DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Een kijkje in de keuken van lifestyle coach Angela van Dongen

 

Wouw – Zit je niet lekker in je vel? Wil je fitter worden, gezonder eten of negatieve patronen doorbreken? Maak dan een afspraak met lifestyle coach Angela van Dongen. Samen gaan jullie op zoek naar een leefstijl die past bij jou en jou weer in je energie zet. Daarnaast geeft Angela kookworkshops. In een handomdraai leer je een voedzame maaltijd te bereiden, die ook nog eens heerlijk smaakt!

De locatie is prachtig, de ontvangst hartelijk. Angela van Dongen voelt zich zichtbaar thuis in de voormalige boerderij in het buitengebied van Wouw, waar zij sinds maart van dit jaar woont en werkt. “Ik ben een buiten-mens”, lacht Angela. “Een wandeling geeft energie, het schept ruimte in je hoofd. Dat gevoel laat ik anderen, en dus ook mijn cliënten, graag ervaren. Hier is letterlijk en figuurlijk alle ruimte om te bewegen.”

 

Inspraak en zelfredzaamheid

 

Angela is een ware routinier in de ouderenzorg. Nadat zij een aantal jaren als HBO-verpleegkundige had gewerkt, werd ze gevraagd een adviserende functie te vervullen. Later werd zij docent Zorg en Welzijn, een rol die haar, tot haar eigen verrassing, bijzonder goed bleek te liggen. “Eerlijk gezegd zag ik mezelf niet als het type ‘juf’, maar in de praktijk vond ik het overbrengen van mijn kennis en kunde uitdagend en inspirerend. Bovendien vind ik het boeiend als ondersteuner en begeleider betrokken te zijn bij het groei- en bewustwordingsproces van mensen en bij het verbeteren van opleidings- en zorgkwaliteit. Ondertussen ben ik al acht jaar zelfstandig opleider, trainer en coach binnen zorginstellingen. Wat inspireert jou? Wat motiveert jou? Het zijn vragen die ik mijn leerlingen en cliënten steeds voorleg, want zo ontdek je wat écht belangrijk is voor jóu. Daarbij stimuleer ik zelfredzaamheid en de inspraak die iedereen heeft in het maken van zijn of haar eigen keuzes.”

Samen de puzzel oplossen

 

Eigenlijk zou dat vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet, ondervond Angela aan den lijve. “Een tijd terug kreeg ik een medische diagnose. Daaruit voortvloeiend bezocht ik een diëtiste die mij een lijst gaf met voedingsvoorschriften waar ik me aan moest houden”, vertelt ze openhartig. “Het werkte totaal niet. Dit kon beter, wist ik. Ik besloot een opleiding tot lifestyle coach te volgen. Een goede beslissing, want hierin komt voor mij alles samen: mijn expertise in de zorg, mijn interesses op het gebied van gezond leven, het zorgzame en adviserende aspect én het gegeven dat een cliënt de eigen regie houdt. Wat is er mooier dan te ontdekken hoe mensen beter in balans komen op een natuurlijke manier die bij hun levenswijze, lichaam en behoeften past? Vaak gaat het om een combinatie van factoren. Spanningen, verkeerd eten, te weinig bewegen… Ook kan het voorkomen dat iemand bij mij komt om af te vallen om er vervolgens achter te komen dat stress de onderliggende oorzaak is. Het doel blijkt dan een symptoom te zijn. Zo lossen we samen de puzzel op.”  

Workshops en een leuke aanbieding

 

Als lifestyle coach is het Angela’s missie dat zoveel mogelijk mensen lekkerder in hun vel komen te zitten. En dus organiseert ze regelmatig workshops. “Op dit moment wordt onze keuken vernieuwd, maar in 2022 staan er weer diverse kookworkshops op stapel, waaronder ‘Koken zonder zakje’ en ‘Duurzaam koken’. Daarnaast geef ik workshops samen met Marcia Koopal, schoonheidsspecialiste en eigenaresse van Le Beau Rêve. Wij delen de visie op gezond leven en laten onze deelnemers ervaren hoe je kan stralen, zowel van binnen als van buiten. Alle workshops bevatten een gezonde lunch met groentes uit eigen tuin die we zelf gaan bereiden. Deze bijeenkomsten zijn informatief, interactief, ontspannen, gezellig en lekker! Dus houd mijn website in de gaten, daar lees je er alles over. Bovendien komt er een leuke aanbieding aan”, belooft Angela. “Ook vind je er al mijn gegevens, mocht je een afspraak willen maken voor een één op één consult. Waar je ook voor komt, ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten…”

 

Lifestyle coach Angela van Dongen, Bulkstraat 60, 4724 DZ Wouw, 06-29300617, www.angelavandongen.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.