DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Echte vleesliefhebbers kopen bij The Butcher, by Patrick

Oud Gastel – “Ieder stukje vlees vertelt een verhaal. Uit de smaak, geur, malsheid en structuur kun je opmaken waar het dier vandaan komt, of het diervriendelijk heeft geleefd en nog zoveel meer…” Aan het woord is Patrick van Elteren, beenhouwer in hart en nieren. Als slagerszoon werd het vak hem met de paplepel ingegoten. Stevig geworteld in dit oude ambacht en vol trots heeft hij het levenswerk van zijn vader voortgezet, maar wel gestoeld op zijn eigen visie en filosofie. Die authenticiteit is gevangen in een krachtige naam: The Butcher, by Patrick!

 

Van Elteren is bepaald geen onbekende naam in de regio. Patricks vader, Kees van Elteren, bouwde een goede reputatie op als huisslachter. “Daarnaast opende hij samen met mijn moeder een goedlopende slagerswinkel aan huis”, blikt Patrick kort terug. “Die was gelegen aan de Lagestraat, de plek waar later de slachterij kwam en waar nu ons vleesatelier is gevestigd. De winkel verhuisde op een gegeven moment naar het centrum van Gastel. Er kwamen zelfs vestigingen bij, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor één centraal verkooppunt waar alle expertise en kwaliteiten samenkomen. Wie onze boerderijwinkel in de Kerkstraat bezoekt, ziet in één oogopslag waar wij voor staan: puur, goed, vers vlees dat duurzaam, met respect voor het dier en met vakmanschap is verwerkt.”

 

Blonde d’Aquitaines en Simmertaler rund

 

Die liefde voor het ambacht staat prachtig verwoord en sfeervol uitgebeeld op de website van The Butcher, by Patrick. Over die naam en hun uitstraling hebben Patrick en zijn bevlogen team in coronatijd overigens flink gebrainstormd. “Wij passen niet in een keurslijf, hebben eigen vee, eigen ideeën... Dat we uniek zijn in onze branche, wilden we terugzien in onze bedrijfsnaam en logo”, verduidelijkt Patrick. Ook de fraai vormgegeven glossy ‘The Butcher Magazine’ is een ode aan het vak dat Patrick zo gepassioneerd uitoefent. Wat houdt dat ambacht voor hem dan in? “We doen en kunnen alles wat met vlees te maken heeft”, vat Patrick samen. “Dit wordt onder andere geleverd door onze eigen Blonde d’Aquitaines, een geweldig runderras. Daarnaast verkopen we rundvlees afkomstig van de Simmentalers uit Oostenrijk die pas op 10-15 jarige leeftijd worden geslacht. Hun vlees is mooi vet gemarmerd en je proeft er de kruidigheid in terug van de gezonde weilanden waarin ze grazen.”

Van kop tot staart

 

Niet alleen het rundvlees, ook het varkens- en lamsvlees waar The Butcher, by Patrick haar naam aan verbindt, worden met de grootste zorg geselecteerd. “Ik ken iedere veeboer die aan ons levert. Zij delen onze filosofie dat een koe, lam of varken recht heeft op een diervriendelijk bestaan en goede, gezonde voeding moet hebben gehad. Als ik er niet voor 100% achtersta, verkoop ik het niet”, zegt Patrick stellig. “In ons vleesatelier bewerken we het vlees voor onze eigen slagerswinkel, maar ook voor de vele boerderijwinkels die we tot onze trouwe klantenkring mogen rekenen. Naast kwaliteit vinden we duurzaamheid belangrijk. Een dier wordt bij ons van kop tot staart verwerkt. Van delen die anders zouden overblijven maken we onder meer bouillons of hondenvoer. Ook onze klanten stimuleren wij om milieubewust bezig te zijn. Koop bijvoorbeeld grotere hoeveelheden tegelijk in plaats van steeds kleine beetjes. Na bereiding kun je kleinere porties uitstekend invriezen. Dat scheelt nog geld ook. Tips daarover geven we je graag.”

Let’s Meat!

 

“Vlees moet je beleven. Loop dus vooral onze boerderijwinkel binnen”, adviseert Patrick. “Of je nu een stoere steak of juist een verfijnd vleesgerecht wilt, je vindt het in onze zaak, net als talloze soorten snijwaren, snacks, salades, droge worsten enzovoorts. Heb je geen zin om zelf uren in de keuken te staan? Bestel dan a la Carte by The Butcher. We hebben namelijk een menukaart samengesteld met heerlijke gerechten die je alleen nog hoeft op te warmen. Wij willen graag jong en oud inspireren met ons enthousiasme. In onze Simmie Kidsclub laten we kinderen spelenderwijs ontdekken waar het eten op hun bord vandaan komt. Lidmaatschap is gratis! Bovendien leiden we op afspraak met alle plezier gezelschappen rond, waarna men zelf kan proeven en ervaren hoe heerlijk puur vlees smaakt.”

 

The Butcher, by Patrick winkel, Kerkstraat 4, 4751 HN Oud Gastel, 0165-513502, www.thebutcher.nu, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
The Butcher, by Patrick vleesatelier, Lagestraat 11, 4751 RX Oud Gastel, 0165-518351, www.thebutcher.nu, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.