DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Letselschade.com bijzonder blij met keurmerk

Wouw/Papendrecht – Al minstens 10 jaar schrijft Rini Withagen, directeur van Letselschade.com, columns voor deze krant met daarin tips en informatie over hoe te handelen bij letselschade. Dat veel mensen hiermee te maken krijgen, blijkt wel uit het indrukwekkend aantal dossiers dat Letselschade.com in behandeling heeft en al heeft afgerond. Succesvol mogen we wel stellen. “Dat gaat over geld, maar ook over levensgeluk”, aldus Rini. “Ik ga dan ook liever voor het optimale dan voor het maximale.”

Rechtvaardigheidsgevoel

Na zo’n 25 jaar in de verzekeringswereld te hebben gewerkt in allerlei functies, besloot Rini zijn hart te volgen en zijn expertise alleen nog in te zetten voor slachtoffers van letselschade. Het onafhankelijke Letselschade.com bleek uitstekend te matchen met zijn visie, idealisme én zijn ambities om de kwaliteit en beroepsethiek binnen de branche naar een hoger niveau te tillen. Inmiddels werkt Rini er al 16 jaar. Geen dag heeft hij spijt gehad van zijn beslissing. “Het is een mooi bedrijf en ontzettend dankbaar werk. Iedere keer weer merken mijn collega’s en ik hoeveel het betekent voor slachtoffers van bijvoorbeeld verkeers- of bedrijfsongevallen om erkenning en een vorm van rechtvaardiging te krijgen voor het leed dat hen, buiten hun schuld om, overkomt”, vertelt Rini.

Voorschotten

“Soms kan een zaak jaren duren. Denk aan iemand die letsel oploopt, waarvan de effecten op lange termijn nog onbekend zijn”, legt Rini uit. “Dit betekent overigens niet dat men al die tijd op een schadevergoeding moet wachten, er wordt namelijk gewerkt met voorschotten. En er komt veel meer bij kijken. Een fervent kampeerder bijvoorbeeld die een been verliest bij een bedrijfsongeval, moet revalideren, het huis moet aangepast worden, maar óók de caravan waar hij of zij zo graag mee op pad gaat. Soms is begeleiding nodig voor de naaste familie of in het ergste geval de nabestaanden. Ook dit valt onder letselschade die wij op de aansprakelijke partij kunnen verhalen.”

Smartengeld

“Al met al moet er heel wat doorgerekend worden. Dat is een behoorlijke puzzel. We hebben het over gemiste inkomsten en medische kosten, maar ook over het verlies van levensvreugde dat vertaald moet worden in smartengeld”, verduidelijkt Rini. “Gelukkig beschikt Letselschadel.com over bijzonder kundige bedrijfseconomen en juristen die zich minutieus buigen over alle facetten die bij letschade komen kijken. Een grote meerwaarde bieden de reken- en arbeidsdeskundigen en de re-integratie- en herstelcoaches van de Bureaus, zoals ons zusterbedrijf heet. Daarnaast hebben wij vorig jaar Loonschade.com opgericht. Onze experts die daar werken, houden zich bezig met het verhalen van loonkosten die een werkgever moet doorbetalen bij uitval van een werknemer terwijl het bedrijf niet aansprakelijk is voor het letsel.”

Nationaal Keurmerk Letselschade

“Bij Letselschade.com is niemand een nummer”, verzekert Rini. “Vaak zien we mensen op hun kwetsbaarst. In de eerste periode hebben we intensief contact met elkaar omdat er veel geregeld moet worden. Je bouwt dan toch een vertrouwensrelatie op. Ik zorg dat ik mijn cliënten regelmatig informeer en ben benieuwd naar hun bevindingen. Tenslotte is en blijft het mensenwerk. Integriteit is daarom geboden. Helaas komen er te vaak mensen bij ons die eerst in zee zijn gegaan met onopgeleide, zelfbenoemde letselschadespecialisten die deze titel onwaardig zijn. Maar het is nou eenmaal een vrij beroep. Heel blij zijn we dan ook met de komst van het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) dat kwaliteit garandeert en waar wij uiteraard lid van zijn. Je komt alleen voor lidmaatschap in aanmerking als minimaal de helft van je letselschade-experts geregistreerd NIVRE Register-expert is.”

Opleidingsbureau

De lat kan wat Rini betreft dus niet hoog genoeg liggen en daar breekt hij graag een lans voor.  “Grondige, allround kennis vind ik onontbeerlijk. Reden waarom we het intern opleidingsbureau, Letselschade.class, in het leven hebben geroepen. Ook heeft Letselschade.com afgevaardigden in allerlei brancherelevante commissies, zodat we steeds dicht bij het vuur zitten. In dit verband ben ik al ruim 6 jaar voorzitter van de Branchevereniging NLE (Nederlandse Letselschade Experts) en vanuit die rol heb ik ook zitting in het Platform van De Letselschade Raad, waarbij wordt gestreefd naar verdere professionalisering en bescherming van ons beroep. Want we willen het allerbeste voor onze cliënten en hun leed, zoveel als mogelijk, verzachten…”

 

Letselschade.com, hoofdkantoor: De Wederik 8, 3355 SK Papendrecht, 078-443440, regiokantoor Wouw: 0165-820219, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.letselschade.com