DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Actie Slagerij: puur, vers en lekker ambachtsvlees tegen messcherpe prijzen

Kruisland –Door corona kwamen alle activiteiten van Johan en Anita van Elteren voor hun party- en cateringbedrijf Jovel vrijwel stil te liggen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot het ondernemersstel de koe bij de hoorns te vatten en de slagerswinkel te heropenen, zodat iedereen weer volop kan genieten van hun malse vlees en alle andere heerlijke slagersproducten die zij te bieden hebben.

“Ik ben nou eenmaal slager in hart en nieren en wil dit mooie ambacht blijven uitoefenen”, verklaart Johan de stappen die hij en Anita in de afgelopen maand hebben gezet. “Als zesjarig jochie hielp ik al mee in de slagerij van mijn broer”. Na die woorden excuseert hij zich en rent naar de koeling om een aantal droge worsten te halen. De opening van de winkel staat namelijk op stapel en er zijn nog 1001 dingen te doen. Dat hij überhaupt nog kan rennen is een wonder op zich te noemen, want 22 jaar geleden kreeg hij een bijzonder zwaar ongeluk, waarna hij tijdelijk in een rolstoel belandde. “Dat was de reden dat we in 2003 met de winkel zijn gestopt en alleen nog vlees op bestelling klaarmaakten”, vertelt Anita.

Barbecues en catering

 

Al heel wat jaren deelt zij lief en leed met Johan. Ze weet nog precies met welke cijfers hij slaagde voor de slagersvakschool. “Met 3 achten, 9 negens en 1 tien. Die prestatie leverde hem de gildepenning op”, zegt ze niet zonder trots. “Plús een aanstelling als docent bij de slagersvakschool, waar hij onder meer het vak worstmakerij gaf. In 1991 zijn we thuis met de catering gestart. Aanvankelijk als hobby van Johan, maar al snel werd dit een serieus bedrijf. Toen we uit ons spreekwoordelijk jasje groeiden, kochten we het huidige pand aan de Brugweg in Kruisland, waar we de catering voortzetten en een slagerij openden. Na het afstoten van de winkel specialiseerden we ons verder in compleet verzorgde barbecueschotels en buffetten en bouwden we onze catering- en partyservice uit. Met Jovel, Barbecue Brabant en Arojo voorzagen wij in een grote behoefte. Met het groeien van onze clientèle, groeiden ook onze faciliteiten. Tegenwoordig leveren wij alles wat nodig is voor het welslagen van feesten en grote evenementen: van bediening tot serviesgoed en van meubilair tot springkussens.”

Malse kip en een Big Green Egg

 

Het zegt veel over de passie, de gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van zowel Anita als Johan dat ze naar andere wegen zoeken, nu het leven opnieuw een andere wending neemt en hun ondernemerschap ernstig beknot dreigt te worden. “Nog maar een paar weken geleden ontstond het idee voor De Actie Slagerij”, bekent Johan lachend, terwijl hij een nette koksbuis aantrekt voor de foto. “Sindsdien hebben we dag en nacht gewerkt om de winkel gereed te krijgen.” Het resultaat mag er zijn. Naast schepsalades en vleeswaren, is de vitrine gevuld met het schitterendste vlees. Anita wijst op een aantal grote stukken. “Die zijn speciaal voor de Big Green Egg. Daar kun je heerlijk in slowcooken”, verduidelijkt ze. “Daarnaast zijn we gespecialiseerd in kip. Die is zo mals, dat je niet eens een mes nodig hebt. Verder hebben we huisgemaakte beenham, droge, rook- en bloedworst en allerlei andere rund- en varkensvleessoorten, al dan niet gekruid of gemarineerd.”

Schotels voor ieders smaak

 

Wie liever niet zelf in de keuken staat, kan kiezen uit een groot assortiment kant-en-klaar of snel-klaar gerechten. Tevens hebben Johan en Anita aan de Kerstdagen gedacht. “Of je nu alleen bent of zes gasten mag ontvangen, voor alle aantallen hebben wij heerlijke ambachtelijk gemaakte schotels samengesteld. En voor iedere smaak: Vis, vlees en zelfs gemengd. Tot 21 december kan er besteld worden. Alles is van topkwaliteit: mals en vers. Dat geldt overigens ook voor de overige ingrediënten die we erbij serveren. Die komen allemaal van lokale kwaliteitsbedrijven. Want waarom zou je iets van ver halen als er dichtbij zo veel (h)eerlijke producten zijn. Datzelfde geldt voor De Actie Slagerij. Lekkerder bestaat niet, al helemaal niet voor zo’n scherpe prijs. Proef zelf maar!”

 De Actie Slagerij, Brugweg 30, 4756 AG Kruisland,  0167- 532097 of 06-53690169, www.deactieslagerij.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden:

Donderdag van 13.00 uur – 17.00 uur, vrijdag van 09.00-17.00, zaterdag van 09.00 –13.00 uur en zondag van 10.00 –12.30 uur.