DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Suzuki Centrum Roosendaal en Suzuki Bergen op Zoom gaan verder onder de naam Autocentrum Roosendaal   

Roosendaal –In 1976 opende Sjaak Bartels een universele garage in Bergen op Zoom. Met zijn no-nonsense houding en betrouwbare dienstverlening bouwde hij al snel een goede naam op. Hij werd een succesvol Suzukidealer en een tweede vestiging in Roosendaal volgde. Sinds kort prijkt er echter een nieuwe naam op de gevel van het pand aan de Belder 39, namelijk Autocentrum Roosendaal. De vestiging in Bergen op Zoom is sinds kort gesloten. “We zijn teruggekeerd naar onze roots, maar blijven specialist in Suzuki”, stellen Sjaak en Anton Hopman, bedrijfsleider en al 37 jaar Sjaaks rechterhand. Dat roept vragen op die beide heren graag beantwoorden…

 

Never change a winning team. Vanwaar dan toch deze beslissing? “De autobranche is een turbulente markt. Ook hebben we de afgelopen jaren de behoeftes van onze klanten zien veranderen. Veel consumenten oriënteren zich vooraf online en een stuk rijden om een auto te kopen is helemaal geen probleem meer. Eén fysieke locatie is dus veel efficiënter”, verduidelijken Sjaak en Anton. “Ook wilden we meer keuzevrijheid, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Met een dealerschap ben je behoorlijk gebonden. Nog steeds vinden we het merk Suzuki geweldig en mogen we onszelf met recht specialist in Suzuki blijven noemen, maar daarnaast is er ook ruimte voor andere merken die we graag onder de aandacht van onze klanten brengen.”

 

Allroad en allround

Verkoopt Autocentrum Roosendaal dan nog wel nieuwe auto’s? “Jazeker, alleen staan ze nu niet meer in voorraad in de showroom. Wij bestellen die wanneer de klant tot een definitieve keuze is gekomen. Verder hebben we hier zo’n 80 mooie occasions staan, waarvan driekwart uit Suzuki’s bestaat. Voordat de occasions in de showroom of op ons terrein te koop worden gezet, moeten ze eerst een strenge keuring doorkomen. Dat betekent dat de historie van de auto bij ons bekend moet zijn, dat die technisch helemaal in orde is en dat die grondig door ons is schoongemaakt. Alleen op die manier weten we zeker dat de klant er nog jarenlang met veel plezier in kan rijden. Op iedere occasion geven we bovendien nog een half jaar Bovag-garantie. En mocht de auto toch onverhoopt stil komen te staan, krijg je binnen een half uur hulp dankzij de inbegrepen mobiliteitspas.”

 

Betrouwbaar en respectvol

Maar wat verandert er nu allemaal? “Behalve onze nieuwe naam eigenlijk niets”, zijn de heren het roerend met elkaar eens. “Al meer dan 40 jaar plegen we onderhoud en reparaties aan alle merken, dus die expertise hadden we al. Wat ook nooit zal veranderen zijn onze dienstverlening en service. Omdat die bij ons hoog in het vaandel staan, krijgen we zeer tevreden reacties terug. Wat we ook vaak te horen krijgen van onze klanten is dat we zo betrouwbaar zijn. Iets wat wij eigenlijk heel normaal vinden, maar dat kennelijk toch opvalt. Praatjes vullen geen gaatjes, is onze stelling en daar handelen we ook naar. Wij zijn geen opdringerige verkopers. We behandelen onze klanten met respect, denken met hen mee, geven een eerlijk advies en reiken oplossingen aan, maar de beslissing is en blijft aan hen.”

 

Nieuwe kansen

 

Kortom: jullie blijven het vertrouwde adres voor autominnend West-Brabant? “Absoluut! Zelfs in letterlijke zin. Wij zitten nu al 22 jaar in dit pand. Daarmee zijn we één van de zeer weinige oorspronkelijke garage-eigenaren op dit deel van de Borchwerf. Dat is toch veelzeggend. Wij hebben hart voor ons bedrijf, net als ons personeel. Ieder van hen is al jarenlang bij ons in dienst. Zij kennen iedere klant en andersom vormen zij een vertrouwd gezicht voor onze klanten. Sámen hebben we deze onderneming gemaakt tot wat het is. Met onze nieuwe naam, Autocentrum Roosendaal in plaats van Suzuki Centrum Roosendaal waait er zeker een frisse wind door de zaak. Dat geeft weer nieuwe kansen, nieuwe energie en daarmee zijn we klaar voor de toekomst!”

Autocentrum Roosendaal, Belder 39, 4704 RK Roosendaal, 0165-550255, www.autocentrumroosendaal.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.