DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

OrthoMedic blijft volop in beweging

Wouw – In iedere editie van de Wouwse Krant is een column te lezen waarin OrthoMedic bruikbare adviezen  en actuele informatie deelt op het gebied van gezondheid. Tijd om eens binnen te kijken bij deze bijzondere dorpspraktijk. Eigenaresse Esther van Leeuwen zet de monumentale praktijkdeur wijd open en heet iedereen van harte welkom.

“De sfeer in dit gebouw is geweldig”, begint deze opvallend jonge fysiotherapeute c.q. praktijkeigenaresse het gesprek. Amper 20 jaar was ze, toen ze afstudeerde. Niet lang daarna sprong ze in het diepe en begon in haar eentje de praktijk in Wouw te draaien met slechts één behandelkamer en een kleine oefenruimte. “Anno 2018 zijn er drie fysiotherapeuten, werken er vijf trainers en wordt iedereen vriendelijk ontvangen door Petra, onze secretaresse en gastvrouw. Bovendien hebben we de complete rechterflank van het gebouw in gebruik”, vertelt Esther trots. “En er komt nog een fikse verbouwing aan om een betere klimaatbeheersing en meer eenheid en interactie tussen de verschillende ruimtes te creëren.

De fijne kneepjes van het vak

Ambitieus als het team van OrthoMedic is, lopen ze graag op de zaken vooruit. “Dit vak is juist zo mooi omdat het nooit stilstaat”, zegt Esther enthousiast. “Er komen steeds nieuwe inzichten en behandelmethodes en wij volgen die op de voet. Ons motto is: Aandacht, Actie, Advies. Onze patiënt staat centraal. Door onderzoek en goed te luisteren, krijgen we een beeld van de klacht. Die kan een puur fysieke oorzaak hebben, maar niet zelden blijkt dat iemand ook mentaal niet lekker in z’n vel zit. Lichaam en geest zijn ten slotte onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan beide aspecten besteden we dus aandacht. Een accurate analyse leidt tot een efficiënt behandelplan. Daarnaast geven we onze patiënten tips en oefeningen mee om te voorkomen dat die klacht terugkomt.”

Fysiek en mentaal welzijn

In de Wouwse dorpspraktijk van OrthoMedic kan men terecht met allerlei klachten die met fysiotherapie of een specialisme daarvan verholpen kunnen worden. Denk daarbij aan oedeem of manuele therapie, osteopathie, bekkenbodemtherapie, maar ook dry needling en bijvoorbeeld breathfulness. “Bij die laatste leer je je ademhaling beter te reguleren wat een enorme impact heeft op je fysiek en mentaal welzijn”, verduidelijkt Esther. “Omdat we samenwerken met de vestigingen van OrthoMedic in Roosendaal en Bergen op Zoom, kunnen we heel veel patiënten doelgericht en snel helpen. Een eerste afspraak is meestal binnen 24 uur gerealiseerd.”

Milon Cirkel

Maar in het prachtige gebouw zijn niet alleen mensen met klachten te vinden. Ook mannen en vrouwen die sterkere spieren of hun conditie willen verbeteren, zijn welkom bij OthoMedic Wouw. “Door verantwoord te bewegen, blijf je klachten voor”, stelt Esther. “In onze zogenaamde Milon Cirkel, een trainingsruimte met daarin 12 fitnesstoestellen, versterk je in korte tijd je lichaam door middel van een high intensity training. Binnen 35 minuten sta je weer buiten. De Milon Cirkel is geschikt voor zowel sportieve als minder sportieve mensen en ideaal voor wie weinig tijd heeft. En mocht iemand toch klachten krijgen, dan kunnen wij die in de praktijk meteen helpen. Andersom gebruiken onze patiënten onze oefenruimtes om te revalideren.”

In goede, vertrouwde handen

 

“We hebben contracten met alle zorgverzekeraars, dus geen administratieve rompslomp voor onze patiënten. In ons team gaat het er gemoedelijk en open aan toe en zo gaan we ook met onze patiënten om, die dat waarderen, zo merken we, want de praktijk blijft groeien”, zegt Esther tot slot. Het moge duidelijk zijn dat alles draait om aandacht bij OrhtoMedic Wouw. Even later wordt dat bevestigd door een teamlid dat wegloopt, net als er een foto genomen moet worden om bij dit artikel te plaatsen “Eerst even naar een patiënt!”,  roept hij. En zo hoort het ook…

OrthoMedic Wouw, Schoolstraat 3, 4724 BJ, Wouw, 0165-329555, www.orthomedic.com, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.