DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Ladder- en Steigerkoning: specialist op grote hoogte

Roosendaal – Veilig bouwen of renoveren op hoogte? Dan ga je uiteraard naar De Ladder- en Steigerkoning. Dit familiebedrijf dat 50 jaar geleden werd opgericht, huisvest een enorme kennis en ervaring op dit gebied en staat bovendien bol van karakter. Wie bij deze specialist aanklopt, kan rekenen op een eerlijk en gedegen advies, goede service en adequate uitvoering. Kortom: een loyale en betrouwbare bouwpartner die de klant ontzorgt.

Bij binnenkomst zit eigenaar Michael Arnst aan de balie. Zijn begroeting is vriendelijk, zijn handdruk ferm. Lucien en Rosita, Michaels ouders en oprichters van het bedrijf, zijn eveneens aanwezig en druk bezig. Beiden zijn 75 jaar en nog altijd actief in het bedrijf. “Pas als ik 80 ben, stop ik”, lacht Lucien. Dat zou zo maar eens kunnen, want hij en zijn vrouw vormen het levende bewijs dat leeftijd maar een getal is. Lucien begon een halve eeuw geleden met een schoonmaakbedrijfje, maar kwam er al snel achter dat er meer brood zat in de handel van ladders. Daarmee was De Ladderkoning geboren. Allengs steeg de vraag naar steigers en toen Michael vijfentwintig jaar geleden in het bedrijf stapte, werd dit segment verder uitgebreid. Dit werd bezegeld met een spiksplinternieuw pand op de Vijfhuizenberg. Daarnaast werd het bedrijf omgedoopt in De Ladder- en Steigerkoning.

Onderscheidend

Nadat de ontstaansgeschiedenis kort uit de doeken is gedaan, geeft Michael een rondleiding door het pand. Hij wijst op de grote collectie ladders in verschillende maten. “We hebben ladders voor professionals maar ook voor de beginnende doe-het-zelver”, legt hij uit, waarna hij koers zet naar een indrukwekkend aantal steigers, stempels en toebehoren. Die blijken zowel binnen als buiten op het grote terrein te staan. “Onze stalen steigers worden veelal voor bouwprojecten ingezet, terwijl particulieren hier meestal komen voor aluminium rolsteigers”, vervolgt Michael zijn uitleg. “In kwaliteit maar ook qua aanbod onderscheiden we ons van bouwmarkten en verhuurbedrijven. Zo leveren wij brede en smalle planken in lengtes van 2, 2½ en 3 meter. Materialen worden door ons op locatie afgeleverd maar kunnen ook hier opgehaald worden. Tegen zeer schappelijke prijzen kan er een aanhanger worden gehuurd.”

Nieuw pand in Rucphen

Ook de andere loods blijkt tjokvol te staan. “Wie voor het eerst bij ons komt, is vaak verrast door ons aanbod. Dat is zo breed dat we onlangs nog een pand erbij hebben geopend, aan de Expeditieweg in Rucphen. Voor een goed overzicht, adviseren we daarom iedereen die gaat (ver)bouwen vooraf op onze website te kijken”, tipt Michael. “Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het: van grondverzetmachines tot hangbruggen en van klein gereedschap tot aan schaarliften en hoogwerkers. Wat die laatste categorieën betreft, zijn we bezig om diesels te vervangen door hybride exemplaren”, zegt Michael. “Dus geen uitstoot!” Opvallend is de heldere manier waarop hij alles uitlegt. Niet onbelangrijk wanneer je een leek bent. “Iemand goed informeren vinden wij vanzelfsprekend”, wuift Michael het compliment weg. “Veiligheid voor alles. In dat kader houden wij ons, naast verhuur, verkoop, montage en demontage, ook bezig met keuringen van klim- en bouwmaterialen.”

Op de hoogte

Uit alles spreekt Michaels liefde voor het bedrijf waarmee hij is opgegroeid. Ook zijn ouders, die hun zoon overigens alle credits geven voor de groei die het bedrijf na zijn overname heeft doorgemaakt, spreken nog altijd vol passie over de onderneming. Veelzeggend ook is de hechte band met de medewerkers die al jaren in dienst zijn van het bedrijf. “Eigenlijk horen we bij de familie”, stellen Danny en Thijs die speciaal voor de foto hun werkzaamheden onderbreken. Het gezelschap heeft zich in de keuken verzameld. Op tafel staan koffie en koeken. “Hier zitten we ook regelmatig met onze klanten”, zegt Sonja, Michaels partner, die de administratie voor haar rekening neemt. “Dat persoonlijke contact zorgt dat ze graag bij ons terugkomen.” Dat is echter zeker niet de enige reden. Want uiteindelijk valt of staat het, letterlijk in dit geval, met deugdelijke materialen en een deskundige uitvoering. In beide blinkt De Ladder- en Steigerkoning uit. Een uitdaging gaan ze bovendien niet uit de weg. “Dat klopt”, beaamt Michael. “Er is geen probleem op hoogte dat we niet kunnen oplossen.”

De Ladder- en Steigerkoning, Vijfhuizenberg 121, 4708 AJ Roosendaal,  0165-561424, www. Ladderensteigerkoning.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..