DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rullens Bike Totaal in een nieuw en groter jasje gestoken 

Wouw – Eind maart was de feestelijke heropening van Rullens Bike Total. Meer dan een jaar is er intensief verbouwd. Het pand kreeg nieuwe belettering, er kwamen behoorlijk wat vierkante meters bij en ook het interieur werd flink gemoderniseerd. De showrooms op de verschillende verdiepingen zijn nu nóg groter, net als het assortiment. En dat is goed nieuws, nu het fietsseizoen van start is gegaan. Eigenaar Niels Rullens en zijn team zijn er in elk geval klaar voor! Jij ook?

Vorig jaar nam Niels het stokje van zijn vader, Wil Rullens, over en werd daarmee de vierde generatie die het familiebedrijf voortzet. “Ik ben geboren tussen de fietsen, net als mijn vader en opa”, vertelt de jonge ondernemer. “Twintig jaar geleden hebben we dit pand aan de Molensingel neergezet. Wat toen heel modern was, bleek anno 2018 toch echt gedateerd. Innoverend als we zijn, hebben we de renovatie meteen maar grondig aangepakt.”

Twee specialismen

“Het afgelopen jaar was het dus rommelig in de winkel”, geeft Niels eerlijk toe. Daar is nu niets meer van te zien. Zowel boven als beneden ziet het er gelikt uit. “Eigenlijk huisvesten we twee specialismen”, legt Niels uit. “De kinder-, stads- en elektrische fietsen die op de begane grond staan uitgestald en mountainbikes, sport- en racefietsen die de hele eerste verdieping in beslag nemen. Beide afdelingen hebben hun eigen werkplaats. Die van de sportfietsen is via een ingebouwde helling vanaf de begane grond bereikbaar.”

Veel service

Van de merken die Rullens Bike Totaal in de winkel heeft staan, hebben ze alles in huis. “Steeds meer mensen oriënteren zich vooraf online. Eenmaal hun keuze gemaakt, willen ze de fiets zo snel mogelijk geleverd hebben. Wij regelen dat”, zegt Niels. “Buiten de enorme collectie fietsen, accessoires en onderdelen die we hebben, komen mensen ook naar ons toe vanwege de hoge service die we verlenen. Heb je een fiets bij ons gekocht, geniet je bijvoorbeeld korting en voorrang bij reparaties en onderhoud. Ook krijgt je fiets, drie maanden na aanschaf, een gratis onderhoudsbeurt.”

Fietsvirus

Niet op de laatste plaats heeft Rullens Bike Total haar goede reputatie te danken aan de enorme vakkennis die ze heeft opgebouwd in de bijna honderd jaar dat het bedrijf bestaat. “Het team dat hier werkt is hartstikke fanatiek”, zegt Niels, die met hetzelfde virus als zijn voorouders is besmet. “Zowel de twee heren die al ruim 25 jaar bij ons in dienst zijn als de jongere garde. Stuk voor stuk zijn het bevlogen fietsliefhebbers die graag hun passie met anderen delen. Dat voelen klanten en wordt gewaardeerd, merken we.”

Elektrische fietsen

Er is in de afgelopen jaren heel wat veranderd op fietsgebied. “Neem nou de elektrische fietsen”, stipt Niels aan. “De keuze is enorm geworden, technieken zijn verbeterd. Bovendien hebben ze hun stoffige imago afgeworpen. Tegenwoordig zien ze er hartstikke leuk uit. Niet gek dus dat de schooljeugd er zo graag op rijdt. Tegenwind is geen probleem meer en dus wordt de fiets vaker gepakt, iets dat wij natuurlijk toejuichen.”

Toekomstplannen

Voorlopig is Niels heel tevreden met de metamorfose die de winkel heeft ondergaan. Maar ambitieus als hij is, vormen zich alweer ideeën in zijn hoofd. “Het lijkt me fantastisch om een ruimte te creëren waarin het sportfietsen dankzij virtuele effecten en technieken nog intenser beleefd kan worden”, spreekt hij zijn wens met glimmende ogen uit. Die toekomst zit dus wel snor. Zeker met de nooit aflatende steun van zijn ouders. “Daar ben ik hen dankbaar voor”, zegt hij vol genegenheid. “En dat mag best in de krant”, laat hij erop volgen. Bij deze!

 

Rullens Bike Totaal, Molensingel 68, 4724 CR Wouw, 0165-308259, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.wilrullens.nl