DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Voel je thuis in je eigen tuin dankzij Joris Constandse Hoveniers

Nispen – De natuur staat weer volop in bloei. Prachtig natuurlijk, maar wie een tuin heeft, staat wel de nodige klussen te wachten. Best een uitdaging, als je geen groene vingers hebt, de tijd ontbreekt of als je al op leeftijd bent. Geen nood. Joris Constandse Hoveniers zorgen dat jouw tuin er piekfijn uit komt te zien. Wil je je tuin compleet veranderen? Of ben je net verhuisd en moet je tuin nog aangelegd worden? Ook dan bel je Joris Constandse Hoveniers. Dit nog relatief jonge bedrijf combineert een oud ambacht met frisse, vernieuwende ideeën en tovert jouw tuin om tot een waar paradijs.

 

Op de middelbare school had Joris Constandse een bijbaantje bij een boomkwekerij. Op zich beviel hem dat prima, maar het vak als hovenier trok hem meer. Dat was dan ook de beroepsopleiding waar hij voor koos. Hij behaalde alle benodigde papieren en wist toen al: ik wil als zelfstandig hovenier aan de slag. “Het begon met af en toe wat onderhoudswerkzaamheden”, blikt de sympathieke Joris terug. “Via positieve mond-tot-mondreclame kreeg ik steeds meer klussen. Mijn bus heb ik vrijwel meteen aangeschaft. Met het groeien van de opdrachten, kon ik gaan investeren in nog meer materialen die mijn werk efficiënter maken, zoals de grote aanhanger en de minigraafmachine.”

 

Afspraak is afspraak

 

Inmiddels heeft Joris zoveel werk dat hij zich een aantal dagen in de week laat bijstaan door Remy Dekkers. “Hij werkt hard, is betrouwbaar en onze samenwerking verloopt hartstikke goed”, zegt Joris over Remy. “Allebei behandelen we onze klanten zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden. We zijn beleefd, houden ons aan de gemaakte afspraken en offertes, denken mee met onze opdrachtgevers, bergen aan het einde van de werkdag netjes onze materialen op en vegen ook nog eens de boel aan. Dit alles wordt zeer gewaardeerd door de mensen voor wie wij werken.”

Van ontwerp tot aanleg

 

Dat hier geen woord van is gelogen, bewijst de eigenaar van de tuin die Joris en Remy op dat moment aan het aanleggen zijn. Omdat het werk nou eenmaal doorgaat, vindt het interview op werklocatie plaats en de opdrachtgever deelt graag zijn goede ervaringen. “Wij hadden specifieke ideeën over de inrichting van onze tuin en al googelend kwamen we uit bij Joris Constandse Hoveniers”, vertelt hij. “Op één van de foto’s die ter inspiratie op hun website staan, herkenden wij de uitwerking van een soortgelijk plan. Daarop zijn wij het gesprek met Joris aangegaan, hebben hem overladen met wensen die hij vervolgens vertaald heeft in een prachtig tuinontwerp. Joris deed goede suggesties, durfde onnodige zaken te schrappen en wij zijn ontzettend tevreden over de uitvoering en de fijne werkhouding die beide mannen hebben.”   

Sfeer in je tuin

Bescheiden glimlachend neemt Joris de complimenten in ontvangst. “Dat maakt mijn werk nou zo leuk”, zegt hij als de opdrachtgever even later uit beeld is. “Net als het creatieproces én de afwisseling. Want hoe fijn en uitdagend ik het ook vind om een compleet nieuwe tuin aan te leggen, toch geniet ik net zoveel van het onderhoud en het aanbrengen van bestrating, beregening, afwatering en schuttingen. Tuinverlichting mag in dat rijtje trouwens niet ontbreken. Daardoor kijk je niet langer in een donker gat en breng je ook ’s avonds sfeer in je tuin.”

Duurzaam en milieuvriendelijk

 

Joris heeft nog plannen genoeg voor de toekomst. “Ik ben nog maar 24 jaar, maar één ding weet ik zeker: ik ben voor dit vak geboren… Dit ambacht is misschien oud, maar kent wel degelijk veel vernieuwingen. Ik houd me daar graag mee bezig. Technische ontwikkelingen bijvoorbeeld volg ik op de voet. Ook ben ik voorstander van het uitwisselen van informatie met collega-hoveniers. Op die manier versterk je elkaar juist in plaats van elkaar te beconcurreren. Tevens zoek ik naar duurzame oplossingen, zowel in materialen als in milieuvriendelijke manieren van onderhoud. Zo kan iedereen nog langer van zijn of haar mooie tuin genieten.”

 

Joris Constandse Hoveniers, Bergsebaan 146, 4709 RT Nispen, 06-10460501, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.jorisconstandsehoveniers.nl