DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Een kijkje in de showroom bij Zonnepanelenexpert BINK Solar

Sprundel – Overweeg je zonnepanelen te nemen? De cijfers liegen er in elk geval niet om: je spaart én het milieu én in je portemonnee. Maar is jouw dak of tuin wel geschikt voor zonnepanelen? En wat leveren die nou precies op? Op die vragen geeft BINK Solar graag antwoord. Deze zonnepanelenspecialist geeft helder uitleg over de voordelen van je eigen energie opwekken. Wil jij persoonlijk kennismaken met de gezichten achter dit sympathieke familiebedrijf en de producten zien waarmee zij werken? Dat kan. In oktober en november is hun nieuwe, ruime showroom iedere zaterdagochtend speciaal voor jou geopend.

Betrouwbaar

Bij een bezoek aan de showroom van BINK Solar springt meteen de grote glazen pui aan de voorkant in het oog. Diezelfde transparantie is in het interieur doorgetrokken en zie je tevens terug in hun werkwijze. “We gaan voor kwaliteit en betrouwbaarheid”, aldus directeur Niek Bink. Hij doelt daarmee niet alleen op de materialen waarvoor zij kiezen, maar ook op het eerlijke advies dat zij geven. “Bieden tuin of dak te weinig mogelijkheden voor een gunstig rendement, geven we dat altijd aan”, verzekert Niek.

Expertise

Niek Bink staat sinds 2010 aan het roer van BINK Solar, de derde tak van BINK Groep, een familiebedrijf dat 41 jaar geleden werd opgericht door Nieks vader, Erik. “Hij startte in Achtmaal met de verkoop van wit- en bruingoed en elektrotechnische installaties”, blikt Niek terug. “Mijn broer Ralph nam het bedrijf over en wist een gestage groei te realiseren. BINK Elektro en BINK Beveiliging waren daarmee een feit. In 2003 verhuisde BINK Groep naar Zundert en sinds twee jaar zitten we op deze prettige en goed bereikbare locatie in Sprundel. Bij BINK Solar werken inmiddels 20 mensen, stuk voor stuk vaklieden, net als de overige 80 medewerkers van BINK Groep. Door de uitwisseling van al die expertise en kennis onder één dak tillen we elkaar naar een hoger niveau en daar profiteren onze afnemers van.”

Denken in oplossingen

“Wat klanten eveneens prettig vinden is dat we een familiebedrijf zijn met regionale roots, waar de kenmerkende Brabantse hartelijkheid en gemoedelijkheid heersen. Maar ondertussen wordt er wel keihard gewerkt. Dankzij de korte lijnen in het bedrijf kunnen we snel schakelen. We denken graag vooruit en in oplossingen. Bovendien zijn we qua prijs concurrerend met de grote landelijke aanbieders”, stelt Niek. Dat kwaliteit zich niet verloochent, bewijst het werkgebied van BINKSolar dat zich allang niet meer alleen tot de directe omgeving beperkt. “Particulieren, maar ook bedrijven uit het hele land weten ons te vinden”, vertelt Niek desgevraagd. Ondanks zijn bescheiden aard, klinkt er ook trots door als hij vertelt dat BINK Solar zonnepanelen heeft mogen aanbrengen op zowel het treinstation van Zwolle als Eindhoven.

Saldering

Of het nu een groot of klein project betreft, iedere installatie gebeurt met evenveel expertise en aandacht. “Wil je alleen een prijsindicatie, dan nog komen we terplekke kijken om de kostenberaming zo nauwkeurig mogelijk te maken. Wil je exact weten waar je aan toe bent, dan komt één van onze adviseurs langs. Die kijkt dan meteen waar de omvormer, die stroom geschikt maakt voor gebruik, bevestigd kan worden”, verduidelijkt Niek. “Momenteel geldt het voordeel van salderen nog. De opgewekte energie wordt verrekend met je verbruik. Is je rendement hoger, dan verkoop je dat terug aan je energieleverancier. Die regeling  wordt vanaf 1 januari 2023 langzaam afgebouwd. Daarna neemt het voordeel iets af, maar blijft de installatie rendabel. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil en zijn we druk bezig met het bedenken van mogelijkheden voor energieopslag.”

Open deuren

In gemiddeld 7 à 8 jaar heb je de investering terugverdiend”, aldus Niek. “Onderhoud is er eigenlijk niet. Het is en blijft natuurlijk elektra, dus kan er altijd iets kapot gaan. Gebeurt dat in de eerste tien jaar? Dan verhelpen wij dat kosteloos. Zo overtuigd zijn wij van ons product. Wie daar meer over wil weten, kan een afspraak maken óf in oktober en november op zaterdagochtend tussen 09.00 en 12.30 uur onze showroom bezoeken. Het BINK Solar- team en de koffie staan dan voor je klaar!”

BINK Solar, Rucphensebaan 52, 4714 RE Sprundel, 076-5991700, www.binksolar.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.