DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De kleding van Boutique Helene laat je stralen

Wouw – Bij Boutique Helene vind je modieuze dameskleding in de prachtigste kleuren die je niet in iedere winkel ziet hangen. De met zorg geselecteerde merken zijn gemaakt van comfortabele stoffen die ieder vrouwenfiguur op zijn mooist doet uitkomen en nog betaalbaar zijn ook! “Wekelijks pas ik de collectie aan, dus een bezoek aan de winkel is telkens weer verrassend”, aldus eigenaresse Helene Looijen.

Het was de liefde die Helene van Curaçao, waar ze een aantal jaren verbleef, naar Wouw deed verhuizen. Inmiddels heeft ze ook het Brabantse dorp volledig in haar hart gesloten. “Ik vind het heerlijk om hier te wonen en te werken. Wouw is een sportief dorp waar saamhorigheid heerst. De inwoners hebben gevoel voor stijl, tegelijkertijd zijn ze down-to-earth. Het kleinschalige, persoonlijke en gezellige karakter van Wouw en haar dorpelingen proef en zie je overal in terug. Ook in mijn winkel. Vier jaar geleden kwam dit pand van de voormalige groenteboer vrij. Een schitterende locatie, met volop parkeergelegenheid en op een steenworp afstand van de supermarkt, slagerij en kaaswinkel. Lekker gemakkelijk voor als je nog boodschappen moet doen. Toen ik hier mijn eigen boetiek kon beginnen, aarzelde ik dan ook geen moment.”

 

Vol zelfvertrouwen

 

Uit alles blijkt het plezier waarmee Helene haar gelijknamige boetiek runt. “Dat het ondernemen me in het bloed zit, wist ik al op jonge leeftijd. Dat dit ook gepaard kan gaan met een diepgewortelde passie, ontdekte ik pas toen ik mijn eerste kledingwinkel opende, zo’n vijftien jaar geleden alweer. Die passie is met de jaren alleen maar gegroeid. In Boutique Helene komt voor mij alles samen: mijn visie, de inkoop, het persoonlijke klantencontact, de aankleding van de winkel… Bovendien hou ik van vernieuwing. Daarom tref je hier steeds weer andere kledingstukken en accessoires aan. Qua stijl laat de collectie zich het beste omschrijven als sportief-chic, hoewel ik eigenlijk niet houd van hokjesdenken. Ik richt me daarom ook niet exclusief op een bepaalde leeftijdsgroep. Hier lopen vrouwen binnen die samen drie generaties bestrijken. Welk figuur je ook hebt, de merken die ik verkoop accentueren en camoufleren precies de juiste lichaamsdelen. Je voelt je er prettig en vrouwelijk in. Zoals de broeken van Zerrez, bekend om hun fijne pasvorm en kleurvastheid. Nog zo’n geweldig merk is Topsecret met kleding van maat 36 t/m 48. En ook C&S label, het Belgische K-design en Zoso staan garant voor trendy kleding en accessoires van lekker zittende en mooie materialen.” 

Vrijblijvend rondkijken

 

Wie Boutique Helene binnenloopt, mag een warm welkom verwachten en kan in alle vrijheid rondsnuffelen. “Ik heb er zelf een hekel aan als verkoopsters meteen op me af duiken, dus dat zal ik nooit doen”, zegt Helene. “Heeft iemand behoefte aan advies, geef ik dat uiteraard graag, ook weer geheel vrijblijvend. Het laatste wat ik wil is dat iemand zich verplicht voelt om iets te kopen. Ik druk iedereen op het hart om gewoon een keer terug te komen als er niets bij zit. Die benadering vinden de klanten prettig merk ik, net als de fijne sfeer die in de winkel hangt. Tezamen met de mooie kleding en accessoires die men hier vindt, heeft dit geresulteerd in een trouwe clientèle, terwijl ik nog geen vier jaar besta. Juist omdat mijn klanten alle generaties, lichaamsfiguren en leeftijden vertegenwoordigen, betrek ik hen bij de modeshows die ik organiseer. Vanwege corona lagen deze even stil, maar afgelopen november en maart hebben weer gezellige edities plaatsgevonden, waarbij enkele van mijn klanten de nieuwe collecties hebben getoond. Iedereen was laaiend enthousiast.”

Modeshows

 

Deze modeshows organiseert Helene in samenwerking met de eigenaar en uitbaters van de Tapasbar. “Net als zij vind ik het belangrijk om de dynamiek en leefbaarheid in en om Wouw te vergroten. Ook mijn partner Toon Jochems, die hier geboren en getogen is en net tot raadslid is gekozen, zet zich hiervoor in. Samen zijn we immers sterker. Komend voorjaar hopen we weer een spetterende modeshow neer te zetten, dit keer hopelijk buiten, onder het genot van een hapje en een drankje op het terras. En ondertussen hoop ik dat iedereen een kijkje komt nemen in de winkel. Voel je welkom”, zegt Helene uitnodigend. “De deur staat wagenwijd open!”

 

Boutique Helene, Kloosterstraat 2b, 4724 EE Wouw, 06-33494326, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., actief op FB en Instagram