DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

25 jaar Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie

Roosendaal – Dit jaar bestaat het Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie van Ton Aarden (65) 25 jaar. In die tijd is het van tandtechnisch laboratorium uitgegroeid tot een volledig geoutilleerde tandtechnische-, inclusief implantologische praktijk.

 

 

Na de ambachtschool, waar hij de richting fijne metaalbewerking koos, ging Ton als tandtechnicus werken bij een groot tandtechnische laboratorium in Bergen op Zoom. Ton: “Ik vond het een prachtig mooi vak en ik heb 26 jaar vol enthousiasme in Bergen op Zoom gewerkt.” In 1987 begon hij zijn eigen tandtechnisch laboratorium aan het Venneveld 20 in Roosendaal. Al snel breidde het personeelsbestand zich uit: na 10 jaar was dit gegroeid tot 25 personen. In die tijd veranderde er iets: het beroep tandprotheticus - wat Ton inmiddels was - werd een erkend beroep. Dat betekende dat mensen voor de aanschaf van een prothese nu ook rechtstreeks bij de tandprotheticus terecht konden. De tussenkomst van een tandarts was niet meer nodig voor de verzekering. Toch beschouwt de tandprotheticus zich als de schakel tussen tandarts en implantoloog. Sinds 8 jaar heeft het centrum zelfs een tandarts in huis. Ton: “Door de verdere ontwikkelingen in de wetgeving en het samenwerken met diverse disciplines op het gebied van tandheelkunde en tandtechniek hebben wij in het laboratorium een tandheelkundige praktijk gesticht, waar wij op gebied van implantologie hoogwaardige diensten verlenen.” Op het moment zijn er twee tandartsen, twee mondhygiënistes en een implantoloog in de praktijk werkzaam. In het laboratorium werken 22 tandtechnici. Specialiteit is het vervaardigen van protheses op implantaten. Ton: “Het laboratorium beschikt als enige in de regio over de meest geavanceerde freesapparatuur, waarmee we onze eigen porseleinen kronen frezen. We maken, op verzoek van tandartsen, protheses, kronen, brugwerk en frames. We hebben ook een freesapparaat voor steggen op alle implantaatsoorten, zoals Dyna, Nobel, Straumann, Branemark, IMZ, Astra en Bego. Met deze freesmachine maken wij tevens steggen voor collega tandtechnici en tandprothetici. Wij verzorgen een perfect passende prothese, al dan niet met implantaten. Ook het laten opknappen van een kunstgebit behoort tot de mogelijkheden. Daarbij luisteren wij heel goed naar de wens van de cliënt!” Het Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie heeft dus alle disciplines in huis. Ton: “Zo maken we ook onze eigen overzichtsfoto’s (o.p.g.’s) van de schedel. We kunnen hier werkelijk alles verzorgen, tot en met de aanvraag naar de verzekering.”

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie, Venneveld 20, 4705 RR Roosendaal, tel. 0165-527490, www.nieuwgebit.nl

Openingstijden:op maandag van 6.00 tot19.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 6.00 tot 17.00 uur.