DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

DGD blijft in beweging

Roosendaal – DGD vindt dat MKB’ers zich vooral moeten kunnen bezighouden met waar ze goed in zijn: ondernemen. Een financieel gezonde basis is daarbij onontbeerlijk. En dus draagt DGD niet alleen zorg voor een correcte financiële en fiscale administratie, ook vervullen zij een adviserende en begeleidende rol bij alle transacties die daar invloed op hebben. Kortom: DGD denkt mee, kijkt vooruit en anticipeert…  

Terwijl tal van kleinere administratiekantoren opgeslokt worden door grote namen, blijft DGD niet alleen zelfstandig bestaan, maar breidt ze zelfs uit. “Niet dat we heel groot willen worden, want kleinschaligheid is juist één van de charmes van DGD”, verzekert mede-eigenaar Wim van Gastel. “Bij ons zijn klanten nog echte mensen en geen dossiernummers. Wij kennen onze klanten en zij kennen ons. Die persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd, zo merken wij.”

Prettig communiceren

Diezelfde persoonlijke aanpak is één van de redenen waarom Mike Bodelier, een relatief jonge accountant met een indrukwekkende IT-kennis, in 2016 verkoos om bij DGD te gaan werken. Hij richtte zich met name op Het Financieel Plein, een gebruiksvriendelijk geautomatiseerd systeem dat speciaal ontwikkeld is voor ondernemers om hen enerzijds tijd en geld te besparen en anderzijds om hen meer inzicht te verschaffen in de financiële bedrijfsvoering. Sinds januari mag Mike zich, naast Wim en Ruud van Dijk, mede-eigenaar noemen. “Wat mij meteen opviel toen ik mijn carrière hier begon, is de prettige manier van communiceren, zowel intern als naar buiten toe”, verduidelijkt Mike. “Die is helder, eerlijk en gestoeld op respect en gelijkwaardigheid.”

Meertalig
Wim knikt instemmend. “We kunnen nog zo goed cijferen, maar als we de resultaten vervolgens niet kunnen overbrengen op of kunnen vertalen naar onze klanten, bereiken we niets”, beaamt hij. “Gezien de grote ontwikkelingen op digitaal en automatiseringsgebied zijn we enorm blij dat Mike ons team heeft versterkt. IT’ers en accountants spreken in principe een andere taal. Mike is één van de weinigen die beide talen spreekt. Dankzij zijn expertise worden de stappen in het administratieve proces van de ondernemers, maar ook van onze eigen systemen nog efficiënter, nauwkeuriger, betrouwbaarder en up-to-date. En dat ook nog eens op een manier die alle partijen begrijpen!”

Meedenken en bijsturen
“Het voordeel van deze geautomatiseerde dienstverlening is dat dit het bewustzijn van de ondernemer vergroot”, ervaart Ruud van Dijk. “En automatisch daarmee ook diens betrokkenheid bij en controle op de eigen bedrijfsvoering. Een ander gevolg is dat onze rol de laatste jaren behoorlijk is veranderd. Waar we vroeger voornamelijk bezig waren met registeren, hebben we nu ook een begeleidende, advies- en signaalfunctie. Met MKB’ers uit alle mogelijk denkbare branches is onze kennis bijzonder allround en specialistisch tegelijk. Wim bijvoorbeeld weet veel van de fiscale mogelijkheden en valkuilen als je in België woont en in Nederland werkt of andersom. Bovendien ondersteunen we steeds meer kleine zelfstandige boekhouders die hun werkzaamheden willen afbouwen of juist teveel werk hebben.”

Maatschappelijk betrokken
Kortom: DGD blijft ontwikkelen? “Absoluut”, bevestigt Wim. “Een aantal zaken verandert echter nooit. Eén daarvan is onze participatie in de maatschappij. Afgelopen september nog nam team DGD mee aan ColSensation en in februari doen we mee aan Cycle Sensation in de Roosendaalse St. Jan. Daarnaast blijven we diverse activiteiten sponsoren. Ook zullen we blijven investeren in onze klanten en geen enkele concessie doen in onze kwaliteit of serviceniveau, terwijl onze tarieven bijzonder schappelijk blijven.” “En we blijven oprecht naar onze klanten luisteren”, vult Mike aan. “Helemaal mee eens”, knikt Ruud…

DGD Administratie- en belastingadviseurs, Rechtzaad 5, 4703 RC Roosendaal, 0165-395677 www.dgdroosendaal.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..