DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Vitaler en beter in je vel met Reset Sportclub

Roosendaal – Vanwege het coronavirus mocht men maandenlang niet binnen met elkaar sporten. Geen probleem voor Ingrid Jonkers, eigenaresse van Reset Sportclub; haar leden kregen gewoon buiten les. Op anderhalve meter afstand uiteraard. “Dat verliep uitstekend, want onze groepen houden we bewust klein, zodat alle deelnemers verzekerd zijn van mijn aandacht” vertelt Ingrid die daarnaast als personal trainer één op één begeleiding geeft. Hoewel het sporten dus gewoon doorging, is Ingrid blij dat haar leden nu ook gebruik kunnen maken van haar splinternieuwe eGYM. Vol enthousiasme licht ze toe hoe deze effectieve krachttraining werkt.

In ferme pas loopt Ingrid naar de eGYM. Ondanks de grootte van het pand, ogen de verschillende ruimtes gezellig. Dat is puur haar eigen verdienste, want toen ze de benedenverdieping van de Corneliusflat drie jaar geleden betrok, stond die nog helemaal leeg. De inrichting weerspiegelt de energie, zorg en aandacht die ze overal insteekt. Al van jongs af aan staat haar leven in het teken van sport. Ze werd er in 2018 zelfs Nederlands Kampioene mee in de categorie Welness Fitness. Dat ze hier amper voor getraind had, bewijst dat ze een natuurtalent is. Inmiddels runt ze al ruim zeven jaar haar eigen sportcentrum.

Training op maat

 

Aangekomen in de eGYM toont ze de 8 toestellen die er staan opgesteld en activeert er één van. “Deelnemers hieraan krijgen eerst een krachtmeting, waarna de resultaten worden ingescand op een chip die in een polsbandje zit. Het toestel leest de chip en stelt zichzelf automatisch in, zodat je een training op maat krijgt”, verduidelijkt Ingrid. “Je kunt kiezen uit een aantal programma’s die onder andere gericht zijn op vetverbranding, spierversterking en diabetes. In verband met het coronavirus is er zelfs sinds kort een training die een immuun-boost geeft.”

Fitter worden

 

“Juist in deze tijd wordt extra duidelijk hoe belangrijk een goede weerstand is. Bewegen speelt daarbij een cruciale rol. Dat geldt voor jong én oud. Sommigen sporten en bewegen heel gemakkelijk, terwijl het anderen meer moeite kost. Dat geeft helemaal niets”, stelt Ingrid. “Het mooie van eGYM is dat je op een verantwoorde manier fitter wordt. De bijbehorende app geeft bovendien essentiële informatie waarop ik gericht kan begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan een spierdisbalans, die bij onder- of overbelasting klachten kan geven. Na zes workouts vindt een nieuwe krachtmeting plaats en passen we de training aan op de nieuwe waardes. Zo wordt het lichaam steeds sterker en dat is ons doel. Hier draait het niet om prestaties”, benadrukt Ingrid, “wel om het vitaler worden.”

Nieuwe leden

 

“De mannen en vrouwen die bij Reset Sportclub sporten zijn veelal tussen de 30 en 70 jaar. Hier sport je op afspraak, er is dus geen vrije fitnessinloop. Daar heb ik bewust voor gekozen, want ik wil weten wie mijn leden zijn, wat hun doel is van het sporten, ik wil zien hoe hun lichamen reageren en wat ze aankunnen. Kennelijk is dat prettig, gezien het aantal leden dat hier trouw komt sporten. Nieuwe leden worden overigens altijd warm verwelkomd, niet alleen door mij, maar ook door de bestaande leden. Het gaat er onderling gemoedelijk en respectvol aan toe. Ook aantrekkelijk vindt men de verschillende trainingsprogramma’s, de flexibele tijden (inclusief de vroege ochtenden en doordeweekse avonden) én dat je op het terrein gratis kunt parkeren.”

Veilig sporten

 

“Heb je weinig tijd om te sporten? Boek dan een Miha bodytec”, adviseert Ingrid. “Deze 20 minuten durende full body EMS-training staat gelijk aan urenlang intensief sporten en de effecten zijn verbluffend! Je verliest in korte tijd centimeters in omvang. Ideaal bijvoorbeeld als je pas moeder bent geworden. Die lessen duren kort, dus wil jij je kleintje meenemen, dan kan dat. Zelf ben ik ook sinds een jaar moeder en weet uit ervaring hoe fijn het is als je niet iedere keer een oppas moet regelen. Jij en je kindje zijn beide welkom”, verzekert Ingrid. “Vanwege de grote ruimtes, kan iedereen hier veilig op anderhalve meter sporten. Wil je het een keer proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles!” 

Reset Sportclub, Corneliusflat 35, 4703 BV Roosendaal, 06-20424716, www.resetsportclub.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.