DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Govaert Optiek heeft een nieuwe eigenaar met een bekend gezicht!

Wouw – Sinds 1 september is Wendy Wierckx de trotse nieuwe eigenaar van Govaert Optiek in Wouw. Al meer dan tien jaar is zij aan deze optiek verbonden en heeft ze wisselend in de filialen Wouw en Hoogerheide gewerkt. In Wendy vond oprichter Frank Govaert de ideale opvolgster. Voor Wendy komt daarmee een grote droom uit. “Dit is het mooiste vak dat er is. Dat ik nu mijn eigen stempel op deze optiek kan drukken, geeft heel veel energie. Toekomstplannen heb ik genoeg”, aldus de bevlogen onderneemster.

 

Wie binnenloopt bij Govaert Optiek kan altijd rekenen op een hartelijke begroeting. Wendy wordt vaak getypeerd als de vriendelijke krullenbol met haar grote glimlach. “Die lach verschijnt automatisch op mijn gezicht, omdat ik mijn werk met zoveel plezier doe”, vertelt de nieuwe eigenaresse stralend. “Al 18 jaar zit ik in dit vak en het wordt er alleen maar leuker op.”

 

Creatief proces

“Na de overname heb ik eerst de werkplaats aangepakt. Daar staat professionele apparatuur om brillen perfect op maat te maken. Ieder gezicht is weer anders en monturen en glazen behoeven nou eenmaal soms aanpassingen”, legt Wendy uit. “Bij de één staan de oren bijvoorbeeld net hoger of lager dan gemiddeld. Of soms is het glas van een bril te breed voor iemand met een smal gezicht. Als de bril zich daarvoor leent, passen wij dat met alle liefde en plezier aan. Dat creatieproces vind ik één van de leukste dingen om te doen”, bekent Wendy. “Zo maak ik bijvoorbeeld op verzoek een zogenaamde druppelbril. Op de juiste hoogte boor ik gaten in de glazen, zodat er precies een pipet in past. Reuze handig voor mensen die het lastig vinden om zelf hun ogen te moeten druppelen.”

Extra service

Hoewel de winkel voorlopig nog dezelfde uitstraling behoudt, zijn er al wel subtiele veranderingen zichtbaar. Zo staan op de ruiten en deuren strakke letters, speels gerangschikt in zwarte en feloranje kleuren. Ook de feloranje poetsdoek waarmee de brillen schoongemaakt worden, verraadt de huiskleur waar Wendy in de toekomst mee verder wil. “Wat absoluut niet gaat veranderen is ons hoge serviceniveau”, maakt Wendy duidelijk. “Govaert Optiek staat al bijna 27 jaar bekend als de optiek die altijd een stapje extra zet voor haar klanten. Dat blijft zo. Zo zijn onze oogmetingen gratis.”

Optiek aan huis

Wat verandert er wel? “Onze service wordt uitgebreid!”, antwoordt Wendy enthousiast. “Wij gaan oogmetingen, reparaties en onderhoud op afspraak aan huis verrichten. Niet iedereen heeft tijd om naar onze zaak te komen. Of het kan niet, omdat men minder of helemaal niet mobiel is. In een speciale koffer die we meenemen, passen maar liefst 72 monturen. Bovendien hebben we draagbare high-tech apparatuur waarmee alle noodzakelijke handelingen verricht kunnen worden. Die zijn zelfs geschikt voor mensen die bedlegerig zijn.”

Een scherpe blik

“Ook beginnen we in het eerste kwartaal van 2020 met een voordeelplan voor kinderen en lensdragers. Door maandelijks een bedrag in te leggen, spaar je voor een bril of lenzen in de toekomst met hogere kortingen en langere garantieperiodes. We zijn een optiek met een duidelijke visie. Letterlijk omdat we willen dat iedereen hier met een scherpe blik en een mooie bril naar buiten loopt. Figuurlijk omdat we graag een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van de aarde. Daarom gaan we hier milieubewust met alles om en hebben we enkele merken in onze collectie die iets teruggeven aan de natuur, zoals Materika en Eco.”

Openingsacties

Uiteraard volgt ook Govaert Optiek de nieuwe trends. “Je ziet meer metaal, dubbele bruggen en grotere glazen. Is dat echter niet je smaak, kun je nog uit zoveel andere modellen kiezen. Dat geldt voor dames, heren én kinderen”, geeft Wendy te kennen. “Uiteraard hebben we ook zonnebrillen en brillen die geschikt zijn voor allerlei sporten. Loop gewoon eens binnen”, adviseert Wendy. “En hou de Wouwse Krant in de gaten, want er komt nog een feestelijke heropening aan. Hopelijk tot snel!”

 Govaert Optiek, Omgang 23, 4724 EN Wouw, 0165-301789, www. govaertoptiekwouw.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geopend van maandag tot en met zaterdag, op dinsdag gesloten!