DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Carpe Diem Communicatie brengt jou beter in beeld

,,Investeer in je relaties. Dat geldt in je privéleven, maar niet minder voor bedrijven en overheden.’’ Dat zegt Astrid Aarts. In Wouw runt ze samen met Annemarie Snels communicatie­adviesbureau Carpe Diem Communicatie. Samen leggen ze met passie verbinding tussen bedrijven en hun klanten, tussen overheden en inwoners en tussen organisaties en bedrijven onderling. Op zo’n manier dat die connectie alle partijen positief in beweging brengt.

“Wees zichtbaar en wees oprecht nieuwsgierig naar wat bij de ander speelt. Investeer in de relatie, ook als er even niets te vertellen is. Dat geldt voor overheden, bedrijven en organisaties in alle sectoren.”

Passie

Astrid: ,,Communicatie gaat over vertrouwen en verbinden. Het is een continu proces van luisteren en acteren. Steeds zoeken naar waar op dat moment het meest behoefte aan is. Het is mijn passie ingewikkelde onderwerpen te ontrafelen en verbinding te maken tussen opdrachtgever en de omgeving. Dat maakt mijn vak zo leuk. Door goed te luisteren, leg je de vinger op de plek waar het de opdrachtgever echt om te doen is. Wat is zijn filosofie, zijn passie, wat wil hij echt vertellen en uitstralen? Samen met Annemarie vertaal ik dat naar evenementen, websites, persberichten, content voor social media of een merkstrategie. Kortom, alles wat nodig is om de doelgroep te bereiken en te leren kennen. En om je doelen te behalen, of dat nou het verkopen van je product, het vergroten van je bekendheid en zichtbaarheid of het uitvoeren van beleid door de overheid is, Carpe Diem is van alle markten thuis.”

Relatie

Astrid was enkele jaren betrokken bij de Noord/Zuidlijn, de beroemde metrolijn in Amsterdam. “Ik heb er veel gezien en heel veel geleerd. Eerst verliep de relatie met de omwonenden van de metrolijn zeer moeizaam. Ze werden nauwelijks betrokken en hadden overlast. De projectorganisatie besloot zichtbaarder te worden, meer contact met omwonenden te zoeken. Toen werd de relatie warmer en beter. Of het nu gaat om overheid, onderwijs, mkb of multinational, voor allemaal geldt: laat op een aantrekkelijke manier zien wat jou drijft, betrek mensen hier actief bij en blijf vooral contact maken met je doelgroep. Dan ontstaan de mooiste dingen.”

Wij zijn dan ook erg blij met het actuele initiatief van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken om ambtenaren te trainen in helder schrijven. Wij adviseren en schrijven al jaren in heldere taal.  Carpe Diem Communicatie is specialist in het verbinden van overheid met haar inwoners en bedrijven met hun klanten, daar hoort heldere taal vanzelfsprekend bij.’

‘Stel niks uit’

Carpe Diem is niet zomaar een naam. Astrid: “Doe elke dag wat je echt belangrijk vindt. Stel niks uit! Er komt een dag dat je geen tijd meer hebt om te doen wat je altijd al wilde doen. Met Carpe Diem doe ik wat ik echt heel erg graag doe: ondernemen, moeilijke vraagstukken oplossen, creëren, nadenken over communicatie en over hoe het beter, mooier of makkelijker kan.”

Vijf jaar na de oprichting staat Carpe Diem Communicatie stevig in haar schoenen. Astrid en Annemarie houden van hun vak, genieten van de opdrachten en proberen buiten de kaders te denken. Annemarie: “We doen waar we energie van krijgen. Voor mij is dat het verpakken van de verhalen van onze klanten in een aantrekkelijke jas van woorden en beelden. Onze passies sluiten perfect op elkaar aan. Daar profiteren onze opdrachtgevers van.”

Nieuwsgierig? Maak dan een afspraak voor een Wouwse kop koffie of thee. Goede communicatie begint immers met luisteren naar elkaar tijdens een prettig gesprek.

 

Carpe Diem Communicatie

www.carpediemcommunicatie.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

06-44094639