DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Hotel - restaurant Dekkers heeft een apart toegankelijk restaurant

Ossendrecht – Het restaurant van Hotel – restaurant Dekkers is niet alleen bedoeld voor de hotelgasten, maar vrij toegankelijk! En de moeite beslist waard, want elke dag staan er twee dagelijks wisselende dagmenu’s op het programma. Dat zijn dus tweekeuze driegangen menu’s voor de lieve prijs van 20 euro.

 

Om een voorbeeld te noemen: vooraf de soep van de dag, bijvoorbeeld champignonsoep, gevolgd door een schnitzel met jachtsaus of een rode forelfilet, beiden met diverse groenten, friet en aardappelkroketten en als nagerecht ijs met warme kersen of koffie toe. Uiteraard kan er ook van de grote kaart gekozen worden. ’s Avonds gaat het restaurant om 18.00 uur open. Geluncht kan er worden vanaf 12.00 uur. Een ander apart toegankelijk gedeelte van het hotel vormen de zalen die veelal verhuurd worden als vergaderruimte. Dit zijn de grote zaal (110m2), die in twee gelijke delen kan worden opgesplitst en een klein zaaltje voor maximaal 10 personen. Alle nodige voorzieningen, zoals beamer, flip-over en stiften, zijn beschikbaar.

Familiebedrijf

Hotel – restaurant Dekkers, dat nu wordt geleid door Richard en Anita Dekkers en hun zoon Eric en schoondochter Wendy, is een echt familiebedrijf dat in 1949 begonnen is met het cafetaria van Cecile en Gerard Dekkers, de ouders van Richard. Cecile (88), inmiddels overgrootmoeder van de dochtertjes van Eric en Wendy, is nog steeds betrokken bij het reilen en zeilen van de zaak. De familie woont ook in en om het hotel. In 1967 werd het cafetaria, door aankoop van het pand van de buurman, tevens hotel- restaurant met 15 kamers. Dat kwam door de grote toestroom van arbeiders die aan de uitbreiding van de haven van Antwerpen werkten. Daarna werd het hotel snel uitgebreid: in 1968 kwamen er 15 kamers bij, in 1970 weer 12, door aankoop van het huis op de hoek. Een brand verwoestte in 1973 het oudste gedeelte van het hotel, waar 10 i.p.v. 15 kamers voor werden teruggebouwd. In 1980 werd het in 1970 aangekochte deel afgebroken en vervangen door 25 kamers met douche en wc. In 1981 telde het hotel 50 kamers. In 1987 werd er parkeerterrein bijgekocht en in 2000 vond de laatste uitbreiding plaats met 20 kamers en 4 appartementen. Sinds de jaren ’80 verblijven er ’s zomers ook veel toeristen in het hotel. Ossendrecht ligt immers in een bos- en waterrijke omgeving en hotel Dekkers is een ideaal start- en eindpunt voor diverse wandelingen en fietstochten. In 2006 heeft de familie het restaurant totaal vernieuwd. Het kan, met de zaal erbij getrokken, plaats bieden aan 110 personen. Ook de keuken is enorm uitgebreid. Richard: “Omdat de letters ‘hotel’ op de gevel een drempel kunnen geven om als niet-hotelgast ons restaurant te bezoeken, vermelden wij hierbij: het restaurant heeft ook een aparte ingang!”

Hotel – restaurant Dekkers, Zuster Marie Adolphinestraat 6, 4641 CP Ossendrecht, tel. 0164-679900, www.hoteldekkers.nl