DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bike Totaal Rullens laat je fietsen anders beleven!

Wouw – Al meer dan 100 jaar staat de naam Rullens voor vakmanschap op het gebied van fietsen. Vanuit het hele land én daarbuiten weten ze deze fietsspecialist te vinden. In 2018 nam Niels Rullens, als vierde generatie, het stokje van zijn vader over. Het bleek de start van een turbulente periode. Want de verbouwing was amper een feit of corona sloeg toe. Als reactie hierop werden massaal fietsen aangeschaft. In een openhartig gesprek blikt Niels terug op de afgelopen drie jaar én vooruit, want toekomstplannen heeft hij genoeg…

 

“Al jaren zien we de populariteit van fietsen toenemen. Maar dat het zo’n vlucht zou nemen, zag niemand aankomen”, zegt Niels. “Qua uiterlijk zijn fietsen steeds stoerder en hipper, op technisch vlak is er een hoop ontwikkeld. Bovendien is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Een e-bike bijvoorbeeld is een uitstekend en gezond alternatief voor de auto als je redelijk dicht bij je werk woont. En toen kwam het coronavirus… Het openbaar vervoer werd gemeden, mensen moesten vanuit huis werken, maar wilden graag blijven bewegen. Het leidde tot een explosieve groei in de vraag naar alle soorten fietsen en onderdelen. Met als gevolg: schaarste...”

 

Grote vraag

 “Gelukkig hebben we hierop ingespeeld en beschikken we over een behoorlijke voorraad”, vertelt Niels verder. “Toch moeten we soms ‘nee’ verkopen. Dat scenario had ik een jaar geleden voor onmogelijk gehouden. Vooral op sportfietsen is zo’n run dat hier niet tegenop te produceren valt. Door corona hebben immers zowel fabrieken als het transportwezen even stilgelegen. Is de stadsfiets of e-bike van je keuze niet te leveren, zijn er altijd gelijkwaardige alternatieven te vinden. Bij sportfietsen ligt dat lastiger, want de kopers daarvan weten vaak precies wat ze willen. Een oudere (sport)fiets repareren of opknappen kan tijdelijk uitkomst bieden. Daar wordt ook grif gebruik van gemaakt, hebben we in onze werkplaatsen gemerkt.”

 

Bakfietsen

“Bijkomend gevolg van de stijgende vraag naar fietsen, is dat we amper de ruimte hebben om ze op te kunnen stellen”, aldus Niels. “We zitten daardoor als het ware onze eigen groei in de weg. Ik ben dan ook druk bezig met een oplossing. We willen namelijk geen concessies doen aan de kwaliteit van onze service en het winkelgemak van onze showrooms. De twee specialismen die we huisvesten en hun werkplaatsen zijn bijzonder efficiënt ingericht over twee verdiepingen. Boven staat alles op het gebied van sportfietsen en beneden staan alle andere fietsmodellen, waaronder binnenkort ook de bakfietsen. We verkopen louter A-merken en A-plusmerken, zoals Koga, die garant staat voor een luxe uitstraling, een soepele en lichte bouw en een fraaie afwerking. Een merk dus waarin innovatie, kwaliteit en karakter samenkomen.”

 

Proefrit

“Je moet altijd een proefrit maken, welke fiets je ook koopt, om zeker te zijn dat die past bij je bouw en wensen”, zegt Niels stellig. “Daarom loopt een aankoop via internet vaak op een teleurstelling uit. Internet is een prima middel om je te oriënteren, maar nergens vind je zoveel expertise en service onder één dak als bij ons. Als klant van Bike Totaal Rullens geniet je daarnaast allerlei voordelen, zoals voorrang bij reparaties, een gratis onderhoudsbeurt en leenfiets én misschien wel het allerbelangrijkste: je krijgt de fiets die je wilt! Dat is via internet nog maar de vraag. Hebben we de fiets op voorraad? Dan kun je die in principe dezelfde dag nog meenemen. Ben je op zoek naar een tweedehands model? Maak dan even een afspraak”, tipt Niels, “dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.”

 

Virtuele beleving

“Ik ben trots op ons team”, benadrukt Niels. “Iedereen die hier werkt is een fanatiek fietser en deelt zijn of haar passie en ervaringen graag met de bezoekers aan onze showrooms. Veel klanten hebben zich vooraf verdiept in het type of merk fiets dat ze zoeken, maar willen graag bevestiging van hun keuze en aanvullende informatie. Liever dan verkopers, beschouwen wij onszelf als kundige begeleiders bij de aankoop. Om onze klanten nog meer van dienst te kunnen zijn en de fietsbeleving te vergroten gaan we in de toekomst nog meer gebruik maken van allerlei virtuele effecten. Op naar de volgende uitdaging dus…”  

 

Bike Totaal Rullens, Molensingel 68, 4724 CR Wouw, 0165-308259, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.rullensfietsen.nl

 

FOTOBIJSCHRIFT: