DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Van Oers Roosendaal uitgebreid met Agro tak

Roosendaal – Nog altijd werkt Van Oers accountancy en advies in de geest van zijn oprichter: Harrie van Oers. In 1964 begon deze visionair in zijn eentje een accountantskantoor op zolder. Met zijn mix van hard werken, oprechte belangstelling en effectieve dienstverlening heeft hij heel wat ondernemers ondersteund bij een succesvolle bedrijfsvoering. Na 55 jaar zijn deze waarden nog altijd van kracht. Wel is de zolderkamer verdwenen en zijn er inmiddels vijf panden die zo’n 350 medewerkers en een indrukwekkend aantal specialismen huisvesten. Eén daarvan is de agrarische sector en vanaf nu wordt die ook vanuit het kantoor in Roosendaal bediend.

Die groei spreekt boekdelen. En dat in een maatschappij waar digitalisering en automatisering niet zelden tot personeelsvermindering leidt. “Ook bij Van Oers gaan we met alle technologieën mee, maar louter om het onze klanten gemakkelijk te maken, niet om medewerkers te vervangen”, reageert Dennis Klasen, directeur en mede-eigenaar van Van Oers. “Een relatie opbouwen met je klanten -in ons geval vooral MKB’ers- is én blijft mensenwerk. De specialistische vakkennis die hier onder één dak te vinden is, is enorm. Maar Van Oers is zoveel meer dan kennis alleen. Wij kennen onze klanten, voelen aan bij welke ondersteuning zij het meest zijn gebaat, we begrijpen hun vak en spreken hun taal.”

 Financieel specialist agrarische sector

 

“Zo moet je een melkveehouder ’s morgens vroeg niet bellen, want dan is hij aan het melken”, licht Dennis Koolen toe. Hij is teammanager van Van Oers Agro en houdt sinds kort kantoor in Roosendaal. “Hiervoor zat ik in Zundert. Daar is Van Oers al ruim veertig jaar dé financieel specialist voor de agrarische sector. Vanwege de groeiende vraag in het gebied rondom Roosendaal en Zeeland hebben we besloten om het deel dat zich richt op de akkerbouw en het melkvee naar Roosendaal te verhuizen. Boomkwekerijen en zacht fruit blijven de specialismen van Van Oers Agro in Zundert.”

Openheid en transparantie

 

“Die uitbreiding was mogelijk dankzij een gigantische verbouwing van ons pand in Roosendaal”, geeft Dennis Klasen aan. “De complete binnenkant is gestript en opnieuw ingericht, met het oog op duurzaamheid. Aan alles is gedacht, tot aan akoestiek en klimaatbeheersing aan toe. Er zijn natuurlijke afscheidingen gemaakt, waardoor iedereen voldoende privacy heeft, maar overleg gemakkelijker is. Nu is het interieur echt een afspiegeling van de openheid en transparantie die we voorstaan. Bovendien zijn er meer werkplekken gerealiseerd, terwijl de sfeer in het gebouw bijna sereen te noemen is. De ene keer bezoeken we klanten op locatie, de andere keer komen ze naar ons kantoor. Naast het werkklimaat hebben we daarom ook de ontvangstfaciliteiten geoptimaliseerd. Onze klanten staan immers voorop.”

Levensloop van een bedrijf

 

“Relatiebeheer is bij ons niet zomaar een loze term, het is je daadwerkelijk verdiepen in de klant, tijdens de gehele levensloop van een onderneming”, leggen de heren Koolen en Klasen uit. “Vanaf de start, tijdens periodes van groei die vaak gepaard gaan met uitbreidingen, overnames of verbouwingen, tijdens de fase waarin continuïteit centraal staat, tot aan de sluiting of overdracht van een bedrijf. En zelfs daarna, want ook dan is begeleiding geboden op het vlak van inkomens- en vermogensvraagstukken. Beschouw ons maar als een financiële huisdokter die iedere bedrijfsbeslissing tegen het licht houdt. Onze rol beperkt zich overigens niet alleen tot puur financiële, juridische en fiscale zaken, ook geven wij organisatieadvies en zijn wij adviserend partner op het gebied van IT & Cybersecurity en HRM.”

Dicht bij de klant

 

Het schaap met de vijf poten dus? “Zo zou je het kunnen noemen”, beaamt Dennis Klasen. “We kunnen heel veel en weten heel veel. Nu nóg meer zelfs, nu Dennis Koolen met zijn team in ons pand zit. De agrarische sector is echt een vak apart. Je hebt te maken met specifieke subsidies, mestwetgeving, enzovoorts. Zij kennen alle actualiteiten. En zo hoort het natuurlijk ook. Dat dit specialisme vanaf heden in Roosendaal zit, is geheel in lijn met de bedrijfsfilosofie van Van Oers: dicht bij de klant, met een herkenbaar gezicht, betrokken en kundig.”

Van Oers accountancy en advies, Bovendonk 7, 4707 ZH Roosendaal, 0165-582600, www.vanoers.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.