DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Van Strien Hoveniers realiseren de tuin die jij wenst!

 

Fijnaart – Van Strien Hoveniers staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, netheid, vakkennis en vooral voor passie voor hun vak. Iedere opdracht wordt met de grootste zorg en aandacht uitgevoerd, of het nu om periodiek tuinonderhoud gaat, om de aanleg van een terras of tuinhuis of om een compleet tuinplan. Logisch dus dat Van Strien Hoveniers zo’n goede reputatie genieten. “Achteraf checken wij altijd of onze opdrachtgevers tevreden zijn. Regelmatig echter zijn nieuwe klanten ons voor en krijgen we spontaan te horen dat hun tuin er nog nooit zo mooi heeft bijgelegen”, aldus eigenaar Wim van Strien.

Opgroeiend op een boerderij, nog geen kilometer van de plek waar nu zijn hoveniersbedrijf is gevestigd, wist Wim van Strien al op jonge leeftijd dat hij later buiten wilde werken. Zijn keuze viel op het hoveniersvak. Hij rondde succesvol de MAS af, waarna hem werd geadviseerd eerst in loondienst te gaan werken. Maar wederom had Wim een duidelijk beeld van wat hij wilde. “Al tijdens de stages die ik liep, had ik eigen ideeën over de kwaliteit van de tuinaanleg  en –onderhoud. Daarin wilde ik mijn eigen koers varen. En dus besloot ik om zelfstandig hovenier te worden”, vertelt Wim.

 

Bedrijfsgroei

 

Dat Wim het juiste pad bewandelde bewijst het mooie en gezonde bedrijf dat er anno 2022 staat. Terugblikkend op de afgelopen 19 jaar, lijken alle beslissingen die Wim nam als puzzelstukjes in elkaar te vallen. Dat neemt niet weg dat hij keihard heeft gewerkt om niet alleen de tuinen van zijn klanten te laten floreren maar ook zijn eigen onderneming. In 2003 startte hij in een gehuurde schuur op het erf van zijn ouders. De eerste klanten had hij toen al binnen en er zouden er nog vele volgen. “Al na een jaar kon ik machines kopen en niet veel later nam ik de eerste medewerker aan”, herinnert Wim zich nog goed. “Zelfs de crisis van 2008 deed niets af aan de gestage ontwikkeling die mijn bedrijf maakte. Dat ons huidige perceel te koop kwam, was een unieke kans die ik meteen heb gegrepen. De loods die we erop hebben neergezet is sinds 2017 in gebruik en begint eigenlijk al te krap te worden. De laatste jaren zijn we namelijk nóg harder gegroeid.”

Overname JVM Tuinen

 

We kunnen zelfs spreken van een groeispurt, want per 1 januari 2022 heeft Van Strien Hoveniers officieel JVM Tuinen uit Steenbergen overgenomen. “Dit betreft zowel de opdrachten als het personeel”, licht Wim toe. “Al zijn die medewerkers nog niet zo lang bij ons in dienst, toch lijkt het alsof we altijd al met elkaar gewerkt hebben. Het familiegevoel is gebleven, we zijn alleen iets groter geworden. Ieder heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten, dus wordt er bij elke opdracht gekeken wie daar het beste bij past. Alles wat met de tuin te maken heeft, kunnen wij ontwerpen, aanleggen en uitvoeren. Tot onze klanten behoren bedrijven waar we soms complete tuinprojecten voor mogen uitvoeren, maar ook particulieren die het onderhoud van hun tuin willen of moeten uitbesteden. Het is dus een misvatting dat je je alleen met een goed gevulde portemonnee een tuinman kunt veroorloven.”

Hoge kwaliteitseisen

 

Dat Van Strien Hoveniers zoveel lof oogsten, komt niet alleen door het fraaie werk dat zij afleveren, hun goede naam hebben zij ook te danken aan de hoge service die ze bieden. “Wij denken desgevraagd mee met onze klanten die op een eerlijk advies kunnen rekenen. Wij doen niet aan gladde praatjes en loze beloftes. Nog een groot voordeel is dat we alles in eigen beheer hebben, van machines tot transport, én dat we een groot bedrijfsterrein hebben. Daardoor kunnen we met voorraden werken en voorkom je dat je ‘nee’ moet verkopen aan de klanten of prijsstijgingen moet doorvoeren, iets wat in de huidige schaarse markt vaak genoeg gebeurt. Bij ons is en blijft de afgesproken offerteprijs geldend. Wat ook zeer gewaardeerd wordt door onze klanten is dat we alles netjes achterlaten als we klaar zijn. We gaan voor 100% kwaliteit. Als wij iets bestraat hebben, zal je geen verzakte of scheve stenen zien. Ik denk altijd: hoe zou ik willen dat míjn tuin eruit ziet? Nou”, lacht Wim, “ik kan je verzekeren dat ik daar hoge eisen aan stel...”

 

Van Strien Hoveniers, Blaaksedijk 28, 4793 RN Fijnaart, 0168-462 22 of 06-12117763, www.vanstrienhoveniers.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.