DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Craft Flex Jobs: pioniers in uitzendwerk

Roosendaal – Geweldige mensen aan het werk zetten bij goede, betrouwbare bedrijven! Dat is de lijfspreuk van Craft Flex Jobs. In gesprek met oprichters Kasia Szopinska en Guy Sinjorgo blijkt dit veel meer dan een motto alleen, het is een missie waar beiden heilig in geloven. “Niet de vacatures, maar de uitzendkrachten, oftewel professionals, staan bij ons centraal. Voor hen gaan we op zoek naar passende opdrachtgevers” aldus de twee ondernemers. In een openhartig gesprek leggen zij uit waarom zij gekozen hebben voor een concept dat haaks staat op dat van de meeste uitzendbureaus.

 

Professionals

“In plaats van te wachten op geschikte vacatures, gaan we meteen aan de slag met de professionals die zich bij ons inschrijven”, licht Guy toe. “Bewust noemen wij hen zo, want of men nu een logistieke, administratieve of technische achtergrond heeft, IT’er is of altijd in de productie heeft gewerkt, stuk voor stuk zijn het vaklieden die op zoek zijn naar een fijne, stabiele werkplek met toekomstperspectief. We stellen hen dan ook alleen voor aan bedrijven die hen op waarde weten te schatten.”

Motivatie

Hoewel Craft Flex Jobs nog maar kort bestaat, werpt de vernieuwende benaderingswijze nu al z’n vruchten af. “Dat komt omdat  wij investeren in onze professionals”, zegt Kasia vol overtuiging. “Geen vraag is ons te gek en een oplossing wordt eigenlijk altijd wel gevonden.” Dat zijn mooie woorden die behoorlijk ideologisch klinken. “Dat klopt wel”, geeft Kasia volmondig toe. “Als geboren Poolse weet ik hoe moeilijk het is om je te ontworstelen aan het negatieve imago waarmee je als immigrant vaak te maken hebt. Het heeft me extra gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen. Je nationaliteit zou niets uit moeten maken, wel of je bereid bent alles te geven in je werk en of je je afspraken nakomt. Datzelfde mag je overigens van de opdrachtgever verwachten, vind ik.”

Eerlijk duurt het langst

In Guy ontmoette Kasia qua gedachtegoed haar gelijke. “Na in diverse branches gewerkt te hebben, werd mij duidelijk dat ik de meeste voldoening haal uit de interactie met mensen”, vertelt hij. “Ook vind ik passie onontbeerlijk als je onderneemt. Craft Flex Jobs is gestoeld op beide uitgangspunten. Voeg daar gerust respect en vertrouwen aan toe. Als wij goed luisteren naar onze professionals voorkomt dat teleurstellingen bij alle partijen. Ook vraagt het van ons dat wij zowel werkzoekenden als opdrachtgevers correct informeren en reële verwachtingen scheppen. Daar scharen we ook een passend salaris onder. Pas als dat allemaal goed zit, kun je onderling een relatie op gaan bouwen. Wurgconstructies die sommige uitzendbureaus hanteren doordat ze tevens de huisvesting regelen, komen bij ons dan ook absoluut niet voor”, verzekert Guy. Kasia schudt fanatiek haar hoofd. “Nee, dat zijn verwerpelijke praktijken”, zegt ze met klem.

Nog meer opdrachtgevers

Het is zonder meer een inspirerend duo; de oer-Hollandse Guy, enthousiast, recht-door-zee, een regelaar, wars van grote ego’s en de charmante, welbespraakte, uit Polen afkomstige Kasia die gedreven en daadkrachtig haar droom najaagt: namelijk mensen aan het werk helpen. Hun filosofie daarover komt overeen en verder vullen ze elkaar aan, versterken ze elkaar zelfs. Kasia put uit een hoop ervaring en kent als geen ander de valkuilen waar werkzoekende immigranten in kunnen vallen. Guy heeft inmiddels een uitgebreid netwerk waar hij graag meer opdrachtgevers aan toe wil voegen. “Wij zijn helemaal klaar voor de toekomst. Hoe mooi het pand hiernaast, op de Badhuisstraat 18, ook was, we misten toch een aparte spreekkamer waar we in alle rust intakegesprekken konden voeren. Hier, op nummer 19, hebben we die gelegenheid wel.”

Billboards

Die ruimte is vermoedelijk geen overbodige luxe, want weldra zal het grote publiek kennismaken met Craft Flex Jobs. “Op grote billboards in en rond Roosendaal verschijnen straks onze professionals. In plaats van een foto is een avatar van hen te zien, alsmede een beknopte beschrijving. Op die manier hopen we toekomstige opdrachtgevers te prikkelen. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op onze website of bel voor een afspraak. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten.”

Craft Flex Jobs, Badhuisstraat 19, 4703BH Roosendaal, 0165-234555, www.craftflexjobs.com, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.