DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Plannen maken met Willemse Hoveniers

Heerle – “Veel mensen denken er niet aan, maar de winterperiode is prima geschikt voor aanleg en onderhoud van de tuin, mits er sprake is van niet al te winterse omstandigheden. In elk geval is het een goede tijd om plannen voor de tuin te maken!” Aldus Jacques Willemse van Willemse Hoveniers.

Jacques timmert sinds zeven jaar aan de weg met zijn eigen bedrijf en is in de omgeving inmiddels een bekende verschijning met zijn groene Landrover Defender uit 2001. “Naast dat de auto mijn grote liefhebberij is, is hij tevens een soort van  rijdende reclamezuil voor het bedrijf. Ook de bij het automerk behorende slogan ‘one life, live it’ spreekt me erg aan”, vertelt de jonge hovenier.

Alle kanten

Meteen na zijn opleiding aan het Prinsentuin College in Breda is Jacques Willemse zijn eigen zaak begonnen. Willemse Hoveniers is specialist in de aanleg en het onderhoud van tuinen, zowel voor bedrijven als particulieren. Jacques kiest, als aanspreekpunt voor de klant, voor een persoonlijke benadering: “Ik kom bij de klant aan huis voor een vrijblijvend gesprek, waarbij ik de wensen inventariseer. Aan de hand daarvan maak ik een tuinontwerp of onderhoudsplan en stel ik vervolgens een offerte op. Je kunt hierin met mij alle kanten op: van het eenmalig snoeien van de tuin tot aan wekelijks onkruid wieden en het maaien van het gazon. Alles is mogelijk. Ook werken we indien gewenst met jaarcontracten. Hierin wordt omschreven wat er gedurende het jaar aan werkzaamheden wordt uitgevoerd. De klant wordt hierbij volledig ontzorgd en kan het hele seizoen genieten van de (bedrijfs)tuin.” Willemse Hoveniers heeft zelf alle benodigde werktuigen en machines in huis en kan daardoor veel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij, naast de standaardwerkzaamheden, bijvoorbeeld ook aan klein grondwerk, maaiwerk, het borstelen van bedrijfsterreinen en zelfs gladheidsbestrijding in de winter.

Evenwicht

Jacques: “De tuin is tegenwoordig een verlengstuk van de woonkamer;  mensen willen niet al te veel meer tuinieren, maar wel van hun tuin genieten. Daar komt de hovenier om de hoek kijken. Als hovenier én buitenmens houd ik zelf erg van groen. Eigenlijk wil ik een beetje de ‘groene vingers mentaliteit’ terugbrengen. Ik probeer een evenwicht tussen loungeruimte / terras en voldoende beplanting te stimuleren i.p.v. de tuin geheel dicht te tegelen. Hierin is een goed beplantingsplan ook van groot belang. In zo’n plan wordt de beplanting gerangschikt naar grootte, verschillende bloeitijden en kleur, zodat er altijd wel iets te zien is in de tuin! Als deze plannen al gemaakt of zelfs uitgevoerd worden in de winterperiode, kun je er met de eerste lentekriebels al direct van genieten! Bel of e-mail ons gerust voor het maken van een afspraak.”

Willemse Hoveniers, Heerle, tel. 06-23885012, www.willemsehoveniers.nl, voor actuele projecten: volg onze Facebook pagina!