DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Professionele begeleiding is heel belangrijk bij Kroevensport

Roosendaal – In de wijk ‘De Kroeven’ in Roosendaal staat een veelzijdig en compleet sport- en bewegingscentrum met de naam Kroevensport.

 

Het centrum is compleet sinds bewegingstherapeut Carlo Dielemans en zijn vrouw Desiree vijf jaar geleden ook eigenaar werden van het fitnesscentrum. Zij hadden twee jaar daarvoor het er naastgelegen zwembad al overgenomen. Het echtpaar heeft er één prachtig geheel van gemaakt: een compleet bewegingscentrum bestaande uit een roestvrijstalen zwembad, een sauna, aparte ruimtes voor fysiotherapie en sportmassage, voor krachttraining (fitness) en voor cardio (conditietraining); daarnaast een grote en een kleine zaal voor groepslessen. Het zwembad completeert de ‘droge trainingsruimte’: Kroevensport biedt bijvoorbeeld aerobicslessen aan, maar je kunt er ook terecht voor aqua-aerobics. Dat laatste geeft mensen met overgewicht en ouderen de gelegenheid om goed te bewegen. Ook is het zwembad gemakkelijk voor revalidatietraining.

Hartslag

Als je voor 1 februari van het volgend jaar gaat sporten bij Kroevensport, krijg je een gratis ECG en een gratis hartslagmeter. Carlo Dielemans: “Het meten van de hartslag speelt bij ons een belangrijke rol. Iedereen die bij ons komt, wordt van tevoren getest, o.a. door middel van de Conconi-fietstest. Hierbij wordt de hartslag van een persoon steeds gemeten bij toenemende inspanningen. Op die manier kun je er achter komen waar iemands omslagpunt ligt. Het is namelijk zo dat tot dat omslagpunt de toenemende inspanning en –hartslagfrequentie gelijk opgaan. Daarna vindt er vervlakking plaats. Onder je omslagpunt kun je een bepaald niveau van inspanning lang volhouden. Iemand moet dus sporten op zijn of haar juiste hartslagfrequentie, die dus onder dat omslagpunt ligt. Aan de hand daarvan kan dan een trainingsschema worden opgesteld, want het heeft echt geen zin om bijna dood van je fiets te vallen. Je moet de juiste prikkel krijgen om goed te trainen en die ligt voor eenieder op een ander niveau. Professionele begeleiding is daarbij heel belangrijk.”

Toezicht

Bij Kroevensport is er altijd toezicht. Carlo: “Als je elders bijvoorbeeld gaat fitnessen, kun je min of meer de grote speeltuin voor volwassenen in gestuurd worden. Dat is hier nooit het geval, er is hier altijd controle op houding en uitvoering. Er is dus, net als bij de groepsactiviteiten met een leraar, ook begeleiding bij individuele activiteiten.” Kroevensport heeft dan ook 18 werknemers in dienst: sportinstructeurs, masseurs en ondersteunend personeel. Tevens wordt er samengewerkt met een fysiotherapiepraktijk. Carlo: “We bieden ook hele goede individuele begeleiding als iemand wil afvallen. We geven dan tevens voedingsadvies. Met Momentumvloeistof van Bio-HCG, in combinatie met een uitgebalanceerd dieet, verlies je in 24 dagen 8 tot 12 procent aan lichaamsgewicht terwijl je stofwisseling op peil blijft. Na de dieetfase volgt de stabilisatiefase, zonder ampullen, waarin je in drie weken een gezond eetpatroon opbouwt. Het jojo-effect blijft daardoor achterwege. Hierna volgt de zogenaamde levensfase, waarin je een levensstijl aanleert met een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging. Kortom, een levensstijl waar je de rest van je leven profijt van hebt!”

Kroevensport, Roemer Visscherlaan 3, 4707 BX Roosendaal, tel. 0165-537178, www.kroevensport.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 22.30 uur; op zaterdag van 8.15 tot 13.30 uur en op zondag van 9.30 tot 13.00 uur.