DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Binnen twee jaar je hbo-diploma bij de Associate degrees Academie Roosendaal

Roosendaal – Een paar jaar geleden opende de Associate degrees Academie haar deuren in het centrum van Roosendaal. Niets herinnert nog aan de vorige functie die het pand vervulde, namelijk die van het belastingkantoor. Dankzij het vrolijke, eigentijdse en frisse interieur is het niet moeilijk voor te stellen hoe gezellig en levendig het moet zijn als de studenten er straks weer onbezorgd mogen rondlopen.  Het is een inspirerende plek waar leren, werken en de regio elkaar ontmoeten, waar ruimte wordt geboden voor eigen ontwikkeling en waar je binnen twee jaar een officieel hbo-diploma op zak hebt.

“Afgelopen zomer is onze eerste lichting afgestudeerd.” Aan het woord is Mark Braat, marketing- en communicatiemedewerker bij de Associate degrees Academie, kortweg de Ad-academie in Roosendaal. “Inmiddels zijn we dus al met ons derde studiejaar bezig. Wij zijn ontstaan uit een initiatief van Avans  Hogeshool en HZ University of Applied Sciences”, legt hij uit. “Bij ons op de academie haal je een door de overheid erkend hbo-diploma op niveau 5. Dit zit tussen een mbo- en een hbo-bachelor-opleiding in.”

Verder studeren of werken

Wat kun je daar precies mee en waarom zou je hiervoor kiezen? “Je kunt er naadloos mee doorstromen naar een hbo-bachelorstudie, die je vervolgens in twee jaar kan afronden”, antwoordt Mark. “Je kunt ook kiezen om meteen te gaan werken. Eigenlijk biedt de Ad-academie het beste van twee werelden: er wordt een grondige theoretische basis gelegd, die je meteen in de praktijk leert toe te passen. Met een Associate degree-diploma vorm jij de perfecte schakel tussen werkvloer en hoger management. Bedrijven uit deze regio zitten te springen om deze mensen en zijn bijzonder enthousiast over onze onderwijsmethode. Zij maken grif gebruik van de capaciteiten van onze studenten door hen concrete opdrachten te geven. Zo snijdt het mes aan twee kanten: onze studenten worden uitgedaagd hun kennis aan de praktijk te toetsen terwijl de bedrijven een oplossing op maat krijgen.”

LEV is all we need

“Onze grootste groep studenten wordt gevormd door afgestudeerde mbo’ers en gediplomeerde havisten”, vertelt Mark. “Daarnaast groeit het aantal aanmeldingen van hbo-studenten die hun bacheloropleiding afbreken. Vaak is dit omdat ze de praktijk missen of de studieduur te lang vinden. Een andere reden om hier te gaan studeren is de fijne sfeer en de ligging van ons gebouw, midden in het winkel- en uitgaanshart van Roosendaal. We hebben relatief kleine klassen en er is veel aandacht voor de begeleiding van onze studenten. Hier kennen we iedereen en we laten niemand spartelen. Onze kernwaarden zijn Leerlustig, Eigenzinnig en Verbindend, oftewel LEV. Leerlustig omdat we weliswaar de randvoorwaarden voor een prettige leeromgeving scheppen, maar de motivatie om te leren moet wel uit de student zelf komen. Eigenzinnig, omdat we studenten aanmoedigen eigen regie te nemen over het leren. Verbinden doen we op allerlei vlakken. We nemen actief deel aan regionale sociaalmaatschappelijke initiatieven en stellen onze faciliteiten daarvoor beschikbaar.”

Proef de sfeer virtueel

“Momenteel hebben we negen studierichtingen, met daarbinnen verschillende uitstroomprofielen oftewel specialisaties. Die staan allemaal op onze website vermeld en worden de komende jaren alleen maar uitgebreid. De arbeidsmarkt staat nooit stil en wij dus ook niet. Tevens ambiëren we de aansluiting van het voortgezet onderwijs op het beroepsonderwijs soepeler te laten verlopen. Om die te verbeteren zijn we een samenwerking aangegaan met het JTC in Roosendaal. En ook met andere scholen gaan we graag in gesprek, binnenkort hopelijk weer hier op locatie. Toch zijn er ook nu verschillende opties om te ervaren hoe het er bij ons aan toegaat”, tipt Mark. “Uiteraard kun je contact opnemen met onze school als je vragen hebt. Ook kun je je aanmelden voor de online Open avond op dinsdag 20 april. Je kunt tevens Ad’er voor één dag worden, wat inhoudt dat je een dag lang virtueel lessen bijwoont. Bovendien kun je kiezen voor een Meet-up met een vakdocent of zittende student, waarbij je één op één online uitleg krijgt over de studierichting van je keuze. Mogelijkheden genoeg dus! Wees welkom!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen? Check dan snel ad-academie.nl.

Associate degrees Academie, Mill Hillplein 1, 4701 BS Roosendaal, 088-5255800, www.ad-academie.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.