DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Van Akkeren Logistics heeft een nieuwe thuisbasis

Bergen op Zoom – Op 2 juni jl. is het gloednieuwe bedrijfspand van Van Akkeren Logistics aan de Veilingdreef in Bergen op Zoom officieel geopend. “Dit is de nieuwe thuisbasis van Van Akkeren Logistics”, aldus de trotse eigenaar, John van Akkeren. “Hier hebben we ruim voldoende plaats voor ons uitgebreide en vernieuwde wagenpark. Bij mij thuis in Wouw, waar ik overigens nog steeds kantoor houd, kregen we echt met ruimtegebrek te maken.” Tijdens de opening pakte John uit met de onthulling van nog een nieuwe aanwinst, een Volkswagen Up, die gebruikt gaat worden als pendel tussen Wouw en Bergen op Zoom voor de medewerkers van Van Akkeren Logistics.

Klein transport

In 2011 begon John van Akkeren aan huis zijn eigen vervoersbedrijf: Van Akkeren Logistics. Hij begon met twee tweedehands auto’s, inmiddels bestaat het wagenpark uit twee VW Caddy’s, twee bestelbussen, waaronder een Mercedes bestelbus (die in september vervangen wordt door een nieuwe VW Crafter), een Mercedes bakwagen en een DAF vrachtwagen. De oudste auto is twee jaar. “Degelijk Duits / Hollands materiaal”, aldus John. “Kwaliteit is waarvoor wij staan. Met mijn bedrijf heb ik me gespecialiseerd in klein transport. Vaak zijn het zendingen die een bepaalde extra zorg vragen. Wij zijn geen koeriersbedrijf dat zo snel mogelijk werkt tegen zo laag mogelijke tarieven, we doen aan gepland transport, maar kunnen wel snel schakelen. Van Akkeren Logistics staat voor logistiek met toegevoegde waarde, in vaktermen ‘Value Added Logistics’ genoemd. We werken met zorg voor een fatsoenlijke prijs.”

Opleidingen

Met het wagenpark is ook het personeelsbestand uitgebreid tot in totaal vijf medewerkers, onder wie Johns vader, Toon. Ook zijn moeder, Addie, speelt een belangrijke rol binnen het bedrijf: zij zorgt voor nette kantoren en auto’s en verzorgt facilitaire zaken voor de opleidingen, waaronder lunches. Want, naast het transport heeft John nog een andere passie: het overbrengen van kennis over transport en logistiek. Dat begon in de tijd dat hij als logistiek manager bij Mepavex Logistics (onderdeel van de Meeus Group, waarmee Van Akkeren Logistics nu overigens nog steeds nauw samenwerkt) in Bergen op Zoom werkte. In 2010 werd John met Mepavex Logistics gekozen tot Beste Leerbedrijf Beroepsgoederenvervoer en Logistiek. In de avonduren en op zaterdag verzorgt John nu vorkheftruckopleidingen. Ook verzorgt hij, in samenwerking met bekende regionale verkeersscholen, logistieke opleidingen in regie.

Van Akkeren Logistics bestaat dus uit meerdere takken: ‘klein transport’ en ‘consultancy & opleidingen’. Daarnaast had John altijd al een derde tak voor ogen: de tak‘logistics’, een locatie waar de genoemde onderdelen elkaar zouden kunnen ‘ontmoeten’: een praktijk- en kenniscentrum in transport en logistiek.

Logistics

Met de opening van het nieuwe bedrijfspand is dan eindelijk die derde tak werkelijkheid geworden. John: “We beschikken nu over een eigen ruimte waar we ook opleidingen kunnen geven. Het pand fungeert als thuisbasis voor de auto’s en we kunnen ook kleinschalige opslag en ompakactiviteiten bieden. Dit alles weer met extra zorg en oog voor kwaliteit, geen massawerk, maar Value Added Logistics!”

Van Akkeren Logistics, Veilingdreef 13, 4614 RX  Bergen op Zoom, tel. 0164-858792, 0165-855250 of 06-24710177, www.vanakkerenlogistics.nl