DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nieuw in Wouw: Boutique Helene

Wouw- Met Boutique Helene is Wouw een kledingwinkel voor dames rijker. De zaak is gevestigd aan de Kloosterstraat en geopend sinds 7 september. Eigenaresse Helene Looijen ziet het helemaal zitten: “De ligging is gunstig; in de loop van de winkels bij de supermarkt. Wouw is niet groot, maar heeft zeker aantrekkingskracht op de omliggende plaatsen.”

Helene Looijen (51) is ondernemer sinds haar 18e jaar. Voordat zij Boutique Helene begon, had zij o.a. een kledingzaak op Curaçao en daarvoor een kledingwinkel in ’s Gravenzande. Voor haar vriend, Toon Jochems, een geboren en getogen Wouwenaar, kwam zij naar Wouw. Hij heeft samen met Helene de winkel ingericht en aangekleed. Toon: “Sinds eind vorig jaar woont Helene in Wouw. Aanvankelijk werkte ze als storemanager bij Witteveen, maar haar ondernemersbloed bleef kriebelen. Toen dit pand vrij kwam, zijn we er dan ook voor gegaan. Helene gelooft in haar eigen zaak!”

Helene: “Het is belangrijk om je eigen hart te volgen. Zo koop ik om de twee weken veel kleding zelf in bij directe inkoopadressen.  Ik ben van mening dat je niet te veel moet voororderen van vaste merkencollecties. Zo zijn er steeds nieuwe spullen in mijn winkel te vinden. Vrijblijvend binnenlopen kan altijd, net zo lang tot je iets van je gading vindt. Daarbij vind ik het belangrijk om de prijzen leuk te houden.” Samengevat is de kracht van Boutique Helene de laagdrempeligheid in combinatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding. “Wij bieden voor elk wat wils, van stoer en sportief tot elegant, voor drie generaties vrouwen. Zoals broeken met een goede pasvorm voor elk figuur, bijvoorbeeld ook voor brede heupen in combinatie met dunne benen en smalle heupen met dikkere benen.”

Vaste merken zijn Zerres en K Design. Daarnaast haalt Helene regelmatig leuke dingen uit Parijs. “Trends zijn nu mooie wollen vesten, stoere jasjes en jurkjes met prints.” Ook verkoopt Helene schoenen, tassen, sjaals, sieraden en horloges. “Als je wilt kun je hier helemaal aangekleed de deur uit, bijvoorbeeld voor een feestje.”

Helene ziet de toekomst niet somber in: “Winkelen is leuk! En je kunt snel in je eigen dorp terecht i.p.v. in de stad, bij Rosada of op internet. Terug naar je eigen kern is ook een trend hoor! Kleding is beleving, met name voor vrouwen: jezelf lekker verwennen met iets nieuws

Boutique Helene, Kloosterstraat 2b, 4724 EE  Wouw, tel. 06-33494326