DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Krant regio Wouw 13 oktober 2016 (734) De Krant regio Wouw 13 oktober 2016 (734)

OPTREDEN 44 SHAKEDOWN IN ROOSENDAAL

Op zaterdagavond  5 november vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van 44 Shakedown.  Het optreden van deze band begint om 22.00 uur en is gratis toegankelijk. 44 Shakedown zet een setje ouderwetse Rock 'n' Roll en Jump Blues neer, met roots in de jaren '40 en '50.  Door te spelen op authentieke vintage instrumenten en versterkers ontstaat een herkenbaar maar toch eigen geluid. Inspiratie komt voornamelijk van de helden uit het verleden als Louis Prima, Ray Charles, Fats Domino, T-Bone Walker en Little Richard. Dus zeker geen standaard 'rechttoe-rechtaan' bluesband maar denk aan vette gitaarlicks en huiveringwekkende saxsolo's. Schuif de tafels en stoelen maar alvast opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug!      

Lees meer...

Podium Kloosterhof

  Zaterdag 12 november, 20.15 uur in MFC de Kloosterhof te Hoogerheide   Muziek & Muziektheater   LEONI MEIJER met haar programma ‘Naked’   Leonie Meijer trekt opnieuw de Nederlandse theaters in! Dit keer met de voorstelling ‘Naked’, het vervolg op de ‘Luister Maar Live-tour’ die niet alleen bij haar fans, maar ook bij de theaterdirecties en critici een verpletterende indruk achterliet. Geen wonder dat de theaters onmiddellijk aandrongen op een vervolg. In deze tweede theatertour ‘Naked’ laat Leonie Meijer zien hoe haar muzikale pad leidde tot het ontstaan van ‘The Naked Sessions’, haar derde album. Uiteraard zal ze haar bekende liedjes spelen, maar zeker ook nieuwe en verrassende songs, met zelfs een onverwacht uitstapje naar het Italiaans. Enkele quotes: ‘Leonie raakt je met haar stem, muziek en tekst recht in je hart! Ze doet dat met passie en de nodige humor en een persoonlijke touch.’ ‘Een dijk van een voorstelling!’, ‘Leonie Meijer is een songwriter op

Lees meer...

Open dag

Op zondag 6 november is er bij stichting Stadsarcheologie Steenbergen aan het Doornedijkje weer een open dag. Kom eens langs om de vele archeologische vondsten te bekijken die de Steenbergse bodem in de loop der jaren heeft vrijgegeven. Er zijn ook foto's van 'Oud Steenbergen' te zien en van de opgraving aan de Ram van Hagedoornstraat vorig jaar. Vrijwilligers geven uitleg over de manier van onderzoek en hoe bodemvondsten worden gedetermineerd en gerestaureerd. Heeft u belangstelling voor een functie in de organisatie of bestuur van stichting Stadsarcheologie Steenbergen, kom dan gerust eens vrijblijvend langs om te kijken of het wat voor u is. Meekijken of 'proefdraaien' is mogelijk. De deur aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.  

Lees meer...

TENTOONSTELLING HEEMKUNDEKRING HUIJBERGEN

Hoe creatief is Huijbergen Op de zondagen 30 oktober en 6 november bent u nog welkom bij Heemkundekring De Wilhelmiet uit Huijbergen voor de jaarlijkse tentoonstelling. Thema van de tentoonstelling is dit jaar kunst en creativiteit. Op de tentoonstelling zijn ondermeer schilderwerken, houtsnijwerken, boetseerwerk, natuurfoto’s, literatuur en diverse handwerken te zien. En dat alles van louter Huijbergse makelij. Huijbergenaren zullen ook een demonstratie van hun werk geven. Tevens zullen er op de zondagen optredens zijn van Huijbergse muziekgezelschappen. De tentoonstelling is op de zondagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden op de bovenverdieping van het voormalig gemeentehuis. De toegang is gratis.  

Lees meer...

Basisschool bezoekt uitleenpunt in dorpshuis De Schalm te Heerle

De schoolkinderen van basisschool Berkenveld bezochten donderdag 20 oktober het tijdelijke uitleenpunt van bibliotheek VANnU in dorpshuis De Schalm in Heerle. In het dorpshuis is van 17 tot en met 29 oktober een tijdelijk uitleenpunt ingericht door bibliotheek VANnU in samenwerking met de Leefbaarheidsgroep Heerle. Het uitleenpunt wordt door verschillende vrijwilligers uit het dorp ’s middags van 3 tot 5, zaterdagochtend van 10 tot 12 en enkele avonden van 6 tot 8 bemand. Het initiatief komt mede voort uit bezorgdheid bij de Leefbaarheidsgroep over de sluiting van het servicepunt van bibliotheek VANnU in Wouw. Een deel van de boekencollectie van het servicepunt gaat weliswaar naar een zelfbedieningsbalie in De Geerhoek, maar de jeugdboeken zullen hoofdzakelijk worden verspreid onder de basisscholen in Wouw, Wouwse Plantage en Heerle. "En dan zijn ze vooralsnog niet uitleenbaar. Op school kunnen ze uiteraard naar hartenlust lezen, maar de boeken kunnen niet mee naar huis worden genomen. Dat

Lees meer...

DE KRANT REGIO WOUW 13 OKTOBER 2016 (734)