DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bijeenkomst Parkinson Café West-Brabant op donderdag 7 september 2017

Bij het Parkinson Café West-Brabant gaat het dit keer om seksualiteit en de ziekte van Parkinson.

Seks kan gezien worden als een taal, waarmee duidelijk wordt hoe je tegenover je partner en je relatie staat. Seksualiteit kan een manier zijn om je meer verbonden te voelen met je partner, maar het kan het ook juist een drempel vormen. Mensen kunnen door de ziekte van Parkinson seksueel beperkt of onzeker zijn geworden. Ook voor de partner kan dit lastig zijn. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijke gevolgen van de neurologische aandoening en welke seksuele problemen kunnen voortkomen uit gebruik van medicatie. Hoe ga je om met deze veranderingen? Wat zijn de mogelijkheden? Maar ook: hoe ga je hierover in gesprek met elkaar? Wat is het verschil tussen seksualiteit en intimiteit? Mw. Cora Hoogcarspel, relatietherapeut, psychosociaal therapeut en seksuoloog, gaat samen met jullie hierover in gesprek. 

Waar en wanneer?

Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle. De Schalm is gevestigd in de Getrudiskerk, de ingang bevindt zich aan de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

Samenwerkingsverband

Het Parkinson Café West-Brabant is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen TWB, Thuiszorg met Aandacht, Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis ziekenhuis, Van Broekhoven Fysiotherapie, Fystiotherapie Van Lammeren, stichting tanteLouise-Vivensis, Ookthuis,, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.

Contact

Wilt u meer weten over het Parkinson Café West-Brabnt? Stuurt u dan een mail naar het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U Kunt ook een kijkje nemen op de website: www. parkinsoncafewestbrabant.nl