DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rekkers Schilderwerken, een vertrouwd merk

Heerle – Tot eind maart hanteert schildersbedrijf Rekkers Schilderwerken een speciaal wintertarief: een extra korting per uur van 10%. Niet omdat het slapjes is qua schilderwerk in de winter, want het oude vertrouwde bedrijf heeft zomer en winter constant werk, maar als extra stimulans voor de klanten om binnenwerk in de winter te laten uitvoeren.

 

 

Kleiner

Rekkers Schilderwerken bestaat al meer dan 50 jaar. In 1956 werd het opgericht door Cees Rekkers en zijn compagnon Cees Broos. In 1980 namen Rekkers zonen Henk en Peter de zaak over. Na het overlijden van Henk zette Peter het bedrijf vanaf 2007 alleen voort. Peter: “Toen is het bedrijf wel kleiner geworden: van 12 medewerkers zijn we naar 5 medewerkers gegaan. Sindsdien doen we geen grote nieuwbouwprojecten meer, maar voornamelijk klantenwerk bij particulieren en onderhoud van bedrijfsgebouwen, zoals bijvoorbeeld bij keuken- en sanitaircentrum Schuurbiers in Wouw en autobedrijf van Sprundel in Roosendaal. Ook werken wij voor twee grote woningbouwverenigingen, te weten Aramis en Stadlander. Daarvoor doen wij veel mutatiewerk, wat inhoudt dat wij leegkomende huurwoningen opknappen voordat de nieuwe bewoners de woning betrekken. Twee van onze werknemers zijn hiermee het hele jaar bezig. Twee anderen houden zich constant bezig met klantenwerk. Ikzelf doe de kleine klusjes, de administratie, offertes en nazorg en ik help waar nodig.”

 

Nazorg

Peter wil het bedrijf niet meer laten groeien: “Het voordeel van een klein bedrijf zijn de korte lijnen, je krijgt bij ons meteen degene aan de lijn die je moet hebben, namelijk mij. Verder geldt bij ons afspraak is afspraak. Wij passen ons aan aan de tijd die de klant wenst. In de offerte omschrijf ik exact wat de klant wel én niet krijgt. En wat ook heel belangrijk is: wij leveren nazorg. Goedkopere buitenlandse arbeidskrachten doen dit meestal niet. Wij lossen problemen op. Zijn er bij de oplevering van nieuwbouw bijvoorbeeld beschadigingen aan geverfde delen te vinden, dan wordt dit in orde gemaakt. Klanten kunnen schilderwerk aan laten nemen voor een vaste prijs of per uur betalen. We maken gebruik van kwaliteitsproducten: professionele bouwverven van Sigma, Sikkens en Wijzonol. We verkopen ook verf. Als de klant voor 12.00 uur bestelt, dan hebben wij het de volgende dag in huis.” Rekkers Schilderwerken komt dikwijls al bij de derde generatie klanten uit dezelfde families. Peter: “Niet alleen de prijs telt, maar ook het vertrouwen. We maken mee dat klanten op wintersport gaan en ons de sleutel geven om intussen hun huis aan de binnenkant te schilderen!”

Rekkers Schilderwerken, De Wijper 12, 4726 TG Heerle, tel. 0165-303326, www.rekkersschilderwerken.nl