DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Met de brommobiel is Autobedrijf van den Broek van alle markten thuis

Roosendaal – Sinds een maand kun je bij Autobedrijf van den Broek aan de Atoomweg in Roosendaal óók terecht voor een brommobiel. Eigenaar Corné van den Broek: “Om in een brommobiel te mogen rijden voldoet het AM rijbewijs, ofwel het brommerrijbewijs. Mensen die hun rijbewijs B voor de personenauto niet kunnen halen, hoeven dus niet te wanhopen en als je autorijbewijs niet meer geldig is, dan kan dit vaak worden omgezet in een brommerrijbewijs.”

 

Voordelen

Sinds halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw rijden er brommobielen in Nederland. Een brommobiel is, zoals de meeste lezers wel zullen weten, een kleine auto, meestal uitgevoerd met vier wielen, die 45 kilometer per uur mag rijden en plaats biedt aan twee personen. Zo’n voertuig heeft een zuinige dieselmotor en daardoor een laag brandstofverbruik. Een bijkomend voordeel is dat je er geen wegenbelasting voor hoeft te betalen. Ook hoeft het autootje niet APK gekeurd te worden, alhoewel onderhoud uiteraard wel belangrijk blijft. Een ander voordeel is dat je onafhankelijk blijft met je eigen vervoermiddel. Een brommobiel moet je overigens niet verwarren met een gehandicaptenauto, want laatstgenoemde is niet breder dan 1,15 meter (de brommobiel is 1,35 à 1,40 meter breed) en mag, in tegenstelling tot de brommobiel, ook op het fietspad rijden en op de stoep parkeren. Autobedrijf van den Broek is dealer van het Franse merk Ligier. Corné: “Als je bij ons een brommobiel koopt, krijg je er twee jaar garantie op en twee jaar gratis pechservice. De brommobiel rijdt 1 op 35 en is in allerlei kleuren en maten beschikbaar. Het vervoermiddel is verkrijgbaar vanaf 8500 euro in een ‘basic’ uitvoering. Uiteraard worden de kleine auto’s eventueel ook uitgevoerd met elektrische ramen, parkeersensoren e.d.. Voor jongelui is er een sportieve uitvoering, want in een brommobiel zit je, in tegenstelling tot op de brommer, lekker droog!”

Persoonlijke aandacht

Met de komst van de brommobiel van Ligier is Autobedrijf van den Broek echt van alle markten thuis. De garage is gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en de verkoop van alle merken auto’s, nieuw en gebruikt. Corné: “Wij doen alle voorkomende werkzaamheden zelf, tot de revisie van motoren en versnellingsbakken toe, we besteden niets uit. Dat geldt ook voor de andere voertuigen.” Die andere voertuigen dat zijn, naast de brommobiel van Ligier: quads en buggy’s van CF Moto; scooters van AGM, brommers van Generic en elektrisch speelgoed. Het elektrisch speelgoed bestaat uit auto’s die kinderen zelf kunnen besturen als ze er groot genoeg voor zijn en die tevens op afstand bestuurbaar zijn. Daarnaast kun je bij Van den Broek terecht voor aanhangwagens en accessoires als helmen en toebehoren als uitlaten. Corné: “Bij ons werken drie monteurs: een voor de auto’s en de brommobielen en twee voor de scooters en de quads. Ikzelf doe vooral het kantoorwerk en de verkoop, mijn vrouw Ineke verzorgt de administratie. Ons bedrijf is groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om onze klanten persoonlijke aandacht te kunnen geven! Dat laatste vind ik erg belangrijk. Zo worden potentiële klanten voor een brommobiel thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Dat doen we ook als het na de koop om onderhoud of reparatie van de voertuigen gaat.”

Autobedrijf van den Broek, Atoomweg 2, 4706 PN Roosendaal, tel. 0165-553343, www.autobedrijfvandenbroek.nl