DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Thuis aan Huis, specialist in nieuwe en gebruikte zorgwoningen

Roosendaal – Wie mantelzorg nodig heeft, wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen, een wens die vaak gedeeld wordt door de mantelzorger(s). Thuis aan Huis maakt dit mogelijk. Zij zijn dé specialist in het ontwerpen, fabriceren en plaatsen van zorgunits en mantelzorgwoningen op maat. “Er kan heel veel, qua design, materialen, indeling en sfeer, zodat het echt een thuis voor de bewoners wordt”,  aldus commercieel manager Wessel Suijkerbuijk. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de gloednieuwe locatie van Thuis aan Huis met de Experience room en het demopark.

Wonen is beleven

Trots toont Wessel Suijkerbuijk het pand op de Vaartveld waarin Thuis aan Huis sinds maart is gehuisvest. Het bijbehorende terrein wordt op dat moment klaargemaakt voor de nieuwe en tweedehands zorgunits en mantelzorgwoningen die tijdens open dagen -en uiteraard ook daarna- te bezichtigen zijn. “In onze Experience room staan materialen opgesteld waaruit men kan kiezen”, legt Wessel uit, ondertussen een staal van een pvc-vloer in houtlook demonstrerend. “Die is bijzonder slijtvast. Dat moet ook wel, want een zorgunit of mantelzorgwoning is heel wat anders dan een chalet. Alles wordt afgestemd op de benodigde zorg. Dan hebben we het over wendbaarheid, hulpmiddelen, faciliteiten, enzovoorts. Het is echt een vak apart.”

Zelfstandig maar niet alleen

Waarom Wessel, nog maar 27 jaar jong, juist voor dat vak gekozen heeft, wil hij best uitleggen. “In de privésfeer heb ik veelvuldig te maken gehad met mantelzorg. Van dichtbij heb ik ervaren hoe belangrijk het is als dit goed geregeld is. Een (mantel)zorgwoning  biedt zoveel kwaliteit van leven, dat kun je niet in getallen uitdrukken. Dit werk voelt voor mij bijna als een missie. Zelfstandig maar niet alleen, luidt de slogan van Thuis aan Huis. Treffender kan het niet, vind ik. Ook onze begeleiding is op die filosofie gestoeld. Weliswaar geven wij heldere adviezen en denken we mee én vooruit, maar uiteindelijk kiezen de bewoners zelf. En zo hoort het ook, het wordt immers hun nieuwe thuis.”

Zorg van A tot Z en van Z tot A

“Plaatsing geschiedt in een kort tijdbestek, of het nu een badkamer betreft van 8 m² of een complete zorgwoning van 100 m²”, garandeert Wessel. “En net zo snel halen we ze ook weer weg. Wij bieden namelijk een terugkoopgarantie of bemiddelen desgewenst bij doorverkoop. Dat geldt voor ons eigen merk én voor het merk RPM, dat we tevens vertegenwoordigen en dat premium en hoogwaardige zorgwoningtypes maakt. Zowel nieuwe als gebruikte modellen zijn te bezichtigen op ons demopark.”

Oog voor detail

“Al die ruimte is hard nodig, want de vraag naar zorgunits en mantelzorgwoningen stijgt”, constateert Wessel. “Lange wachttijden moet je voorkomen. Blij zijn we dan ook met onze grote productieruimte waarin ons team van professionals iedere opdracht kundig uitvoert. Door de stijging van de vraag naar mantelzorgwoningen en zorgunits heeft moederbedrijf Orange Cabins & Rental Group besloten Thuis aan Huis te verhuizen naar Vaartveld. Tot vorig jaar werden de units-, en woningen gebouwd in dezelfde productieruimte als de units voor Dit is Plek, die veelal verhuurt aan bedrijven of particulieren die bijvoorbeeld gaan verbouwen en tijdelijke woonruimte nodig hebben. Ook bij De Schans in Oirschot is ruimte om te bouwen. Naast tijdelijke bouw richt zusterbedrijf Modulair Building Company zich op permanente bouw. Door dit grote netwerk beschikken we over alle benodigde capaciteit en expertise. Samen maken we elkaar nóg sterker.”

Open dagen

“Bij Thuis aan Huis draait alles om zorg. Zo nodigen wij iedereen die bij ons een nieuwe of tweedehands zorgunit of –woning bestelt uit om tijdens de bouw of verbouwing te komen kijken. Vaak komen nog details bovendrijven die we tijdig kunnen verwerken. Zo wordt een woning of unit altijd gebouwd naar de wensen van de bewoner. Een thuis is zoveel meer dan alleen de ruimte waarin je woont. Dat gaat over veiligheid, over comfort, over emoties… Iedere situatie is weer anders. Een zorgwoning of –unit kan nodig zijn voor een jong kind, iemand op hoge leeftijd en alles daartussenin. En ook ieders budget is anders. Daarom behoren huren en huurkoop tot de mogelijkheden. Wil je meer weten? Maak dan een afspraak of kom naar de open dagen in september”, adviseert Wessel. “Onze deuren staan dan wagenwijd open.” 

Houd de website van Thuis aan Huis in de gaten voor de precieze data van de open dagen in september.

 

Thuis aan Huis, Vaartveld 17, 4704 SE Roosendaal, 085-8884200, www.thuisaanhuis.com, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.