DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De lekkerste Hollandse Nieuwe vind je bij vishandel De Meerpaal

Steenbergen – De Hollandse Nieuwe is weer te koop! Dat wordt smullen voor de fijnproevers. Althans, als je deze bij dé visspecialist in de regio koopt. Want die verkoopt alleen verse en dus de allerlekkerste nieuwe haring. Wie die visspecialist is? Vishandel de Meerpaal natuurlijk. Rij je liever niet naar hun winkel in Steenbergen? Geen probleem. Iedere week staat hun verkoopwagen bij jou in de buurt met een keur aan prachtige, verse  vissoorten en –gerechten.   

 

Een Japans vispotje, kabeljauw Italiano met runderrookvlees, gambaschotel met kerriesaus en tagliatteli, warmgerookte zalm met asperges en Hollandaise saus. Zomaar enkele gerechten waarvan de omschrijving alleen al je doet watertanden. Ze zijn vers bereid bij vishandel De Meerpaal en beloven een smakelijke maaltijd zonder dat je een uur in de keuken hoeft te staan of een grote vaat moet wegwerken. De meeste recepten komen uit de hoed van Marc Schot die samen met zijn vader Han Schot aan het roer staat van vishandel De Meerpaal.

 

Als een vis in het water

 

Wie zijn deze visboeren, zoals ze zichzelf nuchter noemen, eigenlijk? “We stammen af van de bekende vissersfamilie Schot uit Tholen”, vertelt Han die als kind al in de winkel van zijn oom, Arie Schot, in Tholen hielp. “Later heb ik nog een tijd in het bankwezen gewerkt, maar de visserij bleef trekken. Dus toen ben ik in het familiebedrijf van mijn vader gestapt, waar ook mijn broers in zaten. Zij varen er trouwens nog steeds met hun kotters op uit om vis te vangen, maar dan onder de Belgische vlag. Zelf heb ik ervoor gekozen om een winkel te beginnen. In 1996 openden mijn vrouw, Wil, en ik de deuren van De Meerpaal in Steenbergen. Van onze drie kinderen koos Marc ervoor om in onze voetsporen te treden. We vullen elkaar goed aan, waardoor kwaliteit, innovatie en traditie in onze zaak hand in hand gaan.”

Neusje van de zalm

 

Hoe geslaagd de samenwerking binnen deze sympathieke vissersfamilie ook is en hoe servicegericht ze ook zijn, het draait uiteindelijk allemaal om de smaak. Dat is waar visliefhebbers inmiddels al bijna 25 jaar voor naar De Meerpaal komen. “Onze vis komt vers van de afslag bij ons binnen. De hele week krijgen we nieuwe aanvoer. Dit in tegenstelling tot voorverpakte verse vis die allerlei behandelingen ondergaat om langer goed te blijven. Vis verkopen die dagenlang in een schaaltje gekoeld heeft gelegen, is voor ons ondenkbaar”,  legt Han uit. “Onze vis ligt, zoals het hoort, op ijs. Als visexperts kunnen wij zelfs ruiken of vis voorbehandeld is of niet”, vult Marc aan. “Lang niet alle vissoorten hebben die typische ‘vissige’ geur als ze vers zijn. Hebben die soorten dat wel, weten wij genoeg”, licht Marc een tipje van de sluier op. 

Voordeelcoupon

 

“Wij hebben een voorliefde voor vis uit de Noordzee, zoals kabeljauw, schol, schelvis, roodbaars, tong…”, sommen vader en zoon op. “Naast vis in zijn pure vorm en kant-en-klare maaltijden, verkopen we ook salades en soepen met vis in de hoofdrol. Sinds kort hebben we een loods met daarin een steamer. Hier bereiden we op bestelling schotels, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Gelukkig eet men steeds bewuster. Verse vis mag in een gezonde levensstijl niet ontbreken. Dat zit boordevol noodzakelijke onverzadigde vetten, vitamine D én B. Om vis nog dichter bij de mensen te brengen, gaat onze verkoopwagen in de toekomst op nog meer locaties staan. Het komende seizoen kun je daar ook weer mosselen krijgen. Én de Hollandse Nieuwe. Ben je een echte liefhebber? Knip dan de voordeelcoupon in deze krant uit, want dan geniet je nog meer!”

Vishandel De Meerpaal, Blauwstraat 77, 4651 GB Steenbergen, 0167-564470, www.vishandeldemeerpaal.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze verkoopwagen is momenteel iedere week te vinden in: Huijbergen, Nispen, Oud Gastel, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen, Wouw, Wouwse Plantage en Zundert. Op onze website staan de dagen en tijden vermeld.