan Coppens Uitvaartzorg mensen van dienst zijn. Jeffrey: “Wij geven onze cliënten vooraf het advies om hun wensen vast te leggen in een ‘uitvaartcodicil’. Dat kan bij ons d.m.v. een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Het is voor nabestaanden immers van belang te weten wat er later moet gebeuren. Het ontzorgt hen in een emotievolle periode waarin zoveel zaken geregeld moeten worden.” Na de uitvaart kan de uitvaartondernemer praktische nazorg en emotionele ondersteuning bieden. Jeffrey: “Praktisch is de Gids voor Nabestaanden, die wij cliënten als leidraad meegeven. Daarin staan alle zaken beschreven die na een uitvaart moeten worden geregeld.” Emotionele ondersteuning biedt De Einderveer, 14 jaar geleden opgericht door rouwtherapeute Anja Coppens. Daar kunnen vooral kinderen en jongeren, maar ook volwassenen terecht voor individuele stervensbegeleiding- en rouwverwerking. Anja werkt daarbij samen met twee rouwpsychologen van praktijk De Sleute

Coppens Uitvaartzorg, postadres: de Meeten 42, 4706 NG  Roosendaal, tel. 0165-564009, www.uitvaartcoppens.nl