DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Suzuki Centrum Roosendaal al 20 jaar goed op weg   

Roosendaal – Eerlijk duurt het langst. Dat bewijst Sjaak Bartels die 43 jaar geleden als Suzuki-dealer in Bergen op Zoom startte. Zowel het merk als de autodealer vielen in de regio al snel op vanwege hun betrouwbaarheid en de geleverde prestaties. En dus werd Sjaak gevraagd om ook het Suzuki Centrum in Roosendaal te gaan runnen. Hij stemde toe en nam Anton Hopmans als bedrijfsleider mee. Vanaf dat moment is het aantal Suzuki-fans alleen maar gegroeid. Alle reden om Suzuki Centrum Roosendaal, dat dit jaar twee decennia bestaat, eens in de schijnwerpers te zetten.

Hoe het kan dat de Roosendaalse Suzuki-dealer een uitstekende reputatie heeft verworven, wordt al snel duidelijk in gesprek met de eigenaar en zijn bedrijfsleider. Aan gladde verkooppraatjes doen de heren, beiden afkomstig uit Wouw, niet. In plaats daarvan investeren ze liever in hun klanten door goed naar hen te luisteren. “Wat zijn hun wensen? Welk autotype past bij hun gezinssituatie. Zo gaan al onze verkopers te werk”, leggen Sjaak en Anton uit. “Er wordt niet gepusht, wel meegedacht. Dat we vervolgens de juiste auto aanbevelen, blijkt wel uit het feit dat we via mond-op-mond-reclame ondertussen aan complete families Suzuki’s hebben mogen leveren. Het motto is niet voor niks: eens een Suzuki, altijd een Suzuki.”

Betrouwbaarheid boven alles

De Brabantse gemoedelijkheid, betrokkenheid, opvallend hoge service en aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding trekken dus veel bezoekers naar de Roosendaalse Suzuki-showroom. Maar misschien nog wel belangrijker is dat Suzuki Centrum Roosendaal doet wat ze belooft. “Afspraak is afspraak”, benadrukken Sjaak en Anton. “Dat geldt voor (glas)schades, reparaties, onderhoud (van willekeurig welk merk) en uiteraard ook voor de aankoop van een nieuwe Suzuki of occasion. Betrouwbaarheid staat bij ons op één. Dat geldt voor ons als autodealer, maar ook voor het merk zelf. Want Suzuki maakt goede, sterke auto’s. Dat betekent weinig klachten en lage onderhoudskosten. Bovendien rijden Suzuki’s zuinig. Het zuinigste type rijdt zelfs 1 op 26. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu. En over dat laatste gesproken, we verwachten dat binnen twee jaar alle Suzuki’s elektrisch zijn.”

Suzuki en het nieuw imago.In de afgelopen 20 jaar hebben Sjaak en Anton veel zien veranderen. “Wij zijn met die ontwikkelingen mee gegroeid”, zeggen ze hierover. “Net als het hele team trouwens, want de meesten werken hier al heel wat jaren. Sommigen zelfs vanaf het begin. Alle acht medewerkers zijn ware Suzuki-liefhebbers en ieder van hen rijdt dan ook in dat merk. En dat is écht geen voorwaarde om hier te mogen werken”, lacht Sjaak. “Suzuki geeft gewoon veel auto voor je geld. De Vitara en S-Cross zijn het antwoord op de stijgende vraag naar comfortabele, vlotte SUV’s en terreinauto’s die een hoge zit hebben en veel ruimte bieden. Suzuki wil af van het oude imago vooral kleine auto’s te maken en deze twee types bevestigen de groei die dit mooie merk heeft gemaakt.”

Spetterende inruilacties en de avontuurlijke Jimny

“Ook trots zijn we op de nieuwe Jimny. Deze avontuurlijke four wheel drive is een luxe remake van de vroegere Samurai. Leverbaar vanaf juli, in acht kleuren en in two-tone, oftewel: het dak kan in een andere lakkleur gespoten worden dan de rest van de carrosserie. De Jimny is een volwaardige kwaliteitsterreinauto, maar is, vanwege zijn compacte, stoere uiterlijk, ook uitstekend geschikt om in de stad mee rond te toeren. Echt een auto waar je hebberig van wordt”, beschrijft Anton dit zeer gewilde Suzuki-type. “Met onze jubileumaanbiedingen wordt het dit jaar wel heel aantrekkelijk om een nieuwe Suzuki aan te schaffen. Iedere maand hebben we feestelijke inruilacties, dus houd de kranten en onze website goed in de gaten”, adviseren Sjaak en Anton. “En wie een onderhoudsbeurt laat uitvoeren, krijgt een presentje”, beloven de heren tot slot.

Suzuki Centrum Roosendaal, Belder 39, 4704 RK Roosendaal, 0165-550255, www.suzukicentrum.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.