DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gegarandeerd op reis met Reisbureau House of Travel

Wouw – Dit jaar bestaat House of Travel 16 jaar. Met een grote dosis passie, een heldere visie op dienstverlening en een koffer vol ambitie, kennis en ervaring startte oprichtster Marola Bastiaanse in 2004 haar eigen reisbureau. Sindsdien zet zij zich, samen met collega Iris de Jong, iedere dag in om de wensen van hun klanten aan de perfecte reis te koppelen. Mét succes, mogen we wel stellen. Want terwijl talloze reisbureaus in het afgelopen decennium over de kop gingen, bleef House of Travel niet alleen overeind, maar kwamen er zelfs klanten bij. Wat is hun geheim?

 

Die vraag lijkt Marola gemakkelijk te kunnen beantwoorden. “We luisteren naar onze klanten”, zegt ze stellig. “Door gericht door te vragen, krijgen we een duidelijk beeld van wat ze willen. Dan heb ik het niet alleen over de bestemming, maar ook over het doel van hun vakantie: willen ze dan actief zijn of juist liever zo min mogelijk ondernemen? Of misschien een mix daarvan. Vinden ze het fijn dat wij alles van tevoren organiseren of regelen ze dat terplekke allemaal zelf? Ook de samenstelling van het reisgezelschap is doorslaggevend voor de uiteindelijke keuze. Zijn er kinderen bij of juist ouderen? Want dan is het fijn dat de juiste faciliteiten op en tijdens de reis aanwezig zijn. Misschien is één van de reizigers wel minder mobiel. Ook daar houden we rekening mee. En uiteraard ook met het budget.”

 

Gegarandeerd op reis

Zijn die vragen eenmaal beantwoord, gaan Marola en Iris nog een stapje verder. “Kiest iemand bijvoorbeeld voor een goedkope vlucht, wijzen we hen erop dat dit vaak gepaard gaat met langere reistijden”, legt Marola uit. “De klant beslist natuurlijk. Toch helpen die tips hen vaak de reis zodanig in te richten dat het van begin tot einde helemaal klopt. Bij een uitgebreide rondreis, checken we of de verschillende accommodaties op strategische locaties liggen. Ook daar helpen we dus bij. Het is overigens een misvatting dat het duurder is om bij ons te boeken dan het zelf te regelen. Het enige dat je hier meer betaalt zijn een paar tientjes aan administratiekosten. Daar tegenover staat dat je dan altijd kunt rekenen op ondersteuning van Reisbureau House of Travel als er problemen zijn voor, tijdens en na de vakantie én dat je je geld terugkrijgt of een alternatief wordt aangeboden wanneer de touroperator om wat voor reden dan ook de reis niet kan uitvoeren.”

Parate kennis

Marola staakt haar uitleg als er klanten binnenkomen. Via via hebben ze vernomen dat men bij House of Travel zo goed geholpen wordt en nu willen ze graag een zomervakantie bij hen boeken. Uitgebreid neemt Marola de tijd om hun wensen te inventariseren. Het wordt een warm land en er gaan kinderen mee. Het is zonder meer indrukwekkend hoeveel kennis Marola paraat heeft en op overzichtelijke wijze leidt ze hen door de wirwar aan mogelijkheden en reikt opties aan die onmiddellijk in goede aarde vallen. Met de belofte om binnen twee dagen alles op een rijtje te hebben gezet, neemt Marola even later afscheid van het stel dat het reisbureau merkbaar met een goed gevoel verlaat. Even later gaat de telefoon: het blijkt een trouwe klant die nog niet zolang geleden is teruggekomen van een citytrip en nu graag haar volgende vakantie wil boeken.

Van Citytrip tot rondreis

Uit alles blijkt de bevlogenheid en betrokkenheid van Marola, die zes jaar geleden in Iris een gelijkgestemde, fijne collega trof. “Zij vult mij heel goed aan en heeft, net als ik, hart voor onze klanten”, zegt Marola over hun samenwerking. “We zijn oprecht in hen geïnteresseerd en kennen hun persoonlijke situatie. Voordeel daarvan is dat je daar je advies nog beter op kunt afstemmen, of het nu over een citytrip gaat of om een op maat gemaakte rondreis door een ander continent. Wij weten wat we verkopen en staan achter dat product. Ter oriëntatie of als hulpmiddel is een computer natuurlijk altijd handig –zo heeft Iris leuke, informatieve blogs geschreven die op onze website staan- maar steeds opnieuw ervaren we dat dit mensenwerk blijft. Loop dus vooral eens binnen en informeer naar de mogelijkheden”, nodigt Marola iedereen uit.

House of Travel, Omgang 1, 4724 WN Wouw, 0165-349300, www. reisbureauhouseoftravel.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..