DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Construq woningen van BPG J&W Bouwpartners

 

Een conceptmatige woning, gebouwd door een lokale aannemer

 

Meer prefab

 

BPG J&W Bouwpartners biedt de klant al jaar en dag traditionele bouwmaterialen aan, maar daarnaast komt er tegenwoordig steeds meer prefab bij. “Door milieuaspecten en politieke regelgeving wordt er bij ons snel geschakeld”, aldus Jan van Limpt – directeur eigenaar van BPG J&W Bouwpartners. “Prefab bouwen zorgt voor minder transport naar de bouwplaats en dus ook minder overlast voor milieu en omwonenden. We leveren nu dus traditionele bouwmaterialen, prefab bouwonderdelen en complete concepten.”

Het concept Construq

 

“Met Construq bieden we keuze uit 10 woningen volgens een vooraf bepaalde standaard. Deze woningen kan men bekijken in onze folder of op onze website. De woningen worden gebouwd door een lokale aannemer en partner van dit concept.” Dit laatste is een groot voordeel volgens Jan van Limpt, want de opdrachtgever en de bouwer wonen bij elkaar in de buurt. “Hierdoor is het makkelijk om snel te schakelen, flexibel te blijven en worden bouwfouten gereduceerd.”

Nog meer voordelen

 

Met Construq wordt ook het vergunningstraject uit handen genomen. De tekeningen en berekeningen zijn reeds uitgewerkt door de architect van het concept. De woningen bestaan uit een houtskeletconstructie met betonnen verdiepingsvloeren. Beide onderdelen, houtenskelet en betonnen vloer, worden onder gecontroleerde omstandigheden voorbereid volgens de tekeningen, wat de kwaliteit ten goede komt. Dat betekent tevens dat een woning op de bouwplaats al in enkele dagen wind- en waterdicht is. Het concept leent zich uitermate goed voor luchtdicht en energieneutraal bouwen en met een betonnen verdiepingsvloer zijn grote overspanningen mogelijk.

Flexibiliteit en eigen inbreng

 

Het kan natuurlijk gebeuren dat de voorkeur uitgaat naar 1 van de 10 woningen, maar dat de klant toch nog graag zaken aangepast ziet worden. Dat kan, want het concept kent losse opties zoals een erker, dakkapel of garage, maar ook over de indeling valt met BPG J&W Bouwpartners te praten. “Wij zijn er ook voor de opdrachtgever en blijven niet stug vasthouden aan de principes. Uiteindelijk willen wij een tevreden klant die zijn droomwoning krijgt en daaraan is de standaard ondergeschikt”, aldus Van Limpt “. De opdrachtgever kan daarnaast altijd nog zelf keuzes maken, zoals o.a. de gevelsteen en dakpan, want de uitstraling van je huis wil je natuurlijk zelf mee bepalen.”

BPG J&W Bouwpartners

 

Plantagebaan 227, Wouwse Plantage

Tel. 0165-379655