DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Sfeervolle zomermarkt in het Karrenmuseum

Het Karrenmuseum in Essen organiseert op zijn prachtige domein op zondag 26 juli de eerste editie van de Zomermarkt. Tientallen marktkramers komen tijdens deze jaarmarkt naar Essen om onder meer hun streekproducten, kleding en ambachtelijke producten aan te prijzen. Kinderen kunnen een mooi zakcentje bijverdienen door gratis deel te nemen aan de kinderrommelmarkt. Vanzelfsprekend is er een feestelijke omkadering met live muziek en de Zomerbar. 

“De poorten van het museumpark gaan om 10.00 uur in de ochtend open en dan al is er van alles te beleven,” vertelt publieksmedewerker Katia De Clercq enthousiast. “Op dat moment start in ons park namelijk een toertocht voor zo’n 50 Amerikaanse oldtimers. De deelnemers rijden beurtelings het park uit, de laatste deelnemer vertrekt om 11.30 uur. Het zijn allemaal Amerikaanse oldtimers die zijn gebouwd tussen 1935 en 1960. De finish van de tocht ligt op de Grote Markt in Antwerpen’. 

Artisanale streekproducten

“De jaarmarkt zelf begint eveneens om 10.00 uur en zal duren tot 18.00 uur,” vervolgt Katia. “We hebben de inspiratie gehaald bij de eeuwenoude jaarmarkten, waar bijvoorbeeld boeren en leurders vaak met hun stootkar vol waren naartoe trokken. Er zijn in totaal zo’n dertig standhouders met kleding, biologische groenten, sieraden, gebak en artisanale streekproducten. Centraal op ons marktterrein richten we een groot terras in, er klinkt heel de dag live muziek en natuurlijk openen we onze gezellige Zomerbar.” 

Kinderrommelmarkt

Het Karrenmuseum wil graag ook zijn jonge bezoekers de kans geven om deel te nemen aan de Zomermarkt. Speciaal voor hen organiseert het museum de Kinderrommelmarkt. Ook tussen 10 en 18 uur kunnen de kinderen bijvoorbeeld speelgoed of kleding verkopen. Een mooie manier om deze spullen een volgende bestemming te geven en natuurlijk kan er zo een centje worden bijverdiend. Deelname is gratis, maar deelnemers dienen zich wel in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij ontvangen dan een bevestiging en verdere richtlijnen. 

Praktisch:

Zomermarkt in het Karrenmuseum

Moerkantsebaan 52 in Essen

+32 3 667 11 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.karrenmuseum.be