DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

NeuroVisueel Centrum opent een nieuwe wereld met gepersonaliseerde prismabrillen

Etten-Leur – Heel wat kinderen die moeite hadden met lezen en schrijven gaan weer met plezier naar school dankzij een prismabril, op maat gemaakt door het NeuroVisueel Centrum. Oprichters Natalie Christiaensen en Daan de Laat hebben een unieke methode ontwikkeld om de samenwerking van de ogen te optimaliseren, waardoor tevens klachten als duizeligheid, moeheid, concentratieproblemen en hoofdpijn kunnen verdwijnen.

“Niemand wordt geboren met ogen die op exact dezelfde hoogte zitten. Automatisch gaat je lichaam dat verschil compenseren”, legt Daan, die hier al 20 jaar onderzoek in doet, uit. “Dat kan op allerlei manieren: iets onderuit gaan zitten, je ene schouder wat optrekken, je hoofd schuinhouden, noem maar op. Dat doe je overigens onbewust. De bewegingen kunnen weliswaar subtiel zijn, de effecten ervan zijn des te groter. Denk aan overbelasting van spieren, vermoeidheid, enzovoorts. Een traditionele oogmeting waar een sterkte-advies uit voortvloeit wordt dan ook vaak beïnvloed door hoe jij je op dat moment voelt. In onze onderzoeken kijken we juist naar hoe de ogen samenwerken. Onze volgende stap is het doorbreken van de geconditioneerde overcompensatie door het lichaam. Hierdoor krijgen we de oorspronkelijke oogstand in beeld. Vervolgens corrigeren onze gepersonaliseerde prismabrillen de standverschillen van de ogen, zodat lichaam en ogen weer in ontspannen staat komen.”

 

Wel of geen dyslexie

 

“Klachten als hoofdpijn maar ook lees- en concentratieproblemen verdwijnen daarmee”, vult Natalie aan. Zelf had ze in haar jeugd grote moeite met lezen en schrijven. “Mijn broer heeft vroeger zelfs een cursus die ik volgde ingesproken op een bandje, want auditief kon ik wel leren. Met mijn achtergrond als verpleegkundige en kindercoach en kennis van kinderpsychiatrie durf ik te stellen dat ik in deze tijd de diagnose ADD, dyslexie en dyscalculie zou krijgen. Het was voor mij dus hard werken om te kunnen studeren. Op zoek naar een oplossing, kwamen mijn ouders en ik uiteindelijk bij Daan in de praktijk terecht. Intuïtief voelden we dat het klopte wat hij zei. Dit werd gestaafd door de verbluffende resultaten nadat ik een prismabril door hem kreeg aangemeten. Dat ik nu zelf het verschil mag maken voor kinderen en volwassenen die worstelen met lezen en schrijven, vind ik geweldig. Zo weten we inmiddels dat ‘dansende letters’ niet hoeven te duiden op dyslexie, maar een gevolg kunnen zijn van slecht samenwerkende ogen. Een bril zonder sterkte maar mét prisma biedt dan uitkomst.”

Lezen en schrijven wordt weer leuk

 

“Het trieste is dat deze groep kinderen soms afgeschilderd wordt als dom en lui. Geheel onterecht”, zijn Daan en Natalie het met elkaar eens. “Ze lijken misschien ongemotiveerd maar in werkelijkheid voelen ze zich machteloos. Kinderen die wél dyslectisch zijn, kunnen we overigens ook helpen. Met behulp van speciaal ontwikkelde werkboeken vergroten we hun cognitieve vermogen bij het automatiseren van taal- en rekenvaardigheden. Hierdoor wordt lezen en schrijven een stuk leuker en gaan ze weer lachend naar school. Wij moedigen dan ook alle ouders aan om hun onderbuikgevoel te volgen wanneer de resultaten op school niet overeenkomen met hoe zij hun kind ervaren. Niet zelden hebben wij kinderen in de praktijk gekregen die dachten dat hun toekomstdroom nooit zou uitkomen, maar ondertussen hebben ze die toch maar mooi gerealiseerd.”  

We helpen je graag!

 

“De gepersonaliseerde prismabril kan tevens een wereld van verschil maken voor mensen die kampen met dubbelzien, evenwichts- en focusproblemen, hoofdpijnen of duizeligheid na een ongeluk of als gevolg van niet aangeboren hersenletsel. De informatieverwerking kan daardoor namelijk verstoord zijn. Tevens hebben vijftigplussers, die moeite hebben met de stap naar een multifocale bril, vaak baat bij onze prismabrillen. Neem gewoon contact met ons op, als je één van bovenstaande klachten of situaties herkent”, adviseren Natalie en Daan. “We zijn met ons NeuroVisueel Centrum eind vorig jaar speciaal naar Etten-Leur verhuisd om dicht bij de mensen te zitten, zodat de drempel nóg lager wordt. En kunnen we je niet helpen, geven we dat eerlijk aan. Onze missie is simpel: we willen jou gelukkig de deur uit zien lopen.”

 

NeuroVisueel Centrum, Bisschopsmolenstraat 92, 4876AP Etten-Leur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.neurovisueelcentrum.nl, Natalie: +31(0)6-28634780, Daan: +31(0)648771748