DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Op zoek naar dat ene pareltje bij Kringloop Heerle

Heerle – Ben jij ook zo dol op tweedehandswinkels? Dan mag een bezoek aan Kringloop Heerle absoluut niet ontbreken. In een enorme, goed bereikbare winkel van maar liefst 2000 m² wachten de leukste meubels, dvd’s, cd’s, platen, servieswerk, woonaccessoires, kleding, apparatuur, fietsen, hobbymaterialen, speelgoed, boeken en curiosa op een tweede leven. “Iedere dag wisselt het aanbod en daartussen zitten allerlei pareltjes. Het is net schat zoeken”, aldus eigenaren Carlo en Hartog.  

Volop ruimte

 

In november is het vijf jaar geleden dat Hartog en Carlo de deuren van Kringloop Heerle openden. “Hartog, mijn schoonvader, zit al 14 jaar in dit vak. Hij stak mij aan met zijn enthousiasme”, lacht Carlo. “Toen dit pand beschikbaar kwam, voelde dat als een buitenkans die we meteen grepen. De ligging is perfect. Op ons ruime gratis parkeerterrein kun je ook nog eens alle spullen gemakkelijk laden en lossen. Lukt het niet om zelf te komen, dan halen we ze desgevraagd thuis bij je op. Grote voorwerpen, zoals meubels, bezorgen we tegen een zachte vergoeding ook thuis.” 

Vintage en curiosa

“Aanvankelijk huurden we een deel van deze loods, maar vraag en aanbod stegen dusdanig dat we de rest van het pand er ook bij konden betrekken. Jammer dat we vanwege corona een tijdje dicht moesten, maar nu zijn we gelukkig bezig met een inhaalslag. Elke dag komen mensen, ook vanuit België, hierheen om rond te snuffelen, de één gericht op zoek naar een bepaald voorwerp, de ander zonder specifiek doel. Alles wat bij ons binnenkomt, onderwerpen we aan een aantal criteria. Is het kwalitatief nog goed? Ziet het er netjes uit? Is het compleet? Is er vraag naar? Dan worden de artikelen van een sympathiek prijsje voorzien, waarna ze op categorie in de winkel worden geplaatst. Zijn er waardevolle spullen bij, komen ze in de afgesloten vitrinekast te staan.”

Vrijwillige inzet

 

“We zijn een stichting en draaien puur op vrijwilligers. Die zetten zich iedere dag belangeloos in om de beleving van onze bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Zonder hen zijn we nergens”, complimenteert Hartog de medewerkers op wie hij al jarenlang kan rekenen. “Ook willen we een zinvolle dagbesteding bieden aan mensen met een beperking. Dit is een plek waar iedereen kansen krijgt en iedereen welkom is, van jong tot oud en uit alle lagen van de bevolking. Diezelfde filosofie geldt eigenlijk voor de spullen in onze winkel. Ieder artikel heeft een eigen verhaal en verdient een fijne bestemming. En zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan hier een bank te kopen van amper een half jaar oud, waar je minder dan de helft van de nieuwprijs voor betaalt? Scheelt in je portemonnee én je spaart het milieu!”

Ontruimen, verhuizen én lekker eten

“Naast het runnen van de winkel, ontruimen we complete woningen, die we bezemschoon opleveren, verhuizen we de inboedel en voeren we dat wat weg moet af naar een erkend verwerkingsbedrijf”, geeft Carlo te kennen. “Eigenlijk vormen we een kleine milieustraat”, vult Hartog aan, wijzend op de inzamelcontainer van olie en vet bij de ingang. Even verderop is de ingang van de horecagelegenheid waar Melissa haar gasten van donderdag tot en met zondag voorziet van een kop goede koffie, thee of fris, een vers stuk taart, heerlijke tosti’s, rijkelijk belegde broodjes en andere smakelijke warme (wok)gerechten. “Voor de prijzen die zij rekent, kun je nergens zo lekker eten”, verzekert Carlo die als bewijs de menukaart toont. “Niet gek dus dat daar zoveel mensen op afkomen.”

Verrassing!

Kringloop Heerle blijkt tevens een actieve bijdrage te leveren aan het verenigingsleven in en rond het dorp. “Als bijvoorbeeld de carnavals- of toneelvereniging rekwisieten of kleding nodig heeft, stellen we die gratis beschikbaar. Daarnaast zamelen we geld in voor goede doelen, waaronder het KWF en Stichting Dierenlot”, zegt Hartog. “Die zijn blij met onze giften. Verder hopen we zoveel mogelijk mensen blij te maken met het aanbod uit onze winkel. Uiteindelijk is dat één groot verrassingsei. Je weet immers nooit wat je er vindt…”

 

Kringloop Heerle, Herelsestraat 170A, 4726 ST Heerle, 0165-751950, www.kringloopheerle.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.